De Romeinse Villa Els Ametllers (Tossa de Mar)

Deze Romeinse villa dateert uit de eerste eeuw v.Chr. en is het testament van het rijke oude verleden van de Costa Brava. Niet alleen zijn de overblijfselen met uiterste precisie bewaard gebleven, je zal er ook de schoonheid van deze plek waarderen en zijn historische achtergrond.

Een onmisbaar bezoekje tijdens je verblijf in Tossa de Mar!

Duik in de oudheid van het Iberisch schiereiland!

De Els Ametllers-villa werd in 1919 ontdekt na archeologische opgravingen. Gebouwd in de eerste eeuw v.Chr. is het onderdeel van een groep Romeinse villa’s die in Tossa zijn gevonden. Het is zeker een bezoekje waard aangezien het een van de meest belangrijke villa’s is in de eeuwenoude Romeinse provincie van Hispania Tarraconensis.

De Els Ametllers-villa bestaat uit twee aparte gedeeltes: het stedelijke gedeelte (“pars urbana”) en het rurale gedeelte (“pars fructuaria”). In het rurale gedeelte werden druiven gekweekt voor export binnen het rijk. Net zoals de Romeinse kolonie Baelo Claudia (Bolonia), die gelegen is naast Tarifa in Andalusië, getuigt het van de agrarische rol die het Iberisch schiereiland speelde in het Romeinse Rijk.

Ga voor je volgende vakantie op ontdekkingsreis naar de schatten van Catalonië!

Reserveer een vakantievilla in Tossa de Mar.

De overblijfselen van de Romeinse geschiedenis gevonden in Catalonië.

Bezoek de Els Ametllers villa en ontdek het belang van de relaties, vooral de commerciële, die Tossa de Mar behield met de rest van het Romeinse Rijk. Om je bezoek te verrijken kun je het Gemeentelijk Museum bezoeken waar je de objecten kunt observeren die zijn ontdekt tijdens de archeologische opgravingen.

De weelde van het stedelijke gedeelte bevestigt het belang van de villa en daardoor ook dat van Tossa de Mar in vervlogen tijden. Bij de ingang vind je een tuin die doorloopt naar de thermale baden, een patio met een fontein en ook verschillende woonruimtes en een receptie.

In het “pars fructuaria”-gedeelte, het agrarische gedeelte dat eronder ligt, werden agrarische producten zoals wijn, olie en zelfs geconserveerde vis verwerkt en bewaard. Granen hadden ze ook in huis.

De trip zal alle geschiedenisliefhebbers en fans van de oudheid bevallen, evenals diegenen die simpelweg nieuwsgierig zijn om meer te weten te komen over de Costa Brava!

Nuttige informatie:

Adres: Avinguda del Pelegrí, 5 – 13, Tossa de Mar
Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 10.00-19.00
Prijs: gratis
Website