Tossa de Mar: de oude stad en zijn stadsmuren

De charme van Tossa de Mar zit ‘m in zijn stadsmuren en de kleine straten met kinderkopjes in de oude stad. Deze unieke plek aan de Costa Brava biedt je prachtige wandelingen en verrassende ontdekkingen!!

Volg de gids om de zogenaamde Catalaanse “Vila Vella” te bezoeken!

De charme van de stadsmuren van Tossa

De stadsmuren van de stad, die aan het begin van de twaalfde eeuw werden gebouwd ter bescherming tegen de barbarische aanvallen, werden in het begin van de jaren dertig als historische monumenten geclassificeerd. De muren hebben drie torens en vier kerkers die van veraf te herkennen zijn.

De meest beroemde torens zijn de Uren- en de Huldetorens. Aan de top van Vila Vella, waar ooit een kasteel met een uitkijkpunt stond, vindt men nu de vuurtoren en een tentoonstelling over Mediterrane vuurtorens.

Heb je zin in wat rust en kalmte tijdens je verblijf aan de Costa Brava? Kies dan voor Tossa de Mar!

Vind een vakantievilla in Tossa.

Een bijzonder component van de stadsmuren van Tossa de Mar is dat de originele omtrek van de oude stad bijna in zijn geheel bewaard is gebleven.

Wat kan er fijner zijn dan een wandeling te maken door de schaduwrijke steegjes van de “Vila Vella” en een wandeling langs de stadsmuren? In de zomer kun je deze wandeling maken terwijl je naar muziek luistert vanwege de vele concerten die in de oude stad worden gehouden.

Ontdek middeleeuws Tossa

Binnen in de oude stad zal je genieten van de rustige en geplaveide straten uitgelijnd met witgekalkte huizen. Op het hoogtepunt van zijn grandeur, in de vijftiende eeuw, bestond de stad uit 80 huizen, waarvan de meeste pal naast de muren werden gebouwd.

Tijdens je wandeling kun je het uitzicht op zee bewonderen vanaf de oude kerk van Sant Vicenç. Hier zijn de gotische ruïnes verweven met het azuurblauw van de zee wat resulteert in een van de meest romantische landschappen voor toeristen.

Struin door de steegjes van de oude stad!

Aan het einde van de Middeleeuwen, aan het begin van de zestiende eeuw, begon de stad te klein te worden voor het aantal inwoners en begon de stad zich buiten de muren uit te breiden. Aan de kant van Sa Roqueta kan de oude boerderij Can Leandro worden gevonden en later zouden de inwoners van de stad zich settelen langs de koninklijke wegen.

Tossa de Mar’s charme koestert een unieke en serene atmosfeer. Haal het meeste uit de avond door een wandeling te maken langs de verlichte stadsmuren en bewonder de stranden die de stad rijk is.