Scubaduiken en snorkelen in Tossa de Mar

Ontdek de beste manieren om te snorkelen in Tossa de Mar!

Je wordt de landschappen van de Costa Brava nooit zat! Azuurblauw water, blauwe lucht, dennenbomen en kliffen zorgen voor een prachtig uitzicht.

De wilde kust is ook de moeite waard om vanaf het water te bekijken! Ontdek een verscheidenheid aan fauna en flora in de zee. In Tossa de Mar zijn er twee manieren om dit te doen: snorkelen en duiken.

We vertellen je alles over de watersporten en hoe je ze kunt beoefenen in Tossa de Mar!

Ontdek de zeebodem door te snorkelen langs de kust

Snorkelen is een ander woord voor duiken met een masker en snorkel. Zonder professionele uitrusting kun je de zeebodem ontdekken langs de stranden en baaien van de Costa Brava. Om te kunnen snorkelen hoef je alleen te kunnen zwemmen. De rest is aan jou.

In de buurt van de kust zie je vaak kleine scholen vissen, krabben en andere schaaldieren. Kom en verbaas jezelf door de schoonheid van deze flora en fauna die in ondiepe wateren leven!

Deze eenvoudige en leuke wateractiviteit zal genoeg zijn om zelfs de sportiefste mensen bezig te houden wanneer ze tijd doorbrengen op de 5 mooiste stranden en baaien van Tossa de Mar.

Oefen voor het snorkelen in zee eerst in een zwembad. Waarom niet het meeste uit je vakantie halen door een villa met zwembad te huren?

Bekijk Tossa’s huurvilla’s met zwembad.

Waar kun je duiken in Tossa de Mar?

De avontuurlijke mensen en liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen duiken en snorkelen. Het moet gezegd worden dat Tossa de Mar interessante duiklocaties heeft: de rotskust is een oase voor verschillende dier- en plantensoorten. Merk ook op dat de warme temperaturen het mogelijk maken om bijna het hele jaar door te duiken.

Of je nu een beginneling of expert bent, trakteer jezelf op een onvergetelijke ervaring in de Middellandse Zee!

En als je al bent gaan duiken langs de zeebodem rond Tossa de Mar, zijn er nog steeds de Medes-eilanden, een onderwater natuurreservaat gelegen op ongeveer een uur van het middeleeuwse dorpje. Begin aan een werkelijk uitzonderlijke duiksessie vanaf l’Estartit.

Wil je oefenen, een duikuitrusting huren of de jouwe laten controleren? Wil je voor het eerst gaan duiken of een cadeaubon kopen voor iemand tijdens jouw verblijf in Tossa de Mar? Er zijn tal van mogelijkheden. De meeste clubs bieden ook duiklessen aan die aangepast zijn aan verschillende niveaus.

Ontdek professionele duiklocaties in de stad:

Andreas’ Diving
Adres: Carrer Sant Ramon de Penyafort, 11, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.20.26
Website

Submares
Adres: Av. Enric Granados, 3, Tossa de Mar Mar
Tel.: +34.972.10.04.00
Website

Tossasub
Adres: Avda Sa palma, 17, Tossa de Mar.
Tel.: +34.972.34.30.95
E-mailadres: info@tossasub.com
Website