Platja Mar Menuda (Tossa de Mar Strand)

Platja Mar Menuda is het op één na grootste strand in Tossa de Mar. Gelegen in de buurt van het stadscentrum en met zijn stroken fijn zand en vele faciliteiten, is het een ideale plek om een familiedag door te brengen aan zee.

Houd er rekening mee dat het erg druk is in de zomer en dat het moeilijk kan zijn om je een weg te banen door alle strandhanddoeken…

Mar Menuda, het tweede strand van Tossa de Mar

Dit fijne zandstrand, gericht naar het zuiden is iets minder dan 200 meter lang. Er is dus voldoende ruimte om te zonnebaden, te relaxen in de zon en te zwemmen op slechts een paar minuten lopen van het centrum van Tossa de Mar.

Ontspan tijdens je volgende vakantie door te kiezen voor een rustige huuraccommodatie!

Kies voor een huuraccommodatie in Tossa de Mar.

Als dit strand vaak wordt aangeduid als “het tweede strand van Tossa de Mar” na de Platja Gran, dan is het omdat het door zijn grootte inderdaad het tweede strand is, vlakbij het centrum van de stad, maar het is ook het tweede strand dat de Blauwe Vlag heeft gekregen.

Een strand met Blauwe Vlag geschikt voor families

Stranden met de Blauwe Vlag mogen de gelijknamige blauwe vlag uithangen omdat zowel het water als de strandfaciliteiten voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen. De vlag hangt op bepaalde Europese stranden, waaronder enkele in Spanje.

Aangezien het strand van Mar Menuda volledig geschikt is voor toeristische activiteiten, beschikt het over een strandbar en diverse faciliteiten zoals douches, spelletjes of zelfs zonnebedden die je kunt huren. Voor ieder wat wils!

Enthousiaste duikers zullen genieten van het diepe water om te gaan duiken, misschien wel voor het eerst. Dichter bij de kust en tegen een lagere prijs kun je ook snorkelen om kleine scholen vissen te ontdekken.

Aan het einde van het strand is er een inham dat “Sa Banyera de Ses Dones” heet. Dit kan vertaald worden als “damesbad” en verwijst naar het ondiepe kalme water die geschikt leek voor vrouwen en die vandaag de dag ideaal is voor jonge kinderen.