Cala Futadera(Tossa de Mar op z´n best)

Op zoek naar een zwemplek weg van de vertrouwde paden? Ver weg van de drukte in Tossa de Mar, is Cala Futadera de ideale plek voor vakantiegangers die de drukke stranden van de Costa Brava willen ontvluchten.

Deze minder bekende, maar natuurlijke baai aan de Catalaanse kust is ronduit prachtig. Vooral in de ochtend, wanneer het zonlicht over de baai hangt!

Waar kun je ver van de drukte in Tossa de Mar zwemmen?

Cala Futadera ligt een paar kilometer ten noorden van Tossa de Mar, en is een rustige afgelegen baai waar weinig mensen komen, zelfs tijdens het vakantieseizoen. In dit kleine pareltje aan de Costa Brava vind je geen chiringuitos, douches of ligbedden, maar geniet je wel van een uitzonderlijke setting en… uitzonderlijke rust!

Hier ontmoet je weinig toeristen, en sommigen kunnen nudisten zijn. In de zomer kun je hier enkele privéboten zien aanmeren. De reputatie van rust en bijzondere sfeer maken het de ideale plek om te gaan zwemmen ver van de drukke stranden aan de kust.

Ga ’s ochtends zwemmen als je kan, het is het moment van de dag waarop de stroom, gericht naar het noordoosten, profiteert van de zonnestralen!

Nood aan wat rust en zon? Waarom geen villa huren voor je volgende Spaanse vakantie.

Bekijk de huurvilla’s in Tossa de Mar.

Een klein pareltje aan de Costa Brava

Cala Futadera is ongeveer honderd meter lang en bedekt met fijn goudkleurig zand. Het ondiepe water maakt het een ideale plek om te zwemmen als het te heet wordt.

Op dit idyllische strand kun je prachtige kleuren bewonderen die niet vaak aan de Catalaanse kust te vinden zijn.

Het bijzondere is dat het afgelegen is gebleven ondanks de toename van het toerisme in Spanje en met name aan de Costa Brava.

Om deze kant van het paradijs te bereiken, wanneer je jouw auto hebt geparkeerd, moet je een lange trap afdalen langs de dennenbomen. Vergeet niet om van bovenaf een paar foto’s te maken van de Cala Futadera, ook wel “het strand met 300 treden” genoemd. Het uitzicht is ronduit prachtig!