Schitterende Cala Giverola nabij Tossa de Mar (Costa Brava)

Cala Giverola is één van de beste plaatsen aan de kust voor een familiedag op het strand! Om bij dit hemelse plekje te geraken, ga je naar het noorden van Tossa de Mar.

Het heeft veel faciliteiten en bijzonder leuke activiteiten voor zowel jongeren als volwassenen!

Familiestrand van Tossa de Mar

Dit fijne zandstrand is ongetwijfeld het meest geliefde strand van Tossa de Mar voor gezinnen. Langs dit 200 meter lange strand kun je genieten van een uitzonderlijke ligging aan zee en de verschillende faciliteiten.

Tussen het azuurblauw van de Middellandse Zee en de rotsachtige heuvels bedekt met dennenbomen langs de kust, is het de ideale locatie om een dagje aan het strand door te brengen.

Cala Giverola is echter het slachtoffer van haar eigen succes. Vooral in de zomer! In het hoogseizoen is het moeilijk om een plekje voor je spullen te vinden tussen zoveel andere vakantiegangers. Het beste is om vroeg te komen als je van een beetje ruimte wilt genieten.

Volg de borden naar Sant Feliu de Guixols, ten noorden van Tossa de Mar. In slechts enkele minuten zal je de turkooizen tinten van deze kleine, charmante baai zien.

Neem een pauze: kies voor een vakantie in een van de mooiste dorpjes aan de Costa Brava!

Bekijk vakantiehuizen in Tossa de Mar.

Geschikte faciliteiten en vakantieactiviteiten voor een familiedag op het strand

In tegenstelling tot andere inhammen aan de Costa Brava, zoals Cala Futadera bijvoorbeeld, is Cala Giverola gemakkelijk te bereiken en biedt het verschillende diensten. Vanuit het centrum van Tossa de Mar kan je er met de auto geraken. Toeristen kunnen ook gebruik maken van een betalende parkeerplaats.

Het strand bevindt zich in een semi-stedelijke omgeving: als de inham er wild uitziet, kan je dankzij de aanwezigheid van een hotelcomplex ernaast, genieten van strandsporten en watersportactiviteiten. Als je een leuk aanbod ziet, waarom niet eens een duikje wagen? De diepte van de zee rondom de baai maakt het een ideale plek om te duiken.

Cala Giverola is ook een vertrekpunt voor uitstapjes op zee. Ga de zee op in een kajak, een boot met glazen bodem of zeil langs de kust op een catamaran dankzij een verscheidenheid aan zeereizen in Tossa de Mar.

Er is voor ieder wat wils is en je zult je onmogelijk vervelen als je een dagje naar het strand gaat in Cala Giverola!