Hoe bereik je Tossa de Mar?

Met de auto, het vliegtuig of de trein: hoe kom je in Tossa de Mar? Afhankelijk van waar je vertrekt, je voorkeur en budget, zijn er verschillende manieren om bij deze badplaats te komen. Zoals altijd zijn de prijzen interessanter als je op tijd boekt.

Om je te helpen de verschillende opties te vergelijken, vind je hier informatie en praktische tips om naar de Costa Brava te komen.

We maken meteen gebruik van de gelegenheid om het te hebben over de benodigde documenten om de grens over te gaan. Veel leesplezier!

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s in Tossa de Mar

Per vliegtuig naar Tossa de Mar

Je kunt naar het vliegveld van Girona of Barcelona vliegen.

– Vliegveld van Girona

De low-cost maatschappijen zoals Ryanair en Transavia hebben verschillende dagelijkse verbindingen vanuit verschillende Europese vliegvelden.

Eenmaal op het vliegveld kun je gebruikmaken van de Sarfa bussen om van het vliegveld van Girona naar Tossa de Mar te komen in minder dan een uur. Reken op €9 voor een enkele reis.

Afhankelijk van de aankomsttijd van jouw vlucht, raden wij je aan om de stad Girona te bezoeken. Het is een leuk uitstapje in Catalonië. Met de bussen van maatschappij Sagalès kun je in minder dan een half uurtje vanaf het vliegveld naar het centrum van Girona komen.

Vliegveld van Barcelona

De beste manier om naar Tossa de Mar te gaan vanaf het vliegveld van Barcelona is de aerobus (de grote blauwe bus) tot aan Plaça Catalunya. Van daar kun je de rode metrolijn tot aan halte Arc de Triomf nemen, waarnaast het station ligt. Hier vind je verschillende bussen richting Tossa de Mar.

Je kunt ook kiezen voor de Rodalies (trein van Barcelona) van Barcelona tot aan Blanes, en vervolgens een taxi of bus van Pujol nemen tot aan Tossa de Mar. Maak op de heen- of terugreis zeker gebruik van de gelegenheid om de geweldige stad Barcelona te bezoeken. Het zou jammer zijn om deze links te laten liggen.

Naar Tossa de Mar met de trein

Dankzij de hogesnelheidslijn tussen Parijs en Barcelona kun je ook per trein vanuit Amsterdam naar de Costa Brava te reizen. Dit is een traject met de Thalys en TGV en de Franse (SNCF) en Spaanse (RENFE) spoorwegen. Stap uit in Girona en neem vanaf daar een bus naar Tossa de Mar.

Bekijk zeker de aanbiedingen van NS International en boek jouw ticket op tijd om van gereduceerde tarieven gebruik te maken.

Met de auto naar Tossa de Mar

Vanaf Maastricht kost het ongeveer 13 uur om naar Tossa de Mar te rijden. Vanaf Perpignan neem je de snelweg A9 en vervolgens de AP-7. Je neemt de afslag ter hoogte van Vidreres richting Tossa de Mar. Vervolgens neem je de C35 en de GI681 tot aan de badplaats.

Gezien het een toeristische regio is heeft dit gebied goede wegen en bewegwijzering. Let op dat de wegen in het hoogseizoen druk zijn, met zowel lokale mensen als buitenlandse toeristen.

Een andere mogelijkheid is om te carpoolen. Dit is de meest goedkope en duurzame manier om op vakantie te gaan! Of je nu chauffeur of passagier bent, deel je reis met andere reizigers dankzij bijvoorbeeld de site Blablacar.

Let op als je met de auto gaat: het is niet altijd makkelijk om te parkeren in de steden aan de Costa Brava. Zeker in het hoogseizoen niet! In Tossa de Mar is het oude gedeelte haast onbereikbaar voor auto’s en ook het centrum is niet altijd goed begaanbaar. Bekijk voor meer informatie het artikel over verplaatsen binnen Tossa de Mar.

Kies een vakantiehuis inclusief parkeerplaats: hiermee vermijd je moeilijkheden.

Vakantiehuizen in Tossa de Mar bekijken.

Welke documenten heb je nodig om de grens over te gaan?

Wat voor vervoersmiddel je ook kiest, je hebt altijd geldige identiteitsbewijzen nodig om de grens over te gaan, ook als het over land is. Hoewel de controles systematisch zijn op de vliegvelden, zijn de controles ook aangescherpt voor auto’s en treinen. Zorg er dus voor dat je jouw paspoort of identiteitskaart bij je hebt. Het is zeker ook goed om kopietjes of scans mee te nemen van je papieren voor het geval je deze verliest of ze gestolen worden.

Huisdieren moeten gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid en een Europees paspoort hebben om de Spaanse grens over te mogen. Deze maatregelen zijn genomen om dierenhandel in Europa tegen te gaan.

Ga voor meer informatie over identiteitspapieren die mee moeten op reis naar de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Klik hier om meer te weten te komen over Europese paspoorten voor huisdieren.

KLIK HIER voor de mooiste luxe villa´s in Tossa de Mar