Fietsen en mountainbiken in Tossa de Mar

Behoefte om er even tussenuit te zijn? Stoom af te blazen? Beleef een dynamische vakantie aan de Costa Brava en ontdek het Catalaanse landschap met de fiets.

Of je nu de voorkeur geeft aan rustige ritjes of steile hellingen, Tossa de Mar is de ideale uitvalsbasis om op twee wielen te reizen!

De rust en schoonheid van de Catalaanse landschappen zijn voor jou!

Ontdek de wilde landschappen van Catalonië

Tossa de Mar is een goed startpunt als je van fietstochten houdt. Met de bergketen Cadiretes, de kustlijn en het beboste achterland in de buurt, kun je gemakkelijk reizen rondom Tossa de Mar.

Verschillende uitgestippelde routes nemen je mee naar buitenaf of naar andere kustdorpen en kleine badplaatsen.

Vergeet niet dat fietsen dankzij het weer een zeer aangename bezigheid is: de zon en de milde temperaturen buiten het seizoen zijn een uitstekende combinatie voor je volgende vakantie aan de Costa Brava. In de zomer is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te gaan fietsen omdat het overdag heel warm kan zijn.

Omhoog of bergafwaarts: er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en ons advies aan elke fietser, of je nu traint of aan een rustig tempo rijdt, is om je op voorhand te informeren over de route.

Vermijd de drukte van het centrum door tijdens je vakantie een privévilla te huren!

Bekijk de verhuurvilla’s van Tossa de Mar

Fietstoerisme en fietsroutes in en rond Tossa

Op Wikiloc delen gebruikers hun mountainbike-ervaringen en bieden naast routes ook diverse nuttige informatie. Volg deze link voor meer informatie.

Als je een ervaren mountainbiker bent, ontdek dan de rondleidingen onder leiding van professionals die vertrekken van Tossa de Mar. Het Zwitserse agentschap Eitzinger Sport in Tossa de Mar biedt groepsreizen met verschillende moeilijkheidsgraden aan.

Als je het rustiger wilt kan de GR92, die meer geschikt is voor wandelingen, ook gebruikt worden voor fietstochten in de omgeving van Tossa de Mar.

Waar kun je fietsen huren in Tossa de Mar?

Als je geen fietsen hebt meegenomen, maak je dan geen zorgen: je kunt ze altijd huren! Hier zijn enkele nuttige plaatsen in Tossa:

Eitzinger Sports: mountainbikeverhuur

Jimbo Bikes

Huur een mountainbike, racefiets of scooter.

Adres: Rmbla Pau Casals, 12, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.30.44
E-mailadres: jimbotossa@logicontrol.es
Website