De kerk van Sant Vicenç (Tossa de Mar)

Het uitzicht vanuit de kerk van Sant Vicenç in Tossa de Mar

Er zijn twee kerken om te bezichtigen in Tossa de Mar. De middeleeuwse kerk heeft slechts een paar gewelven die zijn overgebleven maar het heeft wel een ongelooflijk uitzicht over zee. De andere, die meer recentelijk gebouwd is, laat je de avonturen van de Indianos ervaren.

Geniet van je verblijf in Tossa de Mar door de geschiedenis van de stad te ontdekken door middel van haar schatten.

De oude Sant Vicenç-kerk, gebouwd in de gotische stijl, getuigt van de historie van Tossa de Mar

In de oude stad van Tossa de Mar, Vila Vella, staat deze kerk die werd gebouwd in de vijftiende eeuw. Geniet van een wandeling door de steegjes van Tossa de Mar en neem een omweggetje. Helaas is er vandaag de dag niet veel meer intact van het gebouw, behalve het koor, de beltoren en de zijkapel.

De kerk werd gebruikt voor opslag van ammunitie tijdens de Franse bezetting; het leeuwendeel werd vernietigd na de explosie van verschillende gasflessen die er lagen opgeslagen. Het weinige dat overbleef werd gebruikt door de inwoners van Tossa om hun eigen huizen te bouwen.

Je zal in het bijzonder de charme van de ruïnes waarderen die uitkijken over de zee. Als je van fotografie houdt zal je hier een inspirerend subject in vinden met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Als je eens wat anders wilt, kies dan voor een vakantievilla met zee-uitzicht!

Huur een villa in Tossa de Mar.

De verering van Vincent de Saragossa en de nieuwe parochiekerk

De nieuwe kerk van Sant Vicenç werd gebouwd om de oude gebedsruimte te vervangen die te klein was geworden toen de populatie van de stad exponentieel groeide. Deze kerk, toegewijd aan Saint Vincent de Saragossa, werd in een neoclassicistische stijl gebouwd in de jaren 1770.

Zorg ervoor dat je binnen het altaarstuk van de Rozenkrans en het altaar van de Onbevlekte Ontvangenis ziet, die de vernietigingen veroorzaakt door de Spaanse Burgeroorlog overleefden.

Het polychrome interieur werd in recente jaren hersteld en dus is de kerk van Sant Vicenç in Tossa de Mar weer in al zijn glorie te bewonderen.

Handige informatie:

Adres:
plaça de l’Esglesia, Tossa de Mar
Gratis entree.
Religieuze diensten op zondagmorgen op 12.00, gegeven in verschillende talen.
Website