Sant Miquel-ziekenhuis

Sant Miquel was in het verleden een ziekenhuis voor de armen maar is nu getransformeerd tot cultureel centrum van Tossa de Mar.

Een snel maar interessant bezoekje dat je in Tossa de Mar kunt maken en die je terug in de tijd brengt!

Ontmoet de meest beroemde “Indiano” van Tossa!

Het ziekenhuis werd in de achttiende eeuw opgericht door Tomás Vidal i Rey, een van Tossa de Mar’s “Indianos”. Zoals in Lloret de Mar, is de term “Indiano” een referentie naar de Spanjaarden die hun land verlieten om een fortuin te maken in Amerika. Na hun terugkomst droegen ze bij aan de rijkdom van hun geboortestad door te investeren in prachtige huizen en door goede doelen te steunen.

Zo ook het geval voor Tomas Vidal die, nadat hij de middeleeuwse Can Leandro-boerderij in Tossa de Mar kocht en renoveerde, een deel van zijn fortuin investeerde in de bouw van dit ziekenhuis. Het was bedoeld voor de arme inwoners van de stad Tossa.

Heb je zin in een culturele bestemming voor jouw volgende vakantie? Kom dan naar de Costa Brava en kies voor Tossa de Mar, een charmant kustplaatsje met een rijke historie!

Bekijk de vakantievilla’s te huur in Tossa de Mar

Van ziekenhuis tot cultureel centrum

De architectuur van Tossa de Mar’s Sant Miquel-ziekenhuis is simpel: het is een rechthoekig gebouw bestaande uit 2 verdiepingen met een centrale binnenplaats. Ernaast vind je de kapel van Sant Miquel met het barokke altaar, dat zeker de moeite waard is.

De plek is vandaag de dag de thuisbasis van het cultureel centrum van Tossa. Er worden regelmatig culturele activiteiten en evenementen georganiseerd.

Handige informatie:

Adres:
Av. del Pelegrí, 8, Tossa de Mar
Website