De kapel van Mare de Deu dels Socors (Tossa de Mar)

Mis een bezoekje aan de pittoreske Kapel van Deu dels Socors tijdens je bezoek aan Tossa de Mar niet!

Deze kleine kapel, een gebedsplek voor vissers en marktlieden, is de moeite van een omweg meer dan waard, wanneer je door de steegjes van de oude stad struint.

Een middeleeuwse schat in Tossa de Mar

De kapel van Mare de Deu dels Socors werd in de zestiende eeuw gebouwd door een zeilende koopman, Antoni Caixa. Hiermee wilde hij zijn dankbaarheid uiten aan diegene die hem had gered van een schipbreuk. Dit wordt een “ex-voto” genoemd.

Het is gelegen in het oude veld van het kruis, waar een kruis stond dat aangaf dat de grens van de stad was bereikt. Deze kruizen dienen in feite als grenzen om territoria te markeren. Ze werden versierd en gegraveerd en droegen vaak een beeld van Christus op het kruis in het midden.

Ontdek de charme van de kapel van Mare de Deu dels Socors in Tossa!

 

Een belangrijke gebedsplek in Tossa

Het huidige uiterlijk van de kapel komt rechtstreeks uit de achttiende eeuw. In die tijd werd het gerenoveerd dankzij de donaties van de gelovigen. De eenvoud van zijn inrichting, pastelkleuren afgewisseld met wit, draagt bij aan de sereniteit van de atmosfeer en zal iedereen plezieren die het groot aantal bezoekers aan de Costa Brava even wil vermijden.

Merk op dat deze kapel een belangrijk religieus centrum is in de kleine stad Tossa de Mar. Sinds zijn constructie hebben de zeilers en marktlieden er zich zeer aan toegewijd en hebben ze zichzelf onder de bescherming van Onze Lieve-Vrouw van Welhorendheid geplaatst.

Liefhebbers van (kunst)geschiedenis zullen een bezoekje aan de kapel van Mare de Deu dels Socors zeker waarderen. Het is ook een uitstekende manier om het belang van het handelaars- en visteeltverleden in de stad van Tossa de Mar te begrijpen.

Heb je zin in een verblijf aan de Costa Brava dat buiten de gebaande paden is? Kies dan voor Tossa de Mar en kom haar verborgen juweeltjes ontdekken!

Bekijk de villa’s te huur in Tossa.

Handige informatie:

Adres: Carrer Socors, Tossa de Mar