Casa Sans – In Tossa de Mar natuurlijk

Bezoek Casa Sans en kom meer te weten over de geschiedenis van Tossa de Mar.

Dit gebouw, in de beginjaren van de twintigste eeuw gebouwd, reflecteert de groeiende populariteit van de stad als vakantiebestemming. Het herinnert ons er ook aan dat Tossa een bron van inspiratie was voor artiesten uit zowel Catalonië als uit de rest van de wereld.

Wanneer modernisme in Tossa arriveert…

De Casa Sans is een uniek gebouw in Tossa de Mar. Het werd in 1906 gebouwd door de architect Antoni de Falguera op verzoek van Joan Sans, waarnaar het huis werd genoemd.

Vanaf buiten kun je de originele gevels bewonderen die versierd zijn met modernistische waterspuwers. Deze beelden zijn geïnspireerd op het vier seizoenen-thema. Op vele vlakken doet dit huis denken aan de Casa Vicens ontworpen door Gaudi in Barcelona.

Oorspronkelijk had de beschildering die de gevel versierde plantmotieven, zoals gewoon is in modernistische kunst. Helaas is er vandaag de dag niets meer over van deze versiering…

Binnen kun je het modernistische decor bewonderen, dat goed bewaard is gebleven. De glas-in-loodramen en de open haard zijn zeker de moeite waard!

Heb je Tossa de Mar als jouw volgende vakantiebestemming overwogen? De stranden van dit versterkte dorp en de overvloed aan zon, cultuur en charme zullen ervoor zorgen dat jouw verblijf gewoonweg onvergetelijk wordt!

Browse door de villa’s te huur in Tossa de Mar.

Tossa de Mar en de toename van toerisme

In de jaren 1930, nog voor de uitbraak van de Spaanse Burgeroorlog, ervaarde Tossa de Mar een bloeiperiode. Het werd namelijk een gerenommeerde vakantiebestemming voor welvarende families en artiesten uit de hele wereld.

Tijdens dit bijzondere tijdperk werd Casa Sans gekocht door de Vilallonga-familie. De familie voegde nieuwe decoratieve elementen aan het huis toe, waaronder een standbeeld van Diana de Jager en de marmeren trap die nog altijd te bewonderen is.

Handige informatie:

Adres:
Plaça d’Espanya, 6 / Passeig de Mar, 41, Tossa de Mar
Website