Santa Cristina de Aro – aan de Mooie Costa Brava – TopTips

Santa Cristina de Aro, rustig Catalaans dorpje op steenworp afstand van de Costa Brava kust

Santa Cristina de Aro is een pittoresk dorpje in het centrum van de Costa Brava en op een steenworp van de kustlijn. Omgeven door een prachtig groen landschap en kurkbomen is Santa Cristina de Aro de ideale vakantiebestemming voor wie niet houdt van het massatoerisme van de drukke kust, maar toch wil genieten van de typische Catalaanse sfeer. Dankzij zijn goede ligging is Santa Cristina de Aro gemakkelijk bereikbaar vanuit zowel Gerona op slechts 31 kilometer afstand, maar ook vanuit Barcelona. op 99 kilometer en de Franse grens op 92 kilometer. De dichtste vlieghavens voor Santa Cristina de Aro zijn de Costa Brava vlieghaven van Gerona en de nationale luchthaven El Prat in.

Santa Cristina de Aro, de perfecte combinatie van zee en bergen

De ongeëvenaarde geografische ligging van Santa Cristina de Aro biedt de vakantiegangers de perfecte combinatie van zee en bergen. Santa Cristina de Aro ligt immers op slechts 6 kilometer van de drukke en toeristische badplaats Playa de Aro en op 4 kilometer van de idyllische en rotsachtige badplaats Sant Feliu de Guixols. Het voordeel van een vakantieverblijf in Santa Cristina de Aro is dat je na je strand- of andere dagactiviteiten telkens terug kunt naar een uiterst rustige en vredige thuishaven, waar je heerlijk kunt ontspannen in één van de prachtige vakantiehuizen of villa’s, al dan niet met privé zwembad, van Club Villamar.

Santa Cristina de Aro, een dorpje met interessante bezienswaardigheden

In Santa Cristina de Aro zijn er heel wat interessante plekjes te ontdekken.

  • De middeleeuwse parochiekerk van Santa Cristina de Aro bestaat uit twee beuken en een dwarsbeuk en is beslist een bezoekje waard. De basis van de klokkentoren van de kerk van Santa Cristina de Aro is Romaans en eindigt op een siertoren die er later werd op gebouwd. De deur in de voorgevel dateert uit de 18de eeuw, terwijl de zijdeur in de 12de eeuw werd gebouwd. 300 meter ten westen van de parochiekerk staan nog de ruïnes van de vroegchristelijke Serrasol kerk. Uit de overblijfselen is af te leiden dat deze kerk zou dateren van de overgangstijd tussen de rooms-christelijke kathedralen en de eerste pre-romaanse kerken. In Santa Cristina de Aro vind je ook nog het voormalige treinstation dat in 1969 na 77 jaar definitief haar deuren sloot. Het treintje verbond destijds Sant Feliu de Guixols en Gerona, een levensbelangrijke verbinding tussen de kust en de hoofdstad van de provincie voor het transport van kurk. De kurkindustrie was in deze regio de grootste bron van inkomsten. De trein deed 2 uur over het hele traject van 37 kilometer en stopte in Santa Cristina de Aro en Font Picant. Vandaag dient het treintraject als groene fietsroute tussen Sant Feliu de Guixols en Olot.
  • In Font Picant staat nog een ijzerhoudende waterbron, die nog steeds bezocht wordt om haar medicinale eigenschappen.
  • Eind juli wordt er in Santa Cristina de Aro uitbundig gefeest tijdens de Fiesta Mayor. Het hele jaar door vinden in Santa Cristina de Aro en omgeving ook verschillende festivals en concerten plaats.

Santa Cristina de Aro verwent de golfliefhebbers met 3 prachtige golfterreinen

Voor de golfliefhebbers zal de vakantiebestemming Santa Cristina de Aro aan de Costa Brava zeker in de smaak vallen. Aan de rand van Santa Cristina de Aro vind je een 18-holesgolfbaan: de Club de Golf Costa Brava. Iets verder in de omgeving zullen nog twee andere golfterreinen je zeker kunnen bekoren: de Club Golf d’Aro en de Solius Golf Centre Pitch & Putts.

Santa Cristina de Aro, gastronomisch centrum voor de fel begeerde Catalaanse wilde paddenstoelen

Santa Cristina de Aro zal zeker ook in de smaak vallen bij de fijnproevers. Hier worden lokale producten van de zee en op het land uitgebreid gecombineerd. Zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zullen zich in Santa Cristina de Aro in hun nopjes voelen. Jaarlijks worden in Santa Cristina de Aro en de omgevende dorpen vier gastronomische evenementen georganiseerd. In de periode van oktober tot eind november, bij de komst van de eerste herfstregens, worden de bossen bezaaid met de meest gewaardeerde heerlijke wilde paddenstoelen van Catalonië, die al je zintuigen prikkelen.

Heb je gekozen voor Santa Cristina de Aro als vakantiebestemming?

Boek je droomvilla in Santa Cristina de Aro