Sant Antoni de Calonge – Mag je niet missen aan de Costa Brava

Sant Antoni de Calonge, een moderne badplaats in het hartje van de Costa Brava

Sant Antoni de Calonge maakt eigenlijk deel uit van de pittoreske oude stad Calonge, gelegen op een heuvel in het hartje van de Costa Brava, ongeveer 4 kilometer landinwaarts. Sant Antoni de Calonge ligt ten westen van Palamos en net onder de badplaats Calella de Palafrugell. De oude middeleeuwse dorpskern van Calonge is in de 12de eeuw ontstaan rond een grote middeleeuwse burcht, de Castello de Sessa. In de loop van de laatste decennia is Sant Antoni de Calonge uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming van Spanje met een mengeling van mooie stranden, een vriendelijke sfeer en allerlei culturele attracties. Sant Antoni de Calonge geniet in de zomer van het warme mediterrane klimaat dat getemperd wordt door een heerlijk verfrissend zeebriesje, en van milde winters met slechts af en toe eens regen.

Villa’s in Sant Antoni de Calonge vind je hier

Sant Antoni de Calonge, een levendige badplaats

Sant Antoni de Calonge, het moderne deel van Calonge, biedt verschillende faciliteiten, speciaal gebouwd voor het toerisme en voorziet in een ruim aanbod van restaurants, bars, winkels en boetiekjes. De moderne boulevard komt pas echt tot leven tijdens de zomermaanden. Hier vind je talrijke restaurantjes en tapasbars, en een aantal discotheken dat de animatie van het nachtleven garandeert. Wie graag wat meer afwisseling wenst, kan zich met de trein gemakkelijk verplaatsen naar één van de naburige badplaatsen zoals Playa de Aro, Palamos, Sant Feliu de Guixols, Calella de Palafrugell of Begur.

Sant Antoni de Calonge, zandstrand, baaien en grotten

Het fijne goudkleurige zandstrand van Sant Antoni de Calonge strekt zich uit over een afstand van 2 kilometer. Douches, restaurants en diverse watersporten zorgen ervoor dat elke toerist het hier naar zijn zin heeft. Net zoals in de rest van de Costa Brava, wordt de kustlijn van Sant Antoni de Calonge gekenmerkt door een typische mengeling van prachtige baaitjes en grotten. Ook hier zijn dit de ideale ingrediënten voor een aangename natuurwandeling of een duikexcursiein het kristalheldere water.

Sant Antoni de Calonge en haar historische moederstad Calonge

Een uitstapje naar de historische moederstad Calonge is zeker de moeite waard. De barokke Sant Marti kerk dateert uit de 18de eeuw. De belangrijkste activiteiten van Calonge concentreren zich op het Grote Plein of de Place Mayor, waar ook het grote middeleeuws kasteel zich bevindt. Het kasteel vormt het culturele centrum van Calonge en Sant Antoni de Calonge, waar verschillende muziekfestivals plaatsvinden. Tijdens de Goede Week wordt hier jaarlijks ook de middeleeuwse markt gehouden, een bezienswaardigheid op zich.

Iglesia de Sant Martí. De kerk met barokstijl daterende uit de 18e eeuw.

Sant Antoni de Calonge en haar megalietenroute

In Sant Antoni de Calonge vind je ook nog een aantal belangrijke dolmens en menhirs zoals de Dolmen Puigsesforques. Uitgestippelde wandelroutesbrengen je door mooie bossen, langsheen verschillende dolmens, de stranden, historische monumenten, waarna je je heerlijk kunt ontspannen op een terrasje op de promenade.

Catalaanse gastronomie in Sant Antoni de Calonge

De Catalaanse gastronomie is rijk en gevarieerd. In Sant Antoni de Calonge worden je voornamelijk mediterrane schotels geserveerd met vis, zeevruchten, verse groenten, olijven, rijst, pasta en olijfolie. Traditionele Catalaanse gerechten die je zeker eens moet proberen zijn brood met ham of kip, geroosterd brood met olijven- en tomatentapenade en tortilla’s. Aan de Costa Brava moet je vast en zeker ook de sardines proeven, die er op allerhande manieren bereid worden: van de gegrilde sardinas à la plancha tot de gepekelde conserven.

Wist je dat een vakantiehuis huren aan de Costa Brava veel goedkoper is dan een hotel en zelfs goedkoper kan uitvallen dan een campingvakantie? Bekijk snel ons aanbod vakantiewoningen en villa’s al dan niet met zwembad. Steeds laagste prijsgarantie en 110% tevredenheidsgarantie!
Boek nu bij Club Villamar je vakantiehuis in Sant Antoni de Calonge of in de moederstad Calonge.

Zoek je villa in Sant Antoni de Calonge hier