Wat zijn de betaalmethodes in Spanje?

Als lid van de eurozone gebruikt Spanje dezelfde valuta als Nederland.

Voordat je echter vertrekt, is het belangrijk om te weten welke betaalmethodes het meest gebruikt worden in het land om onaangename verrassingen te voorkomen.

Hoe geld opnemen in Lloret?

In algemeen worden in Spanje de meeste betalingen in contanten verricht, vooral de kleine bedragen, en creditcards worden niet altijd geaccepteerd. Wij raden je daarom aan om altijd wat contant wisselgeld bij je te hebben zodat je goed voorbereid bent.

Dankzij de euro hoef je niet van valuta te wisselen. Of je nu geld opneemt in Nederland of Spanje, het is dezelfde valuta!

Geld opnemen in Lloret de Mar kan niet gemakkelijker zijn: overal in de stad vind je geldautomaten. Je hebt een internationale kaart nodig om een geldopname te kunnen maken. Controleer alvorens je op vakantie gaat of jouw kaart een Visa, MasterCard, Eurocard enz. is. Houd er rekening mee dat sommige banken één of meerdere euro’s in rekening brengen voor geldopnames. Neem daarom eerst contact op met je bank voordat je vertrekt, om de algemene voorwaarden te kennen.

Om te weten te komen wat je moet doen als jouw creditcard gestolen wordt, raadpleeg ons artikel ”Welke nummers te bellen in geval van nood?”.

Wat zijn de betaalmethodes?

Naast de contante betalingen kun je ook met een creditcard betalen in Spanje. Supermarkten, winkels en tolwegen accepteren internationale creditcards. Betalingen worden gedaan zonder extra kosten.

In veel Spaanse winkels wordt een identiteitskaart gevraagd voor elke creditcardbetaling. Denk eraan om jouw identiteitsdocumenten bij de hand te hebben. Je kunt ook worden gevraagd om de kassabon te ondertekenen.

Tenslotte kan je jouw chequeboek in Nederland laten: Nederlandse cheques zijn niet geldig in het buitenland.

Welk budget moet ik voorzien voor een vakantie in Lloret de Mar?

Het is moeilijk om deze vraag te beantwoorden omdat het afhankelijk is van persoonlijke uitgavengewoonten. Eén ding is zeker: het leven in Spanje is nog steeds iets goedkoper dan in Nederland. Zelfs als de toeristische boost de prijzen heeft opgedreven, met name in de badplaatsen aan de Costa Brava, is het nog steeds mogelijk om te genieten van een vakantie met een laag budget in Lloret de Mar. Supermarkten hebben echter hun prijzen in overeenstemming gebracht met die van hun Nederlandse tegenhangers.

Vermijd de buurten vol toeristische vallen. Ga naar kleinere winkels, weg van de drukke straten en vermijd winkels met opzichtige etalages. Aarzel niet om te vragen hoeveel een item, service of gerecht kost voordat je het koopt. Tot slot kunnen een paar Spaanse woorden helpen om te onderhandelen of informatie te verkrijgen.

Een andere manier om je vakantiebudget te verlagen, is het huren van een accommodatie met een groep. Bekijk hiervoor onze lijst met vakantiewoningen en villa’s die je kunt huren:

Kies je vakantieaccommodatie in Lloret de Mar.