Hoe is het weer in Lloret de Mar?

Na een jaar van grijs, nat en koud weer, heten we je van harte welkom in dit klein stukje paradijs: de Costa Brava. Je vraagt je misschien af hoe het weer in Lloret is?Hoogstwaarschijnlijk zal het er heerlijk zijn!

Met jaarlijks meer dan 3000 zonuren en de mildste temperaturen gedurende het hele jaar, is het een ideale plek om je zomervakantie in Europa door te brengen.

“De zon staat recht boven je”

Lloret de Mar’s grootste troef is haar geografische ligging aan de Middellandse kust. Dankzij deze ligging geniet de stad het hele jaar van de zon. Inderdaad, regenachtige dagen aan de Costa Brava zijn schaars. De meest regen valt in maart, april en oktober (ongeveer 1 week per maand). Tijdens de zomer kunnen er wat regenbuien of soms een storm zijn, maar wees gerust, de zon van Lloret heeft heerlijke dagen aan het strand voor jou in het verschiet!

We raden je aan om voorzichtig te zijn, ook buiten het seizoen. De Spaanse zon kan erg sterk zijn en we adviseren je als je een gevoelige of lichte huid hebt, deze goed te beschermen (hij kan namelijk ook door de winter gevoelig zijn geworden!). Gebruik zonnebrandcrème, draag een T-shirt, blijf uit de zon wanneer deze op haar sterkst is én ga alleen naar buiten in de ochtend of late middag: allemaal goed bedoeld advies om te voorkomen dat je verbrandt of een huidziekte oploopt!

Geniet van de zon in Lloret de Mar

Mooi weer gedurende het hele jaar

Een ander voordeel van het Middellandse zeeklimaat: aangename temperaturen gedurende het hele jaar. Er zijn inderdaad wat schommelingen in de temperatuur van de zee of de lucht, maar de thermometer komt nauwelijks boven de 30° graden tijdens de zomer en bijna nooit onder 0° tijdens de winter. Gemeld mag worden dat de winters behoorlijk kort zijn in Lloret. Inderdaad, de stad wordt beschermd door de omringende heuvels en de nabijheid van de zee.

Van de lente tot de herfst is het klimaat in Lloret aangenaam. En het is ideaal voor diegenen die van sport en buitenactiviteiten houden en van de natuur willen genieten. Niet te warm, niet te koud: het gematigde klimaat is ideaal als je op een veilige manier fysiek actief wilt zijn.

Gemiddelde luchttemperaturen:

Tussen maart en april: 5°-19°
mei: 11°-24°
juni: 15°-26°
Tussen juli en augustus: 21°-30°
september: 15°-26°
oktober: 11°-24°
Tussen november en februari: 2°-16°

En waarom niet een frisse duik nemen als de zon te sterk is? De zee-temperatuur is van juni tot september heerlijk en verfrissend. Nog een manier om van het water te genieten is om een vakantiewoning met zwembad te huren! Met familie of vrienden om je heen, zul je het heerlijk vinden dat je op elk gewenst moment kunt zwemmen!

Bekijk de villa’s met zwembad die je van ons kunt huren.

Gemiddelde watertemperaturen:

Tussen april en mei: 15°-16°
juni: 19°-20°
Tussen juli en september: 22°-24°
oktober: 19°-20°
Tussen november en maart: 13°-15°