Hoe je vanuit Spanje naar Nederland kunt schrijven of bellen

Hoe je met je familie en vrienden in contact kunt blijven tijdens je vakantie in Lloret de Mar.

Mail, mobiele telefoon, landnummers: we vertellen je alles wat je moet weten om vanuit Spanje contact met Nederland te leggen!

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s in Spanje

Hoe vanuit Spanje te bellen

Je bent in Lloret de Mar en wil idereen vertellen dat je goed bent aangekomen. De meest traditionele manier (en eerlijk gezegd, niet de makkelijkste!) is om naar een openbare telefoon te gaan, die op muntgeld werkt. Je kunt ook telefoonkaarten met tegoed bij een tabakswinkel kopen, die je kunt gebruiken om bij een telefooncel te bellen.

Maar tegenwoordig kun je natuurlijk ook je mobiele telefoon gebruiken. Zorg ervoor dat je voor vertrek zeker weet dat hij in het buitenland goed werkt. Om zeker te weten dat je telefoon en tegoed werkt in Spanje, dien je contact op te nemen met je provider. Misschien is het nodig je abonnement aan te passen.

Wees ervan op de hoogte dat er extra kosten in rekening gebracht kunnen worden voor het plegen van telefoontjes, sms versturen of dataverbruik (internet, apps…). Deze kosten kunnen ontstaan door het ontvangen van telefoontjes vanuit Nederland of wanneer je je voicemail in Spanje beluistert. Indien je niet de mogelijkheid hebt je data voor internationaal gebruik aan te passen, raden wij aan om “data-roaming” op je telefoon uit te zetten en alleen daar, waar mogelijk, gebruik te maken van WiFi.

Het noodnummer 112 is altijd gratis te bellen, ongeacht waar je bent.

De kosten voor het verbruiken en ontvangen van data op je mobiele telefoon is afhankelijk van je provider. Sommige providers bieden enkele dagen gratis data roaming. Roaming houdt in dat een gebruiker kan bellen of gebeld kan worden en data kan ontvangen via het netwerk van een andere operator. In juni 2017 werden de kosten voor roaming in de gehele Europese Unie afgeschaft.

Voor wat betreft WiFi, dat is beschikbaar in veel hotels, bars, restaurants en op andere openbare plekken. Als je nergens een bordje met het wachtwoord ziet staan kun je daar gewoon om vragen.

Met elkaar in contact blijven terwijl je in Lloret de Mar bent:

Boek een vakantiewoning met WiFi!

Als je wilt bellen hoef je alleen maar het landnummer voor het nummer wat je wilt bellen te zetten. Dit nummer hangt af van het land waarnaar je wilt bellen:

een Nederlands nummer bellen: 0031 + het nummer wat je wilt bellen zonder de 0 aan het begin. Bijvoorbeeld bij een mobiel nummer bel je 0031 6 etc.
een Frans nummer bellen: 0033 + het nummer wat je wilt bellen zonder de 0 aan het begin. Bijvoorbeeld bij een mobiel nummer bel je 0033 6 etc.
een Belgisch nummer bellen: 0032 + het nummer wat je wilt bellen zonder de 0 aan het begin. Bijvoorbeeld bij een mobiel nummer bel je 0032 6 etc.
een Zwitsers nummer bellen: 0041 + het nummer wat je wilt bellen zonder de 0 aan het begin. Bijvoorbeeld bij een mobiel nummer bel je 0041 6 etc.
een Spaans nummer bellen: 0034 + het nummer wat je wilt bellen zonder de 0 aan het begin. Bijvoorbeeld bij een mobiel nummer bel je 0034 6 etc.

Een brief of kaart vanuit Spanje versturen

Niets is makkelijker! Je moet het land van bestemming aangeven onderaan het adres, bijvoorbeeld “Nederland” of “Hollanda” in het Spaans.

Ga dan naar een tabakswinkel of postkantoor in Lloret de Mar (het postkantoor heet “Correos” in het Spaans) om postzegels te kopen. Geef aan dat je brief voor Europa bestemd is (buiten Spanje) of een andere bestemming. Een normale postzegel voor Nederland kost 90 cent.

Overal in Lloret de Mar vind je brievenbussen. Ze zijn groot, geel en rond en er staat een blauw bordje op met “Correos”.

Waar is het postkantoor in Lloret de Mar?

La Oliva, 55, Lloret De Mar
Tel.: +34.972.36.46.78
Website