In en rondom Lloret de Mar.

Lloret de Mar is een klein kustplaatsje waar het met de auto niet altijd even gemakkelijk rijden is, vooral tijdens het hoogseizoen.

Hier zijn onze tips en verschillende alternatieven om je gemakkelijk in de stad voort te bewegen.

Rijden en parkeren in Lloret de Mar

Je bent met de auto naar je vakantieverblijf in Spanje gereden. Ja, je kunt de stad verkennen met de auto, maar makkelijk is dat echter niet altijd.

Het stadscentrum van Lloret de Mar is hoofdzakelijk overgedragen aan voetgangers. Het zal je dus niet verbazen dat in dit gebied verkeersrestricties van toepassing zijn. De beste kans om je auto te parkeren is in een van de 11 gemeentelijke parkeergarages in de stad. Hier betaal je een vergoeding en in het hoogseizoen kan het lastig worden om een plekje te vinden. Er zijn ook tijdelijke parkeergebieden, aangegeven met blauwe lijnen op de weg. Ten slotte zijn er nog meerdere privé-parkeerplaatsen, maar je zal diep in de buidel moeten tasten om deze te kunnen betalen. Op de vraag “waar je auto gratis te parkeren in Lloret de Mar?” is het beste antwoord: op de parkeerplaats van jouw residentie, hotel of vakantiehuis.

KLIK HIER voor de mooiste luxe villa´s in Lloret de Mar

Heb je jouw vakantieverblijf in Lloret de Mar geboekt?

Kies een villa met parkeergelegenheid!

Daarom is ons advies om jouw voertuig bij aankomst te parkeren en een ander vervoersmiddel te kiezen om de stad te verkennen.

En waarom niet lekker genieten van het aangename weer door je te voet of per fiets te vervoeren?

Lloret de Mar te voet of per fiets verkennen

Niets is makkelijker dan Lloret te voet te verkennen! Soms kunnen de smalle straatjes inderdaad erg steil zijn en vereisen ze sterke kuitspieren, maar over het algemeen zijn de wandelingen zeer goed te doen. In het bijzonder is het leuk om de kustpaden te volgen van de “cami de ronda” (promenade langs de kustlijn), speciaal ontworpen voor voetgangers. Het is ook erg makkelijk om het stadscentrum zelf te voet te verkennen, omdat het in zijn geheel een voetgangersgebied is.

Als je liever een fiets wilt huren, zijn er verschillende fietsverhuurders in Lloret de Mar. Je kunt niet alleen genieten van de speciaal ontworpen fietspaden in Lloret, maar je kunt de regio zelfs verder gaan verkennen en de meest pittoreske plekken ontdekken samen met je familie of vrienden.

Ten slotte kun je ook op een trip met een Segway gaan. Een hele originele en leuke manier om jezelf veilig te vervoeren!

Een taxi nemen in Lloret de Mar

Als je de voorkeur geeft aan het rondreizen per auto, £zonder de bijkomende parkeerproblemen, dan kun je ervoor kiezen om een taxi te nemen. Of het nu in het stadscentrum is of om naar een ander gedeelte van de Costa Brava te gaan, Lloret de Mar heeft een groot aanbod aan taxi’s. Je kunt een taxi krijgen bij een van de 4 taxiplaatsen in de stad of per telefoon op elk gewenst moment van de dag of nacht. De prijzen zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland, maar we raden je aan om vooraf naar de prijs te vragen.

Telefoonnummers om een taxi te boeken in Lloret de Mar:

Algemene taxi’s: +34.972.36.20.00
P. Maritiem Taxis: +34.972.36.48.03
Fenals Taxis: +34.972.36.51.77
Bus Terminal Taxis: +34.972.36.58.14

Het openbaar vervoer in Lloret de Mar

De stad Lloret is goed voorzien wat betreft het openbaar vervoer. De stad heeft goede lokale en regionale busverbindingen. In Lloret alleen al zijn er 5 buslijnen die de verschillende districten en toeristische zones in het kustplaatsje aandoen. Voor slechts €1.35 per passagier kun je een bus nemen van het bedrijf Pujol. Om meer te weten te komen over bushaltes, tijden en prijzen raadpleeg je de website van Transpujols.

Als je graag andere stadjes of dorpjes aan de Costa Brava wil bezoeken, dan zijn er ook intercity-busroutes. Vanuit de busterminal van Lloret de Mar kun je naar Barcelona gaan of naar Cadaqués, Olot, Girona of zelfs Blanes. Vanuit Blanes kun je de trein gebruiken om naar andere stadjes te reizen. Deze trein zal je naar Barcelona brengen en stopt onderweg in verschillende dorpjes aan de kust, zoals Santa Susanna of Mataro.

Boek HIER uw luxe villa in Lloret de Mar