Agenda van festiviteiten en feestdagen in Lloret de Mar

Ga je op vakantie naar Lloret de Mar? Jouw verblijf kan dan samenvallen met een van de vele festiviteiten in de Catalaanse kalender.

Een mooie gelegenheid om te genieten van een warme en feestelijke sfeer.

De officiële feestdagen in Catalonië

In Spanje zijn er twee soorten feestdagen: nationale feestdagen die overal in het land dezelfde zijn, zoals 1 mei (Dag van de Arbeid) of 12 oktober (Spaanse nationale feestdag genaamd “día de la Hispanidad”); en feestdagen die specifiek zijn voor Catalonië en daarom ook worden gevierd in Lloret de Mar. Sommige festivals worden slechts in één stad gevierd, zoals Barcelona.

Bekijk de kalender van 2018 met de Spaanse feestdagen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je reis.

De belangrijkste festiviteiten in Lloret de Mar

Het hele jaar door markeren verscheidene festiviteiten met verschillende thema’s het leven van Lloret de Mar. Wij hebben de belangrijkste evenementen voor jou geselecteerd. Een leuke kans voor vakantiegangers om deel te nemen aan het échte leven van de stad en een mooie gelegenheid om de Catalaanse cultuur te ontdekken.

Sant Jordi (Sint-Jorisdag) wordt elk jaar op 23 april gevierd. Het kan vergeleken worden met een Catalaanse Valentijnsdag. Bij deze gelegenheid is het de traditie om een roos aan je geliefde te schenken. De ultieme verwezenlijking is om een roos te schenken in de kleuren van de Catalaanse vlag!

Sant Juan (Geboorte van de Heilige Johannes de Doper) vindt elk jaar plaats tijdens de nacht van 23 juni tot laat in de volgende dag. Net als op vele plaatsen, viert dit traditionele festival het begin van de zomer. Bij deze gelegenheid kan je veel vuurwerk aanschouwen. De Spanjaarden vinden het ook leuk om tijdens dit festival vuurwerk in de straten te gooien. Het festival wordt afgesloten met het eten van coca, een typisch Catalaanse taart en het drinken van Cava (schuimwijn).

Als je tussen 23 en 30 juni in Lloret de Mar bent, kan je bovendien getuige zijn van het vuurwerktoernooi in Blanes (een dorpje naast Lloret de Mar). Het is een spectaculaire show in een prachtige natuurlijke omgeving. Om een goed zicht te hebben raden wij je aan om vroeg (vóór 22.00 uur) aan te komen op het strand van Blanes. Het toernooi is zó beroemd dat er elk jaar duizenden mensen naar Blanes trekken om het bij te wonen. Het is duidelijk een van de beste vuurwerkshows in heel Spanje.

Vakantiegangers die in juli Lloret de Mar bezoeken, kunnen Santa Cristina, dat jaarlijks plaatsvindt op 24 juli, bijwonen. Het is hét stadsfeest, omdat Santa Cristina de patroonheilige van Lloret de Mar is. Er is een processie tot aan de hermitage die dezelfde naam draagt en er is ook een kleine dans en een maaltijd. Het is ook de uitgelezen kans om wat tijd door te brengen op het prachtige strand beneden!

Er zijn vele andere festiviteiten die het leven in Lloret de Mar benadrukken. Heel wat festivals zullen vooral de kleintjes en hun gezinnen aanspreken. Kijk voor meer informatie naar ons artikel “Dagboek van kinderactiviteiten in Lloret de Mar”.

Geniet het hele jaar door van Lloret de Mar!

Boek een vakantievilla in Lloret de Mar voor je volgende reis.