Waar lekkere churros te eten in Lloret de Mar?

Churros zijn heel populair in Spanje. Ze zijn zeker niet alleen gereserveerd voor kermissen, zoals in Nederland het geval is, en je kunt ze bijna overal krijgen.

Ontdek de beste plaatsen om churros te eten in Lloret de Mar.

“Churros con chocolate”, een typisch Spaanse traditie

Of het nu voor ontbijt of als middagsnack is, churros worden meestal gegeten met een dikke, warme chocoladesaus met kaneel. Sommige zaken bieden een zelfgemaakte ongezoete slagroom bij de chocolade: Weense chocolade.

Om teleurstelling te voorkomen, vraag of de chocolade en de churros “caseros” zijn, wat zelfgemaakt betekent.

Merk op dat we, net als bij de meeste Spaanse gerechten, spreken van “ración de churros” (portie churros), wat in dit geval 4 of 5 van deze lange gefrituurde beignets betekent. Als het op het eerste gezicht wat weinig lijkt voor je trek, kunnen we garanderen dat het met extra chocolade meer dan genoeg is!

Geniet van je vakantie in Spanje en probeer de “churros con chocolate”!

Ontdek de Spaanse cultuur en gastronomie en kies voor een vakantie in Lloret de Mar!

Organiseer je verblijf en reserveer nu je villa.

Bekijk de villa’s die te huur zijn in Lloret de Mar.

Goede plaatsen om churros te eten in Lloret

We kunnen ze vinden in veel cafés, restaurants en hotels maar ook in zaken die gespecialiseerd zijn in churros, “churrerias” of “xurrerias” genaamd. Het is mogelijk om ze in de supermarkt diepgevroren te kopen en ze zelf te frituren als je ze liever opeet in het comfort van je vakantiehuis. Maar geloof ons als we zeggen dat er niets zo lekker is als de warm geserveerde churros van een “churreria”!

Cafeteria Delicias

Deze cafetaria serveert veel gerechten en snacks maar is gespecialiseerd in churros. Ze worden geserveerd met zelfgemaakte chocolade. De portie churros met warme chocolade kost € 3.30. In het hoogseizoen worden de churros geserveerd van maandag tot en met zondag van 8.00 tot 12.30.

Taverna Xurreria Serca

Hier kun je churros eten op het fijne, grote terras. Deze zelfgemaakte Spaanse beignets worden direct uit de frituurpan geserveerd en zijn daarom erg “vers”. Voor diegenen die meer van hartig houden is er een grote selectie van tapas en montaditos (kleine sandwiches met garnituur, geserveerd als tapas).

Gesloten op maandag. Open van 8.30 tot 23.45.
Adres: Avinguda Vidreres, 48, Lloret de Mar
Tel. :+34.972.36.30.30.
Facebookpagina