Waar kun je souvenirs kopen in Lloret de Mar?

Net als alle goede toeristische steden, heeft Lloret de Mar talloze souvenirwinkels.

Goodies die de stad, lokale producten of Spaanse symbolen laten zien: bekijk de gids om de beste souvenirs te vinden die je mee naar huis kunt nemen na je verblijf aan de Costa Brava.

Welke souvenirs mee naar huis te nemen uit Lloret de Mar?

Er zijn zoveel souvenirs in Lloret de Mar dat het niet altijd gemakkelijk is om te kiezen wat je moet kopen voor je dierbaren of voor jezelf. Hier volgen een paar ideeën om je te helpen.

Om je te herinneren aan je avonden in Lloret en om de feestelijke sfeer van de stad te herdenken, kunt je t-shirts kopen met de emblemen van de bars of nachtclubs. De meeste kunnen in de plekken zelf worden gekocht. In de souvenirwinkels vind je ook kledij met de opdruk “I love Lloret” voor mannen, vrouwen en kinderen.

Voetbalfans kunnen ook kleding of een voorwerp kopen in de kleuren van de beroemde Barça. In Catalonië is deze voetbalclub enorm populair en je zult geen moeite hebben om souvenirs van FC Barcelona te vinden. De officiële boetiek ligt in het centrum van Lloret de Mar. Kits, ballen, gepersonaliseerde of standaard t-shirts, voetbaluitrusting of zelfs sleutelhangers, je zult versteld staan van de keuze. Als je een dag in Barcelona doorbrengt, maak je een omweg naar Camp Nou, het stadion van Barcelona, waar je een enorme winkel vindt die volledig aan de club is gewijd. Ook bij La Roca Village, een outlet gelegen tussen Lloret de Mar en Barcelona, vind je nog een andere FC-boetiek.

Traditionalisten zullen hun vakantie in Lloret de Mar het liefst herinneren door kleine, Spaanse emblemen, of meer specifiek Catalaanse. Veel van deze zijn in de kleuren van de Spaanse of Catalaanse vlag of vertegenwoordigen stieren, flamencodansers of zijn in mozaïek om de werken van de beroemde Gaudi te vertegenwoordigen.

Je zult zeker een verrassend beeldje tegenkomen van een hurkende jongen die zijn behoefte doet… Le Caga Tio is een populair Catalaans symbool geassocieerd met de kerstperiode. Traditiegetrouw zetten gezinnen tijdens de kerst een houten blokje in hun huis. Het heeft ogen, een kleine rode neus en een glimlach en draagt een rode en zwarte muts en dit kleine blokje wordt elke dag tot aan Kerstmis gevoerd. Wanneer de grote dag aanbreekt, tikken de kleine kinderen erop met houten stokjes terwijl ze liedjes zingen om hem iets te laten brengen… de cadeaus! Dit zijn over het algemeen snoepjes en gedroogde vruchten, de “echte” geschenken worden bewaard voor Drie Koningen dat op 6 januari wordt gevierd. Deze traditie zet zich voort en kan worden gevonden in kleine beeldjes, vaak als beeltenissen van Spaanse persoonlijkheden, voetballers of politici, terwijl ze hun… behoefte doen!

Foodies kunnen Spaanse voedselproducten mee naar huis nemen. Voor meer informatie, raadpleeg ons artikel “Waar kun je lokale producten kopen in Lloret de Mar?”

Beleef een onvergetelijke vakantie in Lloret de Mar door een droomvilla te huren.

Bekijk vakantievilla’s te huur in Lloret de Mar.

Breng souvenirs mee naar huis om je te herinneren aan je verblijf in Catalonië!

Souvenirwinkels in en rond Lloret de Mar

Neem een moment tijdens je verblijf in Lloret de Mar om souvenirs te kopen. Het is een leuke activiteit voor het einde van de dag na een dag op het strand of een excursie.

Let op: in Spanje blijven de winkels langer open, maar meestal zijn ze gesloten tussen 14.00 en 16.00 of 17.00 uur.

In de stad zijn talloze souvenirwinkels te vinden. Je kunt soms over de prijs onderhandelen, zeker als je verschillende souvenirs koopt. In het hoogseizoen zie je straat- of strandverkopers die kleine snuisterijen en kleding verkopen.

Ten slotte hebben de meeste musea en pretparken (Port Aventura, Marineland, enz.) hun eigen souvenirwinkels. Je vindt verschillende goodies, emblemen van hun park of hun belangrijkste attracties.

Om de adressen van souvenirwinkels in Lloret de Mar te vinden, ga je naar de website van het VVV-kantoor van Lloret de Mar.