Waar kun je lokale producten kopen in Lloret de Mar?

Gastronomie is een van de belangrijkste aspecten van Spanje. Het is een goed idee om na je verblijf in Lloret de Mar lokale producten terug mee naar huis te nemen, zodat je die vakantiegevoelens kunt verlengen of jouw dierbaren de smaken van Spanje kunt laten ontdekken!

Hier zijn enkele tips voor het kopen van lokale producten in Lloret de Mar.

KLIK HIER voor de mooiste luxe villa´s in Lloret de Mar

1. Verse producten meenemen: de markten van Lloret de Mar

Naast vele winkels en supermarkten heeft Lloret de Mar ook twee markten. De ene is overdekt en permanent, de tweede is buiten en wordt elke dinsdag gehouden. Een bezoekje brengen is een goed idee als je fruit, vleeswaren of kaas wilt meenemen. Een Catalaanse specialiteit is “mato”, een soort traditionele cottage kaas (huttenkaas) die wordt geserveerd met honing en gegrilde amandelen.

Zorg ervoor dat je je aankopen vers houdt voor de reis terug naar huis! Als je het vliegtuig neemt, let er dan op dat bepaalde producten niet in de cabine kunnen worden vervoerd, met name vloeistoffen van meer dan 100 ml.

Wekelijkse markt in Lloret de Mar :

Adres: Marie – Pl. de la Vila, 1
Tel. :+34.972.36.18.00

Permanente stadsmarkt in Lloret de Mar :

Openingstijden: open van maandag tot donderdag van 08.00 uur tot 14.00 uur; Vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur
Adres: Sènia del Rabich, zonder nummer
Tel. : +34.972.36.18.21

De markttraditie is erg sterk in Catalonië en je kunt er veel vinden, zelfs buiten Lloret de Mar. De markt Blanes, ten zuiden van de stad is 5 minuten rijden en staat bekend om de kwaliteit van de verse producten. Het wordt elke maandagochtend gehouden en is een bezoek waard!Beleef een onvergetelijke vakantie in Lloret de Mar in een droomvilla!

2. Alcohol meenemen

Catalonië en Spanje hebben talrijke wijngaarden. Daarom vind je in Lloret wijnproducten van het Iberisch schiereiland zoals Ribera del Duero (regio Valladolid), de wijnen van Penedès of Perelada (Catalaans). Vermouth en sangria zijn ook lokale specialiteiten. Je vindt deze producten, evenals mindere lokale producten zoals Pastis of Chartreuse, in de vele wijnkelders van de stad.

Het Wine Palace is een van de goede plekken om te bezoeken, aangezien de keuze enorm is en ze vaak promoties hebben. Ze verkopen ook vleeswaren en hartige koekjes. Als je alcohol wilt meenemen, controleer dan de toegestane hoeveelheden op de website van de overheid.

Wine Palace Lloret-Centro
Adres: Vila de Blanes, 8-10
Tel. :+34.972.37.12.36

Naast het Wine Palace en de supermarkten in de stad zijn er nog verschillende andere goede plekken om goede wijn en alcohol te kopen in Lloret. Veel wijnkelders bieden hun eigen “huiswijn”. Hier volgen enkele goede “bodega’s” in Lloret de Mar

BODEGA EL PARATGE
Adres: Carretera de Lloret a Vidreres, km1 Tel. :+34.972.36.83.95

CRISTINA
Adres: Carrer Sant Romà, 12, Lloret de Mar Tel. :+34.972.36.49.79

MÒN A PART
Adres: Carrer Emili Martinez Passapera, 13 Tel. :+34.972.37.05.94

Turrón is een Spaanse specialiteit die je tijdens de vakantie moet proeven!

3. Zoetigheden meenemen

Als je meer van zoet dan hartig houdt, zal je ook niet teleurgesteld zijn. Spanje produceert een aantal zeer goede kleine zoetigheden, zoals turrón. Dit is een soort nougat, meestal zacht en in verschillende smaken. Een favoriet is de turrón crema Catalana.

De boetiek Vicens in Lloret de Mar verkoopt verschillende soorten turrón, evenals andere afgeleide producten zoals turrón likeur of gebak. Ze verkopen ook een selectie gepresenteerd als een geschenkdoos. Een origineel en lekker idee om als souvenir uit Lloret de Mar mee te nemen!

Torrons Vicens Lloret de Mar

Adres: Carrer de Narcis Fors, 5, Lloret de Mar Tel. :+34.653.96.59.38 Let op dat ze in Spanje, vooral tijdens het feestseizoen, “mazapan” en “mantecaos” eten. De “mazapan” is marsepein die over het algemeen wordt gepresenteerd in de vorm van gevarieerde beeldjes en de “mantecaos” zijn droge koekjes. Je kunt deze vinden in de supermarkten en bakkerijen in Lloret de Mar.

Boek HIER uw luxe villa in Lloret de Mar