Waar kun je een goed dessert krijgen in Lloret de Mar?

Ben je een zoetekauw? Naast de bekendheid om hun tapas en paella, zijn Spanjaarden ook heel goed als het om desserts gaat. Er zijn verschillende echt heerlijke specialiteiten!

Foodies, dit artikel is voor jullie: het vertelt je alles wat je moet weten over de beste plekken om goede desserts te ontdekken en te kopen in Lloret.

Zoete en ijslekkernijen in Lloret de Mar

Na een dag op het strand of bezienswaardigheden bekijken zul je genieten van een zoete pauze. Je zult veel heerlijke desserts vinden voor bij de koffie, warme chocolademelk of een koude drank. Genoeg om jong en oud op elk moment van de dag te laten genieten!

Lloret de Mar barst van de kleine bedrijfjes en tentjes waar je zoete lekkernijen kunt eten. Deze tentjes, die heel populair zijn in Spanje, worden vooral bezocht door de plaatselijke bevolking in de late ochtend of de namiddag.

Het kustplaatsje barst ook van de kleine ijssalons die toeristen zeker zullen bekoren! Om af te koelen of gewoonweg te genieten is er veel keus uit traditionele en originele ijsjes en sorbets in Lloret de Mar.

Bekijk de lijst van de beste plekken om goed ijs te eten in Lloret de Mar.

De beste Spaanse desserts

En waarom niet het beste maken van je verblijf in Lloret de Mar door de Spaanse desserts te ontdekken? Iberische gastronomie biedt vele specialiteiten die een genot zijn voor je ogen en je smaakpapillen. Ontdek vijf van deze specialiteiten plus de plekken waar je ze kunt uitproberen in Lloret de Mar.

Churros

Churros zijn lange donuts. Ze worden in Spanje het hele jaar door gegeten, zowel als ontbijt en als snack. Volgens Spaanse traditie worden churros geserveerd met een dikke, hete chocoladesaus. Daarom bieden retailers vaak “churros con chocolate” op hun menu’s aan. De meest fanatieke foodies kunnen variaties proberen zoals churros gevuld met slagroom of chocolade.

Waar kun je goede churros eten in Lloret de Mar?

Horchata en leche merengada

Deze zoete drankjes zijn typisch Spaans. Horchata (of orxata) is een soort zoete sojamelk van granen die “chufa” genoemd worden. Al komt dit drankje oorspronkelijk uit Valencia, het is overal in Spanje te vinden. Leche merengada is een heel koude kaneel en citrus fruitdrank geserveerd als milkshake.

Deze twee drankjes zijn zeer verfrissend in de zomer en laten je in het hart van de Iberische tradities duiken.

Waar kun je een koffie, een thee of een horchata drinken in Lloret de Mar?

Ensaimada

De ensaimada is een brioche gebakje uit Mallorca, maar is overal in Spanje te vinden, vooral in Catalonië. Door de slakachtige vorm lijkt het erg op een rozijnenkoffiebroodje. Het wordt echter zonder iets geserveerd met alleen wat poedersuiker erover. Het wordt geserveerd als ontbijt of als snack, bij een warme chocolademelk of latte.

Waar kun je goede gebakjes eten in Lloret de Mar?

Crema catalana en arroz con leche

Een onmisbaar Spaanse maaltijd, Catalaanse crème en rijstpudding zullen je verleiden met hun zure smaak. Catalaanse crème is een gekarameliseerde flan, met bovenop een dun laagje citrusvruchtenglazuur. Wat betreft de rijstpudding, dit is een dessert geïnspireerd op de Arabische keuken, op smaak gebracht met kaneel of vanille. Je zult geen enkele moeite hebben deze te vinden in de restaurants in Lloret de Mar en je maaltijd met een zoete noot te beëindigen.

Waar kun je typisch Spaanse gerechten eten in Lloret de Mar?

Marsepein en Turron

Marsepein is van oorsprong een Arabische specialiteit op basis van amandelpasta. Het wordt voornamelijk geproduceerd in Toledo, en je vindt het veel in verschillende vormen en maten rond de kerstperiode.

Hetzelfde geldt voor Turron, een nougat gemaakt van honing, suiker, eiwit en hele of gepelde amandelen. Het wordt verkocht in zachte repen, je kunt er makkelijk aankomen in Lloret de Mar.

Deze twee specialiteiten zullen een gastronomisch tintje geven aan je koffies en zijn ook goede souvenirs om mee terug te nemen van je vakantie aan de Costa Brava.

Waar kun je turron en marsepein kopen in Lloret de Mar?

Hebben deze desserts je hart veroverd? Het enige dat je hoeft te doen is een reis naar Spanje te organiseren om te geneugten van de mediterrane gastronomie te ontdekken!

Plan vakanties in Lloret de Mar.