Waar heen te gaan voor een koffie, warme chocolademelk of horchata? (Lloret de Mar)

Naast culinaire specialiteiten, heeft Spanje ook een aantal speciale dranken. Het is heel normaal mensen te zien genieten van een koffiepauze aan een bar of op een buitenterras van een café.

Haal het meeste uit je vakantie in Lloret de Mar om in harmonie te komen met het Iberische leven en ontdek nieuwe smaken. Hier is onze selectie van goede plaatsen om in de stad naar toe te gaan voor een koffiepauze.

Soorten Spaanse koffie en warme chocolademelk

Er zijn veel verschillende soorten koffie in Spanje maar houd er rekening mee dat het meestal geserveerd wordt met melk. Als je een espresso wilt, vergeet dan niet om een “café solo” te vragen – in andere woorden, alleen koffie! Onder de soorten zijn de “cortado” (of “tallat” in het Catalaans), koffie met een kleine druppel melk. Als je liever een wat minder sterke koffie wilt moet je om een “café Americano” vragen. Sommige zaken, zoals de PdePaBakery, serveren originele koffies zoals koffie met hazelnootmelk.

Om je weg te vinden tussen al deze koffies, bevelen we het artikel “Le Petit journal” over dit onderwerp aan.

Warme chocolademelk wordt meestal gedronken als traktatie in de middag. Een andere Catalaanse specialiteit is Cacaolat, koude chocolademelk dat vooral populair is bij jonge kinderen.

Je zult genoeg keus hebben als je op zoek bent naar een plek om koffie te drinken in Lloret de Mar. Om je op weg te helpen, bevelen we de 2 leukste plaatsen om koffie te drinken in de stad aan:

Cova Café

Het grootste voordeel van dit café is het uitzicht op zee vanaf de tafels buiten op het terras. Er is een ruime keuze aan warme en koude dranken, alsook een aantal zoete traktaties zoals ijscoupes of taarten. Je kunt ook een sandwich of een alcoholische drank bestellen. De perfecte plek om te ontspannen terwijl je uitkijkt op de zee!

Adres: passeig de Sa Caleta, 16, Lloret de Mar

Carmen’s Café

Carmen’s Café is zowel een bar als een café, en het is er behoorlijk levendig tegen het eind van de dag. Wat betreft warme dranken is er een enorme keuze! In het bijzonder vind je hier café bombon, koffie met gecondenseerde melk. Ze serveren ook verschillende theeën en kruidentheeën, versgeperste fruitsappen en milkshakes. Zoetekauwen zullen moeite hebben de ijscoupes te weerstaan! Een moderne, gemoedelijke plek, perfect voor een pauze in de middag of na het avondeten!

Adres: carrer Camprodon i Arrieta, 24, Lloret de Mar
Tel.: +34.972.36.63.44
Website

Haal het meeste uit je vakanties om uit te rusten en te ontspannen: kies voor een voordelige privévilla!

Check de villa’s te huur in Lloret de Mar.

Horchata en leche merengada

Horchata is een drank uit Valencia gemaakt met “chufa” graan. Het wordt koud geserveerd en je kunt het vinden in verschillende cafés of in speciale zaken, de zogenaamde “horchaterias”. Wat betreft de “leche merengada” (melk van meringue), dit wordt ook koud geserveerd en is gemaakt van melk, geklopt eiwit, kaneel en citrusfruit.

Deze dranken kunnen ook in flesjes worden gekocht in de meeste Spaanse supermarkten. Maar er gaat niets boven de echt zelfgemaakte horchata of leche merengada.

Horchateria y Heladeria la Jijonenca

Deze zaak is gelegen aan de Paseo de Mar, vlakbij het kasteel van Lloret. Je vindt er een grote selectie van “helados” (ijsjes in het Spaans) en bovenal een uitstekende horchata van het huis. Hun citroenijs is ook bekend. Het is de perfecte plek als je een van deze typisch Spaanse versnaperingen wilt proberen! Je kunt deze dranken ook bestellen en meenemen naar huis!

Adres: Passeig de Sa Caleta, 15, Lloret de Mar
Tel.: +34.972.37.21.28

Maak een originele drank voor theetijd in de middag met het recept voor “leche merengada”. Laat andere mensen kennis maken met deze typisch Spaanse milkshake!