Puig de Castellet archeologische site

Ga terug in de tijd naar het moment waarop de eerste kolonisten naar de Costa Brava en naar Puig de Castellet kwamen. Je zal een ongelooflijke archeologische vindplaats ontdekken op slechts een paar minuten afstand van Lloret de Mar.

Welkom op het thuisland van de Iberiërs!

Een eeuwenoude versterkte plaats

Puig de Castellet is een kleine plaats van 650m² dat uit de 3e eeuw v. Chr. dateert. Van origine was het een fortificatie bestaande uit een grote muur en verdedigingstorens. Het werd gebouwd door de lokale bevolking, de Iberiërs, in de tijd dat de Punische oorlogen tussen het Romeinse Republiek en Carthago plaatsvonden.

Bovendien is de plek getuige van het belang van de relatie met de Middellandse Zee in de geschiedenis van Lloret de Mar.

Treed binnen in de geschiedenis van Lloret de Mar

Als je dit oude dorp bezoekt, zal je ontdekken hoe mensen in die tijd aan de Costa Brava leefden en leren over de Iberische mensen die hun naam gaven aan het adjectief “Iberisch”, dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt om Spanje te beschrijven.

Dompel je onder in de historische erfenis van Lloret de Mar, een verwennerij voor zowel kinderen als volwassenen, geschiedenisfanaten en vakantievierders die op zoek zijn naar culturele activiteiten.

Op zoek naar een huurvilla voor jouw volgende vakantie?

Kies jouw villa uit in Lloret de Mar!

Handige informatie over Puig de Castellet

Adres: Urbanització Roca Grossa C./ Poblat Ibèric, Lloret de Mar.
Contact: +34.972.36.57.88
Openingstijden: de plaats is alleen geopend van juni tot augustus; elke zaterdag van 17.00-19.00.
Toegang: normale prijs €3 en gereduceerde prijs €1.50 (gepensioneerden, minderjarigen, grote families, mensen met een handicap).
– De Puig de Castellet site is onderdeel van het Lloret de Mar Open Museum.