Kasteel Van Sant Joan In Lloret: Niet Te Missen!

Al sinds het begin van de geschiedenis van Lloret de Mar staat hier het Kasteel van Sant Joan.

Deze bezienswaardigheid biedt, naast zijn culturele interesse, een van de beste uitzichten vanuit de stad over de Middellandse Zee.

Een kasteel geërfd uit de Middeleeuwen.

Het Kasteel van Sant Joan (castell in het Catalaans) kijkt uit over de stranden van Lloret de Mar en Fenals. Slechts een paar overblijfselen van het originele fort dat gebouwd werd in de 11e eeuw kunnen tegenwoordig nog bezichtigd worden.

In die tijd bestond het kasteel van Lloret de Mar uit muren, een kapel en een toren die vandaag nog zichtbaar is.

Vernietigingen en restauraties

Een bezoekje aan het kasteel is een goede manier om de geschiedenis van Lloret de Mar te ontdekken. Het kasteel, gebouwd om de stad tegen pirateninvasies te beschermen, leed zeer onder de verschillende oorlogen. Een bombardement in de 19e eeuw was de genadeslag en het kasteel raakte in verval.

Vanaf de jaren 1960 tot aan het jaar 1992 werden er verschillende restauraties uitgevoerd, voornamelijk aan de Toren van Eerbetoon (Homenaje in het Spaans), die je kunt bewonderen wanneer je het kasteel bezoekt.

Geschiedenisliefhebbers zullen niet de enige zijn met waardering voor dit culturele uitje: vanaf de top van de toren vind je namelijk een ongekend uitzicht over de zee en de Mediterrane kustlijn. Het letterlijke hoogtepunt van je bezoek!

Op zoek naar een vakantieverblijf met een geweldig zee-uitzicht?

Kies uit meer dan 150 huurvilla’s in Lloret de Mar.

Nuttige informatie over Castell de Sant Joan

Adres: Punta de Fenals, Lloret de Mar.
Contact: +34.972.36.57.88
Openingstijden: van november tot maart, geopend op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00-14.00. Van april tot oktober dagelijks geopend van 10.00-13.00 en van 17.00-19.00.
Toegang: volle prijs €3 en gereduceerde prijs €1.50 (gepensioneerden, minderjarigen, grote families, mensen met een handicap).

Castell Sant Joan is onderdeel van het Lloret de Mar Open Museum.