Kerk van Sant Roma (Lloret de Mar)

Je zult ongetwijfeld deze schitterende kerk in Lloret de Mar tegenkomen als je door de stad wandelt.

Deze plek, meteen te herkennen aan zijn kleurrijke dak, mag je absoluut niet missen tijdens je vakantie aan de Costa Brava.

Een oude kerk

Dee Kerk van Sant Roma is zonder twijfel het gebouw dat Lloret de Mar het beste representeert. Gelegen in het centrum van de stad, werd het gebouwd in de 16e eeuw in Catalaans-gotische stijl.

Van oorsprong werd het uitgerust met versterkingen om het te beschermen tegen aanvallen vanuit de Middellandse Zee. In de 16e en 17e eeuw werden er nieuwe uitbreidingen aan de kerk toegevoegd en, het meest belangrijke, nieuwe zijkappellen.

Binnen kun je het altaarstuk bewonderen van een meester altaarbouwer. Gecreëerd in de jaren 1540 door Catalaanse schilders en goudsmeden beeldt het verschillende scènes uit van het leven van Christus en de Heiligen.

Een pareltje van moderne kunst

Sant Roma werd gedurende de 20e eeuw uitgebreid. In 1916 nam de kerk, een van de mooiste historische bezienswaardigheden aan de Costa Brava, een rijk en origineel modernistisch buitendecor aan. Ondanks de schade aangericht tijdens de Burgeroorlog kun je tot op de dag van vandaag het unieke en kleurrijke decor bewonderen.

Ter gelegenheid van de Festa Major de Lloret de Mar vindt er een optocht plaats vanaf de kerk naar de Santa Cristina Hermitage. Mis deze populaire en traditionele feestelijke dag niet!

Op zoek naar een vakantieverblijf aan de Costa Brava?

Boek nu meteen jouw villa in Lloret de Mar!

Nuttige informatie over de kerk van Sant Roma

Adres: Plaça de l’Església, Lloret de Mar.
Contact: +34.972.36.64.90
Openingstijden: dagelijks geopend van 9.30-12.00 en van 16.00-19.30
Toegang: Gratis- De kerk van Sant Roma is onderdeel van het Lloret de Mar Open Museum