Goedkoop eten in Lloret de Mar

In Lloret de Mar zijn er veel mogelijkheden om voor minder geld te eten.

Restaurants, winkels en supermarkten: wij vertellen hoe je met een beperkt budget in Lloret kunt eten en drinken.

Waar kun je in Lloret de Mar voor minder geld winkelen?

Er zijn veel winkels in Lloret en je zult gemakkelijk goede producten vinden. Zowel de supermarkten als de kleine winkels bieden lokale producten en producten gericht op toeristen. Volg ons advies om voor minder geld te eten!

Kleine winkels en supermarkten in Lloret de Mar

De beste manier om te besparen op maaltijden is natuurlijk door zelf te koken, een mogelijkheid als je een appartement of vakantiewoning in Lloret huurt.

Supermarkten en winkels in Lloret

Boek nu jouw accommodatie:

Bekijk vakantiewoningen in Lloret de Mar.

Viswinkels, supermarkten, slagers, delicatessenzaken, bakkerijen en zelfs groentewinkels zijn overal in de stad te vinden. Er is enorm veel keuze voor het kopen van verse en hoogwaardige producten. De Spanjaarden winkelen nog steeds grotendeels in kleine lokale winkels. Je hoeft alleen maar door de stad te wandelen om te vinden wat je zoekt.

De prijzen van verse producten zijn over het algemeen nog steeds lager dan in Nederland. Fruit geproduceerd in Spanje, zoals sinaasappels of Andalusische aardbeien zijn zeer betaalbaar, en natuurlijk ook de beroemde watermeloenen die lekker en goedkoop zijn in Spanje. Wat vlees betreft, vind je vooral goedkoop varkensvlees en konijn.

Bij het kopen van alcohol, raden we “bodega’s” aan: hier wordt wijn verkocht. Onder de bodega’s in Lloret de Mar is Wine Palace een geweldige plek om wijn of sterke drank te kopen. Je kunt hier zowel Spaanse als andere soorten alcohol vinden. De keuze is ruim en de prijzen zijn aantrekkelijk. Je kunt er tegen een lagere prijs groot inkopen en ook vind je hier vele aanbiedingen.

Het Wine Palace verkoopt ook vleeswaren en snacks voor de aperitief. Als je alcohol wilt meebrengen naar Nederland, check dan de website van de overheid voor de toegestane hoeveelheden.

Wine Palace Lloret-Centro
Adres: Vila de Blanes, 8 – 10
Tel.: +34 972 371236

Lloret markt

Je kunt ook winkelen op de markt van Lloret. Er zijn vele kleine handelaren en ze bieden een verscheidenheid aan producten: vleeswaren, vis en zeevruchten, vlees, groenten, vers fruit en Spaanse kaas. Je zult versteld staan van de ruime keuze!

Er zijn twee verschillende markten in Lloret de Mar. Een daarvan is de wekelijkse markt op dinsdag en de tweede is een permanente overdekte markt, 6 dagen per week geopend. De traditie van overdekte markten is erg sterk in Spanje en je kunt ze in de meeste steden op het schiereiland vinden.

Wekelijkse markt Lloret de Mar:
Adres : Town Hall- Pl. de la Vila, 1
Tel.: +34 972 361800

Permanente stadsmarkt Lloret de Mar:
Openingsuren: ma t/m do van 8 tot 14 uur; vrij en za van 8 t/m 14 uur en van 5 tot 20.30 uur.
Adres: Sènia del Rabich, s/n Tel: +34 972 361821

Ben je iets vergeten en wil je weten waar je laat in de avond of op zondag in Lloret kunt winkelen? Geen paniek! Je kunt in het centrum verschillende kleine supermarkten vinden, buiten de normale openingstijden om.

Supermarkten in Lloret de Mar

Er zijn tal van supermarkten in Lloret de Mar. Allerlei bekende ketens bieden een grote keuze aan allerlei producten. Je kunt er soms Nederlandse merken vinden en natuurlijk tal van typisch Spaanse producten. Niet te missen zijn de grote hoeveelheden kikkererwten, olijfolie, olijven, Spaanse nougat (“turrón”), ham of chorizo. Welkom in Spanje!

Van de verschillende supermarkten in Lloret is Mercadona vaak de goedkoopste. Deze keten is bijna overal op het Iberische schiereiland te vinden en is populair bij de lokale inwoners. Over het algemeen hebben de producten een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Adressen van supermarkten in Lloret

Mercadona
Adres 1: C/Can panses El rieral
Adres 2: Vila de Blanes, 8 -12 C.C.Plaça de Braus

Carrefour Express
Adres: Av. Amèrica, 37

Budgetrestaurants in Lloret

Als koken niet jouw ding is of als je zin hebt in iets anders, dan biedt de stad een groot aantal kleine restaurants waar je goedkoop kunt eten. Porties zijn meestal genereus en de keuze is enorm. Tapas eten in Lloret de Mar is ook een geweldige manier om niet te veel uit te geven en het is perfect voor de kleine eetlust. We raden echter wel aan om de prijzen te controleren bij het binnenkomen van het restaurant als het menu niet wordt getoond. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan als je de rekening vraagt.

Om meer te weten te komen over goedkope restaurants in Lloret, ga dan naar de sectie “Goedkope restaurants” en het artikel “Top 20 restaurants in Lloret de Mar”.