Een pittoreske dag in Tossa de Mar

Je hoeft niet ver vanuit Lloret de Mar te reizen om de charme van de Costa Brava te ontdekken.

Tossa de Mar ligt op slechts 20 minuten rijden. Geniet van de prachtige natuurlijke omgeving gecombineerd met een rijk historisch erfgoed.

Tossa, een pittoresk dorpje aan de Costa Brava

Ten noorden van Lloret de Mar ligt Tossa de Mar, een van de mooiste dorpjes aan de Costa Brava. Naast prachtige stranden, biedt de plaats een bergachtige omgeving. De middeleeuwse ruïnes zijn uitzonderlijk. Van het oude jachthuis van de Graven van Barcelona is dit dorp uitgegroeid tot een kleine badplaats aan de Spaanse kust.

Tossa kan van ver herkend worden, dankzij zijn toren en stadswallen uit de oudheid. Lange tijd werd het gespaard door het massatoerisme omdat het moeilijk te bereiken was. Desalniettemin was iedereen die Tossa bezocht laaiend enthousiast. Tussen de twee wereldoorlogen heeft het een bijzondere fascinatie gewekt door kunstenaars. Vandaag trekt het steeds meer dagtoeristen of vakantiegangers aan.

Neem in ieder geval even de tijd om Tossa te bezoeken als je op vakantie bent in Lloret de Mar. Voor meer informatie over dit middeleeuwse dorp, lees dan onze verschillende artikelen over Tossa de Mar.

Bereid je voor op jouw vakantie in Lloret de Mar:

Huur nu een villa!

Wat te doen in Tossa de Mar?

Als je een daguitstap naar Tossa de Mar maakt, neem dan de tijd om door de oude binnenstad te wandelen. Wandel door de schaduwrijke steegjes en bewonder de kleine witte huisjes bedekt met bloemen. Net als Cadaqués is dit dorpje doordrenkt met de sfeer van de dorpjes aan de Catalaanse kust en hun typische architectuur. Je kunt ook wandelen langs de verdedigingsmuren van de 12e eeuw die het dorp nog steeds omringen.

De oude stadswallen, die door de drie torens wordt onderbroken, zijn een beschermd historisch monument. Van bovenaf kan je het bronzen standbeeld van Ava Gardner zien, gemaakt aan het einde van de 20ste eeuw. Een andere attractie om te bezoeken in Tossa de Mar is het gemeentemuseum. Een van de hoogtepunten is een werk van Chagall die graag naar dit dorp kwam. In de zomermaanden organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen.

Een must is de Romeinse villa van de Ametllers. Deze nederzetting dateert uit de eerste eeuw voor Christus en laat je het oude verleden van de Costa Brava ontdekken. De zichtbare rijkdom en de enorme omvang van de nederzetting bevestigen de rol van de steden van de Costa Brava en hun belangrijke strategische positie voor de handel in het Middellandse Zeegebied en, in ruimere zin, de Romeinse wereld.

In augustus vinden er klassieke muziekconcerten plaats in de oude binnenstad.

Net zoals Lloret de Mar, heeft Tossa een strand waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Als je fysiek actief wilt zijn, kom dan zeker naar Tossa de Mar. Er zijn verschillende activiteiten en wandelen is een van de favorieten. Vanuit Lloret kan je te voet naar beneden naar Tossa, via de Grande Randonnee route GR92 die langs de kust loopt. Bezoek het toeristenbureau voor meer informatie.

Hoe bereik je Tossa de Mar vanuit Lloret?

– Met de auto: in 20 minuten ben je in Tossa. Neem de GI 682 richting het noorden. Houd er rekening mee dat het moeilijk is om een parkeerplaats in Tossa te vinden en dat het niet goedkoop is. Je kunt de auto beter aan de rand van het dorp parkeren of gebruik maken van het openbaar vervoer.

– Met het openbaar vervoer: de Sarfa-buslijnen 10 en 25 rijden elke dag van de week tussen Lloret en Tossa de Mar.