Een Familie Stranddag in Lloret de Mar

In de golven springen, naar de vissen kijken of een strandkasteel maken? Je kinderen zullen een geweldige tijd hebben In Lloret de Mar.

De stranden langs de kust zijn beroemd in deze kustplaats en trekken elk jaar veel families aan.

Waar kun je met kinderen naar het strand gaan?

Met een kustlijn van 9 km heeft Lloret de Mar verscheidene stranden en inhammen die geschikt zijn families. Uiteraard is er ook een groot hoofdstrand dat erg populair is onder toeristen. Het is daarom erg druk in het hoogseizoen.

Voor meer rust en stilte raden we je aan naar het strand van Fenals te gaan. Dit strand is 10 minuten lopen van het centrum van de stad en heeft alle noodzakelijke diensten. Je kunt hier ook verschillende watersporten beoefenen. Deze twee stranden hebben ook het voordeel dat ze bewaakt worden door strandwachten.

Nog een stukje verder vind je de idyllische omgeving van het strand van Santa Cristina. Gelegen ten zuiden van de stad, onder de hermitage met dezelfde naam, ligt dit strand beschut van de wind. De kleintjes kunnen hier spelen en baden in kalm en helder water.

Activiteiten voor het hele gezin

De activiteiten die op de stranden van Lloret de Mar worden aangeboden zijn gevarieerd. Ze zullen daarom het hele gezin aanspreken. Overweeg naast het traditionele vissen op krab, waar de kleintjes van zullen genieten, snorkelen voor de oudere kinderen. Alles wat je nodig hebt voor dit soort duiken aan de oppervlakte is een masker en een snorkel. Op deze manier kun je ze de kans geven de zeebodem dichtbij het strand te ontdekken en samen met hen kleine visjes te observeren.

Er is ook een gratis kinderclub op de stranden van Lloret de Mar. Het is open van 1 juli tot het midden september voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Dankzij de verschillende sportactiviteiten en workshops zullen ze een onvergetelijke zomer hebben en nieuwe vrienden maken! Een “strand bibliotheek”, gelegen naast de kinderclub, biedt een leesplek voor het hele gezin, met boeken en tijdschriften in verschillende talen. Daarnaast kunnen gezinnen die gebruik maken van de club en die tieners hebben tussen de 12 en 16 jaar oud een korting krijgen op verschillende watersporten.

Dit is een overzicht van de strandactiviteiten beschikbaar voor families. Maar er zijn ook vele andere activiteiten zoals as waterfietsen, het rijden op een opblaasbare boei, enz.

Zelfs als je iedere dag in Lloret doorbrengt aan het strand zal er geen een hetzelfde zijn!

Ga je naar Lloret de Mar met je familie?

Boek nu je vakantiewoning aan de zee!