Dagje uit naar Barcelona

Barcelona is een jonge dynamische stad én de hoofdstad van Catalonië. Of je nu van architectuur, geschiedenis, winkelen of stranden houdt, je moet zeker een trip naar Barcelona maken tijdens je verblijf in Lloret de Mar.

Ontdek ons programma om de stad in één dag te bekijken!

Modernistisch Barcelona

Het Park Güell is het beste begin van je dagje uit naar Barcelona. In de ochtend zijn er minder toeristen en de hitte zal minder verstikkend zijn. Dit park, gelegen in de hogere gedeelten van de stad, biedt een prachtig uitzicht over Barcelona.

Gebruik dit uitje om de modernistische werken van Gaudi te (her)ontdekken. En vergeet niet naar boven te kijken: in de palmbomen zul je spraakzame groene papagaaien zien die daar nesten! Houd er rekening mee dat je tegenwoordig moet betalen om bepaalde delen van Park Güell in te komen: in het hoogseizoen moet je misschien een lange tijd in de rij staan.

Waarom niet in de late ochtend je trip voortzetten met een bezoek aan de Sagrada Familia! Ook hier geldt, hoe later je komt, hoe langer de rij. Het is het beste om je ticket online te kopen en ervoor te zorgen dat je je ticket toont op de aangegeven tijd. Een bezoek aan de Sagrada Familia is een unieke ervaring: het licht dat door de glas-in-loodramen naar binnen schijnt, de symbolen die in het gebouw leven, evenals de modernistische decoraties, zullen je onvergetelijke herinneringen bezorgen. Onder het koor zie je de overblijfselen van de oorspronkelijk kerk, waarop Gaudi zijn beroemde basiliek heeft gebouwd.

Ga vervolgens naar de Passeig de Gracia, de Champs-Elysées van Barcelona. Je vindt hier luxueuze winkels alsook meer betaalbare merken. Het is een van de 5 top plekken om te gaan winkelen in Barcelona. Op deze boulevard kun je je ontdekkingstocht van modernistisch Barcelona voortzetten. Mis de Pedrera en de Casa Batllo, twee door Gaudi ontworpen “huizen”, niet. Je kunt ze van ver herkennen dankzij de vormen en het décor, alsook de menigten die zich ervoor verzamelen. Je moet voor beide locaties betalen en je krijgt een audio gids.

Er zijn veel mogelijkheden om te lunchen in de buurt van de Passeig de Gracia. We raden je aan om wat tapas te nemen op een terras of in de Ciutat Comtal dat zich aan de Rambla Catalunya (een straat parallel aan de Passeig de Gracia) bevindt. Hier vind je traditionele tapas en veel andere goede suggesties.

Degenen die zich willen laten verleiden door een drankje of wat tapas op de Ramblas, moeten in gedachten houden dat het beter is deze toeristische straat te vermijden als je goed wilt eten.

Uitzicht over Barcelona vanaf het Park Güell

Geniet met volle teugen van je vakantie in Catalonië:

Huur een villa in Lloret de Mar!

Barcelona en de zee

Waarom niet in de namiddag de Ramblas afstruinen richting de zee! Deze lange straat, die soms gevaarlijk kan zijn vanwege de menigten, leidt naar de Haven van Barcelona. Geniet onderweg van het ontdekken van de wijken rond de straat: rechts de Raval, links de Gotic. Aan de rechterkant kun je ook de beroemde Boquería markt zien. Hier genieten toeristen van het kleurrijke verse fruit, uitgestald op de marktkraampjes.

Verderop langs de Ramblas zit aan de linkerkant de Plaça Reial. Dit plein is, ondanks dat het erg toeristisch is, charmant met de palmbomen en overdekte zuilengalerij.

Als je het einde van de Ramblas hebt bereikt, kom je bij Christopher Columbus, trots staande op een zuil omringd door leeuwen. Dit is een van de iconische monumenten van Barcelona dat herinnert aan het belang van haar maritieme geschiedenis.

Eenmaal aangekomen bij de zee kun je de Passeig op gaan, die langs de haven naar Barceloneta loopt. Dit is het strand van Barcelona. Het is uiteraard erg druk in de zomer. Hier vind je een groot aanbod aan restaurants en ook het beroemde W-hotel in de vorm van een zeil.

De Barceloneta

Heb je zin in een drankje of een goede maaltijd om je dag in stijl af te sluiten? Stop bij Maka Maka! Ze serveren goede burgers en salades en hun frieten zijn heerlijk! Als het vol is zul je een stukje verderop andere “chiringuitos” (strandrestaurants) vinden.

Historisch Barcelona

Een alternatief voor de modernistische ochtend of middag op het strand, is om twee van de historische wijken in Barcelona te bezoeken: de Gotic en de Born. Gelegen aan beide zijden van de oude Romeinse weg, de Via Laietana, zul je hier betoverd raken door de smalle en schaduwrijke straatjes van de wijken die naar kleine pleintjes leiden. Deze smalle steegjes zijn erg populair bij toeristen en zijn vaak druk.

Ga in de Gotische wijk eerst naar de Kathedraal van Barcelona. Mis het klooster niet dat bewaakt wordt door de ganzen die er wonen. Dwaal daarna door de straten richting het plein van de Generalitat, waar het stadshuis zich bevindt. In de Gotische wijk zijn ook verschillende kleine winkeltjes en een markt vlakbij de plaça del Pi.

Niet ver hiervandaan, in Carrer de Petritxol,zit een leuke plek om van “churros con chocolate” te genieten: la Granja Pallaresa. De ideale plek voor een lekkere middagsnack.

Steek, om je dag in Barcelona af te sluiten, over naar de andere kant van de Via Laietana naar de zeer trendy (hipster) Born wijk. Hier vind je veel boetieks en restaurants. Bekijk in het culturele centrum “Born CC” de ruïnes van 18de-eeuwse huizen en kom meer te weten over het leven in Barcelona in de moderne tijd. Mis ook de “Palau de la Música Catalana” niet, een echte parel van de modernistische kunst. Ontdek meer op hun website: je kunt misschien een van de flamenco shows of Spaanse gitaarconcerten bijwonen die op deze locatie worden georganiseerd, een leuke manier om dit paleis te ontdekken. Ertegenover serveert de Bar Alsur Café uitstekende tapas in een lounge ambiance.

Barcelona met een gids

Barcelona is een stad waar genoeg te zien en te doen is. Het zal moeilijk zijn alles in één dag, of zelfs twee dagen, te zien. Als je liever door een gids wordt rondgeleid door Barcelona zijn hier een paar suggesties:

– Ontdek de stad op de fiets. Er worden verschillende opties aangeboden. Bike Tours Barcelona biedt een fietstocht van 3 uur aan, inclusief bezoekjes aan de Gotische wijk, de kust, de Passeig de Gracia en de Sagrada Familia. De prijs is €22 per persoon.

– Onder de fietstochten van Barcelona, biedt Bamboo Bike Tours een origineel alternatief met gerecyclede fietsen gemaakt van bamboe. Een activiteit voor degenen die liever de gebaande paden vermijden. Er zijn twee routes beschikbaar: één gaat langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona; de andere is gericht op het thema van street art. De mogelijkheid om een ander Barcelona te ontdekken in de minder populaire wijken van Poble Nou en Sant Marti. Zeker een origineel bezoek!

– Een andere mogelijkheid is om een toeristenbus te nemen. Zeker een goed idee als je Barcelona met je familie bezoekt. Zo vermijd je lange rijen voor de monumenten en eindeloos wandelen voor de kleintjes. In deze bussen kun je in- en uitstappen wanneer je maar wilt! Je hoeft alleen een ticket te kopen en te kiezen uit de veertig of meer haltes langs de route. Er zijn drie verschillende tours, allen met een audiogids. De prijs is €27 per volwassene en de tour kost €16 voor kinderen.

Uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden om Barcelona te bezoeken en het zou moeilijk zijn ze hier allemaal te beschrijven. Zo hebben we van de vele verschillende monumenten en wijken die te bezichtigen zijn er slechts een paar uitgekozen. Het is aan jou om je bezoek aan Barcelona een persoonlijk tintje te geven!

Hoe kom je van Lloret naar Barcelona?

– Met de auto: je kunt de C-32 of de AP-7 snelweg nemen om naar Barcelona te gaan. Het is ongeveer een uur rijden. Je moet er rekening mee houden dat het erg moeilijk is om in de stad te parkeren en dat je in een privé parkeergarage moet parkeren die vaak vrij duur is.

– Met het openbaar vervoer: de regionale busmaatschappij Sarfa heeft dagelijkse verbindingen naar Barcelona.