5 plaatsen om te winkelen in Barcelona

Winkels en modeliefhebbers die in Lloret de Mar verblijven, mogen niet vergeten om een omweg te maken naar het prachtige Barcelona.

Het is een ideale stad om te winkelen! Je vindt er zowel de grote winkelketens als de kleine boetiekjes.

Om je te begeleiden raden wij 5 plaatsen aan om te winkelen in Barcelona.

L’Illa, winkelcentrum van Eixample

L’Illa is een nieuw winkelcentrum in Barcelona, gelegen in de noordelijke wijk van l’Eixample, vlakbij Sarria. Het is ingedeeld over 3 overdekte niveaus die langs de Avenida Diagonal lopen. Het aantal winkels en de aangeboden diensten heeft de plaats zeer geliefd gemaakt voor de inwoners van Barcelona die hier komen winkelen in het weekend.

Onder de boetiekjes van l’Illa vind je Spaanse merken zoals Zara, Oysho, Stradivarius, Bershka, Custo of Mango, maar ook internationale merken zoals H&M, American Vintage, Nike, Oasis, Bodyshop of Douglas. Er is een Decathlon en een Corte Ingles, het equivalent van de Franse galerijen Lafayette.

Als je honger hebt zal je geen moeite ondervinden om ergens te eten. Tegenover Zara vind je Brunch & Cafe, ideaal voor snacks en koffie. Op de kelderverdieping bevinden zich een groot aantal kleine restaurantjes: tapas, cafés en zelfs Aziatische en Italiaanse gerechten worden aangeboden tijdens de maaltijden. Je kunt eten in een typisch Spaanse sfeer.

L’Illa wordt over het algemeen bezocht door lokale bewoners. Een ideale plek om te winkelen in Barcelona, ver weg van de drukte van toeristen in de oude stad.

Nuttige informatie:

Open van maandag t.e.m. zaterdag van 10 u tot 19u30.
Avinguda Diagonal, 557.08029 Barcelona
Tel.: +34.934.44.00.00

Bekijk onze huurvilla’s in Lloret de Mar.

Glories, een aangenaam boetiekdorpje

Gelegen in de tegenovergestelde richting van L’Illa, aan het einde van de Diagonal en naast de beroemde Torre Agbar, ontworpen door Jean Nouvel, ligt het recente winkelcentrum Glories. Het is ontworpen als een klein dorpje, deels in de open lucht. Langs de voetgangersstraten vind je een grote keuze aan merken zoals Zara, Diesel, H&M, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear en Massimo Dutti.

Je kunt lunchen op de kelderverdieping of op het terras. Liefhebbers van Spaanse charcuterie kunnen naar Andreu gaan, een goede plek om Iberische ham te eten.

Het winkelcentrum Glories is een kleine oase van rust in een wijk die wordt gerenoveerd.

Als je de tijd hebt, waarom dan niet de omgeving wat verkennen? Je vindt er volop street art en ook het Design Museum (“Museu del Disseny”), dat een leuk cafeetje heeft.

Vergeet ook niet de “Mercat del Encants”, een grote vlooienmarkt in Barcelona. Als je van een koopjesjacht houdt, dan zal je dit geweldig vinden.

Nuttige informatie:

Centro Comercial Glories
Avinguda Diagonal, 208, 08018 Barcelona
Website

Passeig de Gracia, shoppen in stijl

Voor luxueus winkelen kies je voor Passeig de Gracia in het hart van Barcelona. Deze grote laan lijkt in veel opzichten op de Champs-Elysée. Er zijn veel Spaanse en internationale boetiekjes te vinden. Je vindt hier enkele belangrijke merkenwinkels zoals Oysho, Zara, Mango of zelfs Benetton, maar de laan is vooral gewijd aan dure en luxueuze merken.

Je begint bij de enorme Apple boetiek aan het einde van Passeig de Gracia. Daartegenover, op de Plaça Catalunya, biedt de grote Corte Inglés, het equivalent van de Franse galerijen Lafayette, een enorme keuze aan hoogwaardige producten. Liefhebbers van Sephora, zullen genieten van de enorme winkel die hier ook gelegen is, net naast de Fnac, aan de top van de beroemde Ramblas.

Als je terugkeert langs de laan vind je de Hermes boetiek, maar ook Louis Vuitton, Longchamp, Gucci en Dior. Iets betaalbaarder is Maje, Sandro, Cos en Levis, die hier ook te vinden zijn.

Onze favoriet is Magasin & Other Stories, dat verdeeld is over 3 verdiepingen met een enorme keuze aan schoenen, sieraden, tassen, kleding en schoonheidsproducten.

Het voordeel van winkelen op de Passeig de Gracia is de centrale locatie in Barcelona. Vanaf hier kun je gemakkelijk de stad en zijn historische wijken verkennen.

Stop even met winkelen op de Passeig de Gracia om de twee huizen van Gaudi te bewonderen: Casa Batilo, vergeleken met de achterkant van een draak en de majestueuze Pedrera.

Maremagnum, een shoppingcenter aan zee!

Winkelen aan zee bij Maremagnum

Beleef een originele winkelervaring in het winkelcentrum Maremagnum! Dit nieuwgebouwde centrum is gebouwd aan zee, tussen de jachthaven en de haven van Barcelona. Het is te bereiken via een houten voetgangersbrug die uitkijkt over het water, aan de onderkant van de Ramblas, achter het standbeeld van Christopher Columbus. Op vele verdiepingen vind je een groot aantal boetiekjes zoals Lefties, Casas, een schoenenwinkel, Kiko of nogmaals, Mango.

Boven en aan de zijkanten zijn er veel restaurants en cafés. Op het terras vind je een Starbucks met zicht op zee.

Maremagnum is ideaal gelegen in Barcelona. Na een dagje shoppen kan je een kleine wandeling maken door Barceloneta, het strand van Barcelona.

Nuttige informatie:

Edificio Maremagnum
Open van maandag tot zondag van 10 u tot 22 u.
Moll d’ Espanya 5, 08039 Barcelona
Tel. +34.932.25.81.00
Website

5. 5 niet te missen boetiekjes in Barcelona

Een andere optie om te winkelen in Barcelona is om te winkelen terwijl je door de stad loopt. Elk district heeft verschillende bekende merken en het is zelfs moeilijk om 100 meter te lopen zonder een Zara of Mango tegen te komen! De districten Gracia, Born en Raval zijn volgepropt met leuke winkeltjes zodat je buiten de uitgestippelde paden kunt winkelen.

Kleding, huishoudspullen of souvenirs, je zult zeker iets vinden om mee te nemen na een dagje shoppen in Barcelona! Onder al deze merken hebben we 5 goede plaatsen geselecteerd:

Almond, mooie kleren in de wijk Born

Deze kleine kledingwinkel is te vinden tussen de basiliek Santa Maria del Mar en het winkelcentrum Born. Hier vind je een enorme keuze aan mannen- en vrouwenkleding met zowel Spaanse als internationale merken.

De inrichting van de boetiek, eenvoudig en lichtjes hipster, draagt bij aan de charme!

Carrer Rec 26, 08003 Barcelona
Tel.: +34.933.19.88.05
Facebookpagina

Magnesia Barcelona, de showcase voor onafhankelijke ontwerpers

In deze boetiek voor binnenhuisinterieur, gelegen aan de bovenkant van het Gracia district, vind je prachtige kaarten, kleine decoratieve objecten, rugzakken, buidelzakken, tasjes en sleutelhangers. Deze boetiek verkoopt ook een grote verscheidenheid aan zorgvuldig geselecteerde producten van onafhankelijke ontwerpers.

Een geweldige plek om een origineel souvenir te vinden van je vakantie in Spanje.

Open van maandag tot vrijdag van 10.30 uur tot 14.00 uur en van 16.30 uur tot 20.00 uur. Zaterdag van 10.30 tot 14.00 uur.
Adres: Carrer del Torrent de l’ Olla, 192,08012 Barcelona
Tel.: +34.931.19.01.87
Website

La variété, Scandinavisch design voor originele woningdecoratie

La Variété is te vinden in de wijk Raval, niet ver van het MACBA, het museum voor hedendaagse kunst in Barcelona. Deze in Franse stijl ingerichte winkel biedt een grote keuze aan design en decoratieve objecten. Hier vind je schattige vazen en houten kandelaars met een Scandinavische inspiratie tegen betaalbare prijzen.

Een goede plek voor liefhebbers van interieurdecoratie die op zoek zijn naar originele voorwerpen.

Carrer del Pintor Fortuny 30, 08001 Barcelona
Tel.: +34.932.70.35.15
Website

La Central, het regent boeken

Als je van boeken houdt of op zoek bent naar een origineel souvenir uit Barcelona, dan zal je van La Central houden. Deze boekenwinkel biedt een aantal gidsen en souvenirs van Barcelona, evenals een ruime keuze aan kwaliteitswerken op het gebied van humane en sociale wetenschappen.

Merk op dat er verschillende La Central winkels zijn in Barcelona: in l’Eixample, het gotische district (tussen de Plaça de l’Ajuntament en de metro Jaume I) en in Raval.

Carrer Mallorca 237, 08008 Barcelona
Tel. +34.900.80.80.21.09
Website

Uölker, Sneakers & Co: een paradijs voor sneakers

De laatste tijd hebben sportschoenen, en meer bepaald sneakers, een grote terugkeer naar de modewereld gemaakt. Liefhebbers van alle soorten sneakers kunnen Uölker niet missen, het paradijs voor sneakers in Barcelona. Deze schoenenwinkel, gelegen in Born, is gespecialiseerd in sneakers en sportschoenen en biedt een ruime keuze voor mannen, vrouwen en kinderen.

Om sneakers te vinden die perfect bij je passen, moet je Uölker bezoeken!

Open van maandag tot zaterdag van 11.00 tot 21.00
Plaça de les Olles 9, 08003 Barcelona
Tel. +34.933.19.56.91
Website

Voor meer informatie over Barcelona, wat te bezoeken, waar te eten of hoe het te bereiken is vanuit Lloret de Mar, raadpleeg dan ons artikel “Reizen naar Barcelona”.