Wat te doen in Blanes?

Er is niet alleen maar het strand en de Middellandse zee in Blanes! Er zijn ook veel mooie en interessante plekjes om te bezoeken voor groot en klein!

Voor geschiedenisliefhebbers of toeristen die de schatten van Blanes willen ontdekken, heeft deze Spaanse badplaats genoeg in petto! Historische plaatsen of een groene oasis, ontdek de beste excursies voor jouw verblijf in Blanes!

Rijk cultureel en historisch erfgoed: ontdek de andere kant van Blanes!

Van de badplaatsen van de Costa Brava onthouden we vaak de stranden en andere fijne aspecten van het land. Maar het moet gezegd worden dat alleen de maritieme omgeving al de moeite waard is om van Blanes jouw volgende vakantiebestemming in Spanje te maken.

Organiseer je droomvakantie aan de Costa Brava: kies voor een verblijf in Blanes!

Vakantiehuizen in de badplaats.

Waarom niet van je verblijf gebruik maken om het ontdekken van het Catalaanse erfgoed te combineren met stranddagen?

Wij loodsen je door de geschiedenis van Blanes met 5 bezoekjes voor familie, vrienden of geliefden. Plaatsen vol historie en schoonheid die je zeker zullen verleiden.

Een stukje geschiedenis…

Het kleine stadje van de Costa Brava is al lang bezet. De Iberiërs en vervolgens de Romeinen hebben elkaar opgevolgd op deze ideale plek: een maritieme haven, een heuvel om de kust te bewaken…Blanes had alles om de eerste inwoners aan te trekken! Het had in de Romeinse tijd overigens de naam Blanda. In het Latijn betekent dat aantrekkelijk, verleidelijk…en we begrijpen wel waarom!

De Middeleeuwse periode was een bewogen periode en Blanes leed onder de conflicten in het Iberische schiereiland. En zo werd het in de 8e eeuw vernietigd door de Moren, en vervolgens nog eens sterk beschadigd door de Franken.

De piek was aan het einde van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw dankzij de banden met machtige Catalaanse families en het nieuwe Spaanse overzeese rijk.

De “Amerikaanse” erfenis uit die rijke periode is vandaag de dag nog steeds terug te zien in de schoonheid van de modernistische gebouwen in Blanes. Ze zijn gebouwd door rijke inwoners die terugkwamen uit Amerikaans Indië naar hun geboortedorp om weelderige gebouwen te laten bouwen. Deze avonturiers werden “Indianos” genoemd. Ondanks de verstedelijking bestaat een aantal van deze gebouwen nog steeds en je kunt ze bewonderen middels een wandeling die beschikbaar is bij het VVV-kantoor van Blanes.

De verwatering van het Indische rijk verplichtte de havenstad om te veranderen. Visserij, landbouw en textielindustrie werden in de jaren 20 de nieuwe bestaanszekerheden in Blanes. Tijdens de Spaanse burgeroorlog werd het dorpje niet gespaard: het werd gebombardeerd en sterk aangetast. Er verdwenen verschillende historische vestigingen.

Het duurde tot de jaren 60 voordat het massatoerisme zich ontwikkelde en Blanes haar dynamiek terugvond. Een dynamiek die vandaag de dag nog steeds bestaat!