Strand Sant Francesc nabij Lloret de Mar en Blanes: Top Locatie!

Halverwege tussen een strand en een baai ligt het Platja de Sant Francesc, dat zijn authenticiteit heeft kunnen bewaren. Op ongeveer 2km van het centrum van Blanes is dit een van de mooiste plaatsen om te zwemmen aan de Costa Brava.

Kun jij de charme van het azuurblauwe water weerstaan?

Een paradijselijk strand in Blanes

Het wordt ook wel “Cala Bona” genoemd, wat “de mooie baai” betekent in Catalonië. Deze baai aan de Costa Brava doet zijn naam eer aan! Ondanks het toerisme en het succes van de stad Blanes, heeft het strand Sant Francesc zijn wilde kant kunnen bewaren.

Dit kleine stukje paradijs aan de Catalaanse kust strekt zich uit over ongeveer 200 meter, langs een kalme kristalheldere zee. Dankzij de omliggende rotsen ligt de baai beschut uit de wind.

Ver van de kunstmatige gebouwen vind je in deze idyllische baai omringd door dennenbomen een haven van rust. Als je aan de drukte wilt ontsnappen is dit de ideale plek om te zwemmen en te ontspannen in Blanes.

Genoeg van de dagelijkse sleur? Zin in vakantie, zon en ontspanning? Ga op vakantie naar de Costa Brava!

Vakantiehuizen in Blanes bekijken

Zwemmen met familie, ver van de drukte van Blanes

Hoewel de natuurlijke omgeving van het strand van Sant Francesc goed behouden is gebleven, is het nog makkelijk bereikbaar.

Er zijn verschillende faciliteiten voor toeristen zoals een strandtent, een ijskraampje, een parkeerplaats, douches en verhuur van waterfietsen en hangmatten.

Vanaf hier kun je ook een boottocht maken langs de kust in de richting van Lloret de Mar of kun je snorkelen langs het strand. Door de rotsen is de zeebodem van deze baai uitzonderlijk rijk en leuk om te ontdekken.

Dankzij de kwaliteit van het water en de diensten heeft het strand overigens een Blauwe Vlag keurmerk gekregen in 1995. Een label dat tot nu toe elk jaar verlengd is!