Santa Anna Strand….In Blanes Natuurlijk!

Het Santa Anna strand is een klein kalm strand aan de Costa Brava. Het ligt achter de haven van Blanes en is de ideale plek voor snorkelliefhebbers.

Tussen ontspanning en ontdekking van de zeebodem, kun je genieten van de idyllische omgeving van dit strand van Blanes.

Een kalme baai, ver van de drukte van het centrum van Blanes

Gelegen net onder het Klooster van Blanes, wordt het strand van Santa Anna ook wel “het strand van de priesters” of in het Catalaans “Platja dels Capellans” genoemd.

Het is gelegen op slechts 300 meter van het centrum van de badplaats, tussen de punt van Santa Anna, waaraan het zijn naam ontleent, en de haven van Blanes.

Of je nu te voet of met de auto gaat, het strand is goed bereikbaar! Wandelaars moeten ongeveer 5 à 10 minuten rekenen. Als je liever met de auto gaat, kun je bij de haven parkeren en het laatste stuk te voet afleggen.

Geniet met volle teugen van jouw vakantie aan de Costa Brava: na een stranddagje kun je in het zwembad bij je privé villa springen.

Bekijk vakantiehuizen met zwembad in Blanes.

Het programma: ontspannen en niksen aan het strand van Santa Anna

Hoewel het strand maar klein is – minder dan 100 meter lang – heeft het genoeg mogelijkheden! Of je nu lekker wilt luieren of juist actief bent, je zult het op Santa Anna naar je zin hebben!

Het kristalheldere water en de paradijselijke omgeving van dit strand van Blanes nodigen uit tot ontspanning maar het is ook een goede plaats om te snorkelen. Bij de rotsen zijn verschillende prachtige soorten onderzeese flora en fauna die je kunt bekijken met een duikbril en een snorkel. Een simpele activiteit voor de hele familie!

En ten slotte zijn er ook enkele faciliteiten voor vakantiegangers zoals douches en een reddingsbrigade.