Fietstochten aan de Costa Brava (Blanes)

Laat je in het zuiden van de Costa Brava verleiden door de schoonheid van de natuurlijke omgeving van Blanes. Profiteer van jouw vakantie in de badplaats om mooie landschappen, aan zee of in de bergen, op je eigen tempo te ontdekken.

Hoe? Wat dacht je van de fiets? Liefhebbers van fietstoerisme of simpelweg van fietstochtjes kunnen naar hartenlust genieten van de verborgen hoekjes van de Costa Brava.

Vertrek op een heerlijke vakantie naar Catalonië!

Doorkruis de Costa Brava op de fiets!

Ontdek het zuiden van de Costa Brava op je eigen tempo

De stad Blanes heeft het hele jaar door een zacht klimaat, dat ideaal is om te sporten. Tijdens jouw tochtjes kun je genieten van het afwisselende landschap.

Catalonië is zeker een mooie regio om fietstoerisme te beoefenen. Er zijn verschillende routes en aangelegde paden om te sporten. Een dynamische en leuke activiteit die ook nog eens duurzaam is. Blanes heeft een fietstoerisme-certificaat dat is uitgereikt door het Catalaans Bureau voor Toerisme.

Of je nu meer een fiets-toerist bent (oftewel graag fietstochtjes maakt) of een intensieve fietser bent, je kunt op je eigen tempo, met familie of vrienden, op pad gaan. Het is niet nodig om een enorme sportieveling te zijn, je hoeft alleen maar één van de verschillende routes te volgen. Ga voor de routes naar de paragraaf hieronder die geweid is aan fiets- en mountainbikeroutes in Blanes en omstreken.

Magische landschappen, sportieve activiteiten, droomstranden: Blanes heeft alles om je plezier te doen. Maak van deze stad aan de Costa Brava je volgende vakantiebestemming! Je zult niet teleurgesteld zijn!

Bekijk vakantiehuizen in Blanes.

Fiets- en mountainbikeroutes rondom Blanes

Mensen die graag rustig rijden op kleine routes, kunnen langs het hoofdstrand van Blanes en S’Abannell fietsen, ’s ochtends of ’s avonds. In de frisse lucht kun je genieten van een prachtig zeelandschap!

Voor de echte sportievelingen, zijn er, zoals we hierboven al zeiden, genoeg mountainbike- en fietsroutes aan de Costa Brava! Als je in Blanes bent is er bij het VVV-kantoor een groot bestand beschikbaar met uitleg over 13 fietsroutes tussen de 38 en 140km. Vanaf verschillende steden aan de Costa Brava zijn er routes met verschillende moeilijkheidsgraden.

De website van wikiloc biedt ook verschillende routes rondom de badplaats en praktische informatie.

Ontdek op de pedalen de rijke natuur en historie van Catalonië en geniet van het uitzonderlijke landschap.