Calpe – Schitterende Kustlijn van de Costa Blanca – Wat te doen?

Calpe en haar imposante zeerots, de parel van de Costa Blanca

Calpe staat bekend om de duizelingwekkende rotsformatie die uit de Middellandse Zee oprijst en van op kilometers ver te zien is. De Peñon de Ifach is het symbool van de Costa Blanca en behoort tot het patrimonium van natuurreservaten van Spanje. Vanuit de haven van Calpe kun je de wandelpaden volgen om deze 332 meter hoge rots te beklimmen. Vanaf de top geniet je er van het mooiste zicht op de Costa Blanca. Ook aan de liefhebbers van de bergsporten is gedacht. Een 30-tal routes werden uitgezet voor zowel beginnelingen als gevorderden.

Vakantiehuizen in Calpe vind je hier

Calpe: mooie blauwe vlagzandstranden,
chique promenades met bars en restaurants

Aan beide zijden van die opzichtige rotsformatie bevinden zich de twee prachtige, brede zandstranden van Calpe. Het Levante-strand van Calpe is één van de bekendste stranden van de Middellandse Zee. Haar 2 kilometer lange chique boulevard beschikt over talrijke bars en restaurants, waar je kunt proeven van heerlijke visgerechten en tapa’s. De stranden van Calpe beschikken over een blauwe vlagkwalificatie, wat duidt op schone stranden en een goede waterkwaliteit. Van de promenade van het Levante-strand wandel je tot aan de Calalga villa’s. Verder leidt een natuurlijk pad je naar de Basetes haven.

Calpe, een moderne badplaats met een oude geschiedenis en cultuur

Calpe bevindt zich aan de Costa Blanca tussen Altea en Benissa, niet ver van Moraira. Door haar strategische ligging was de stad Calpe vroeger bewoond door Iberiërs, Romeinen en Moren. Van al deze beschavingen zijn nog resten te vinden in de plaatselijke musea. De ruïne van Los Baños de la Reina (Koninginnebaden), is één van de belangrijkste overblijfselen uit die ver vervlogen tijden. De hedendaagse economie van Calpe is voornamelijk gebaseerd op de visserij en het toerisme. Moderne appartementencomplexen, hotels, brede boulevards en jachthavens harmoniseren perfect met de oude vissershaven en het oude centrum.

Het oude centrum van Calpe ligt tegen een berghelling. De kleine, gezellige straatjes met overal muurschilderingen leiden je naar de vele winkeltjes en restaurants, waar je nog hartelijk onthaald wordt door de plaatselijke bevolking van Calpe. De gotische kerk en de 18de-eeuwse toren van Peça zijn zeker een bezoekje waard. De wekelijkse zaterdagmarkt mag je ook niet missen. Hier vind je verse groenten en fruit, maar ook kleding, lederwaren, schoenen, horloges, stoffen en andere kleine snuisterijen.

Calpe verrast je door de grillige contrasten van de natuur

Het prachtige achterland van Calpe bestaat afwisselend uit bergen en groene dalen, die de kustlijn verzekeren van het prachtige Middellandse Zee klimaat. Het vogelpark met exotische vogels moet je vast en zeker eens gaan bezoeken. Verder is Calpe ook beroemd om haar grote zoutmeer dat zich net achter de stranden uitstrekt. Dit zoutmeer stamt uit de Romeinse tijd en wordt nu bewoond door een grote kolonie beschermde wilde roze flamingo’s.

Hoe kan je Calpe beter leren ontdekken dan vanuit een vakantiehuis te huur bij Club Villamar.

Zoek je villa met zwembad in Calpe hier