Benijófar – Top Plek aan de Costa Blanca – Wat te doen?

Benijófar, klein aangenaam vakantiedorpje tussen de kust van de Costa Blanca en de bergen

Benijófar is een kleine gemeente in de provincie van Alicante en de regio Valencia. Benijófar is één van de kleinere dorpen in de omgeving en grenst aan de grotere stad Rojales. Benijófar dankt zijn naam aan het Arabische woord Yauhar wat ‘zoon van een parel’ betekent. Benijófar is snel bereikbaar met het vliegtuig. Zowel de vlieghaven van Alicante als die van Murcia liggen op slechts 30 minuten rijden van Benijófar. Dit aangename dorp dankt zijn populariteit bij de vakantiegangers aan haar goede ligging tussen de Sierra Nevada in het achterland en de dichtstbijzijnde badplaatsen Guardamar del Segura en Torrevieja, respectievelijk op slechts 10 en 15 minuten rijden van Benijófar.

Vakantiehuizen en villa’s in Benijofar

Benijófar, hof van eden met een overvloed aan vers fruit en heerlijke groenten

Benijófar is slechts 4 km² groot en telt een goede 4000 inwoners die hoofdzakelijk leven van de groenten- en fruitteelt. Benijófar maakt immers deel uit van de Vega Baja streek die bekend staat voor zijn weelderige platteland. Niet voor niets draagt de streek rond Benijófar de bijnaam van ‘land van de oranjebloesem’. De Vega Baja streek dankt zijn rijkdom aan de Rio Segura die het landschap doorkruist. Het landschap in en rondom Benijófar wordt gesierd door de vele citrusbomen. In de periode van november tot maart heb je hier een overvloed aan sinaasappelen, citroenen en mandarijnen. In Benijófar worden ook verschillende soorten meloen gekweekt waarvan de melón chino of de gele chineesachtige meloen de bekendste is. Daarnaast vind je hier ook een overvloed aan groenten zoals tomaten, broccoli, artisjokken en aubergines. Al deze zongerijpte lokale streekproducten worden dagelijks vers op de verschillende markten in en rondom Benijófar aangeboden.

Benijófar, vakantiesfeer en bezienswaardigheden in en rondom dit aangename dorpje

Een van de bezienswaardigheden van Benijófar is het waterrad aan de Rio Segur, wat La Noria heet in het Spaans. Verder biedt de vakantiestad Benijófar zelf niet zo veel aan, behalve een rustige thuishaven voor diverse dagactiviteiten en excursies in de omgeving. Toch vind je in Benijófar alles wat je nodig hebt: gezellige dorpspleintjes, restaurants, bars, winkels en grootwarenhuizen. Benijófar ligt op nog geen kwartier rijden van de mooie badplaatsen Guardamar del Segura en Torrevieja, waar je het hele jaar door heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand in een aangenaam mediterraan klimaat. In deze badplaatsen vind je diverse watersportmogelijkheden zoals roeien, zeilen en duiken. In de omgeving van Benijófar zijn verschillende golfbanen ter beschikking. De Costa Blanca staat immers gekend als paradijs voor de golfspelers.

Vanuit Benijófar kan je op excursie naar grotere steden zoals Murcia, Alicante en Elche. De recreatiezone El Secano is voorzien van diverse sport- en ontspanningsfaciliteiten. Vanuit Benijófar moet je beslist een bezoekje brengen aan de naburige stad Rojales. Bezienswaardigheden zoals de grotwoningen, het schelpenhuis, de beroemde brug over de Segura, het waterrad en het plattelandsmuseum waar je ook kunt picknicken, vormen de ingrediënten voor een boeiende daguitstap. Nabij Torrevieja vind je twee prachtige natuurparken: La Mata Laguna en La Mata Torrevieja, met zoutmeren. De verschillende uitzichttorens in dit natuurgebied bieden je een prachtig zicht op de omgeving. Er zijn verschillende toegangsmogelijkheden tot de meren waar je de wondere wereld van de beschermde flora en fauna kunt bewonderen.

Op zoek naar een rustige vakantiebestemming van waaruit je van een veelzijdige vakantie kunt genieten met afwisseling tussen zon, zee en strand enerzijds en excursies anderzijds? Dan is Benijófar beslist een goede keuze. Boek nu je vakantiehuis of villa bij Boek nu uw villa in Benijofar