Benidorm – Wat te doen en te zien?

Benidorm, een bruisende badplaats uitsluitend gericht op het toerisme

Het oorspronkelijke vissersplaatsje Benidorm aan de Costa Blanca is de laatste decennia uitgegroeid tot een toeristische badplaats die na Londen en Parijs over het grootste aantal bedden van Europa beschikt. De overvloed aan hotels, appartementen en vakantiewoningen doet ons een beetje denken aan de skyline van Manhattan. Benidorm telt ongeveer 75.000 inwoners en ligt ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van de stad Alicante in de gelijknamige provincie. Benidorm geniet van een aangenaam en zacht middellands zeeklimaat en is volledig gericht op het toerisme wat duidelijk te zien is aan het groot aantal restaurants, bars, discotheken en winkels. Benidorm is omringd door prachtige landschappen en aangename stranden waar een breed gamma van diensten wordt aangeboden. Benidorm mag er dan sterk gebetonneerd uitzien, net dat is haar zo specifieke aantrekkingskracht.

Vakantiehuizen en villas vindt je hier

Benidorm, een vakantiebestemming voor jong en oud

In de jaren 80 was Benidorm vooral een trekpleister voor jonge toeristen die vanuit heel Noord-Europa naar deze vakantiestemming stroomden en voor wie een vakantie zich als volgt samenvat: strand, terrasje pikken in de late namiddag en dansen in de discotheken tot stukken in de nacht. Vandaag zorgen de vele discotheken nog steeds voor een gastvrije animatie waar drank, muziek en dans de hoofdingrediënten vormen voor een levendige vakantie. Tegenwoordig richt Benidorm zich ook meer tot gepensioneerden die hier zelfs komen overwinteren. En tijdens de zomermaanden is Benidorm een populaire vakantiebestemming voor jong en oud die houdt van een geanimeerde vakantie waar altijd iets te doen is.

Bezienswaardigheden in Benidorm

Het historische centrum van Benidorm is het oude vissersdorp dat op de kaap ligt die de twee grootste stranden scheidt. Een overzicht van de interessantste bezienswaardigheden in Benidorm: De 18de-eeuwse Sant Jaume i Sante Anna parochiekerk ligt boven op de Canfali heuvel in de oude stad en werd gebouwd ter ere van Maria, de patroonheilige van Benidorm.

De Punta del Cavall toren, ook gekend onder de naam Torre de Caletes staat in de omgeving van het natuurpark Sierra Helada. Op de rots die de twee stranden splitst staat de Mirador de la Punta del Canfali. Dit fort diende als verdediging tegen de Algerijnse en Berberse piraten die tussen de 14de tot de 16de eeuw de kust van Benidorm onveilig maakten. Tegenwoordig is het fort verlaten en zijn er slechts enkele overblijfselen meer te zien. De Tossal de Cala, gebouwd tussen de 3de en 1ste eeuw v. Chr. was het trefpunt voor de handel in ver vervlogen tijden. Vlak voor de kust ligt het wigvormige eiland Illa de Benidorm, een natuurreservaat dat bezocht kan worden met een veerdienst. De volkstraditie beweert dat dit eiland ontstaan is uit het reusachtige rotsblok dat ontbreekt aan de top van de nabijgelegen berg Puig Campana.Tijdens de oorlogstocht met Karel De Grote zou de stoutmoedige Roland er met zijn zwaard een stuk uitgehouwen hebben, dat van de berghelling afgleed en in zee terechtkwam. Het park L’Aigüera, ontworpen in neoklassieke stijl door de architect Ricardo Bofill, is eveneens een wandeling waard.

Benidorm: stranden met faciliteiten om u tegen te zeggen!

In Benidorm zijn de prachtige stranden zonder enige twijfel de topattracties. Tijdens de toeristische explosie rond de jaren 60 heeft Benidorm zich eigenlijk grotendeels ontwikkeld in functie van strandvakanties met een infrastructuur om u tegen te zeggen. De stranden in Benidorm zijn geschikt voor jong en oud en bieden een ongeëvenaarde verscheidenheid aan faciliteiten, waartoe zelfs waterparken en themaparken behoren.

De drie belangrijkste gouden zandstranden van Benidorm zijn uitgerust met een blauwe vlag, de hoogste onderscheiding toegekend door de Europese Unie. Het Levante strand (oosten) en het Poniente strand (westen) worden met elkaar verbonden door een boulevard, waar zich een klein park bevindt, de Balcon del Mediterraneo. Verder beschikt Benidorm nog over het Cala del Mal Pas strand en het kleinere iets meer afgelegen Cala del Tio Chimo. Alle stranden zijn voorzien van bewaking en zijn toegankelijk voor mensen met een handicap. De drie grootste stranden van Benidorm beschikken over een parking waar je de wagen kunt achterlaten. Deze drie stranden beschikken ook over douches en een openbare telefoon.

Benidorm en zijn aantrekkelijke attractieparken

In Benidorm wordt ervoor gezorgd dat niemand zich verveelt. Hier vind je ook fantastische attractieparken en themaparken, waar jong en oud zich kunnen vermaken: De Terra Mitica is één van de grootste themaparken van Spanje en bestaat uit 5 zones waar je kennis kunt maken met de verschillende beschavingen die aan de Middellandse Zee hebben geleefd in het verleden, het nu en in de toekomst: de Romeinen, de Grieken, de Iberische volkeren, de Egyptenaren en de eilandbewoners. De Terra Natura en de Mundomar zijn prachtige dierenparken waar je vele dieren ontdekt in een magnifieke maritieme of exotische omgeving. Je wordt er getrakteerd op spektakels met dolfijnen en zeehonden. Het Aqualandia park is een waterpretpark met glijbanen, waterspelen en verschillende baden. Benidorm is ongetwijfeld uw vakantiebestemming bij uitstek: genieten van de rijke animatiemogelijkheden, het strand, de zee, de evenementen, het nachtleven, kortom een onvergetelijke vakantie aan de Costa Blanca!

Vind je villa of vakantiehuis hier