11 redenen waarom Spanje het ideale vakantieland is


Waarom zou je voor Spanje kiezen als vakantieland? Spanje is een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets zo: de vele zonuren, de heldere zee, de mooie parelwitte stranden, het lekkere eten, de warme cultuur, de vriendelijke Spanjaarden, de adembenemende natuur en de bruisende steden. Het is haast teveel om op te noemen. Spanje heeft heel veel te bieden en daardoor is er voor iedereen wel wat wils. Dat klinkt natuurlijk al goed, maar heb je toch nog een extra zetje nodig om van Spanje jouw volgende vakantiebestemming te maken? Lees dan zeker deze 11 redenen waarom Spanje the place to be is. Club Villamar verhuurt de mooiste villa’s in Spanje!

1. Het weer

Het weer is natuurlijk een van de doorslaggevende factoren waarom je voor je vakantiebestemming kiest. En het mooie aan Spanje is dat je hier kunt genieten van heel veel zon. Zo kent Spanje jaarlijks meer dan 300 dagen aan zonneschijn en wordt het gezien als het meest zonnige land van Europa.

In Spanje is het dus niet alleen maar lekker warm in de lente en de zomer, ook de herfst en winter kennen veel zonnige dagen. Het is dus de ideale bestemming als je even de Nederlandse kou wilt ontvluchten en je reserves aan vitamine D wilt opladen.

2. De prijzen

Spanje is ook een voordelig land, zo behoren de Costa del Sol en de Costa Blanca tot de goedkoopste zomerbestemmingen van Europa. Maar niet alleen deze gebieden kennen aantrekkelijke prijzen, ook grote steden zoals Madrid en Barcelona en andere kustgebieden zijn erg voordelig als je ze vergelijkt met andere populaire vakantiebestemmingen in Europa. Het mooie aan Spanje is dat de prijzen in de restaurants heel voordelig zijn, zo kun je hier ook met een klein budget uit eten gaan.

3. Eten en drinken

Spanje staat natuurlijk echt bekend om het heerlijke eten en drinken: rode wijn, tapas, paella, sangria, cava, manchego kaas, chorizo, het is haast te veel om op te noemen. We eten dit soort producten ook steeds meer in Nederland, zou het dan niet heerlijk zijn om de regio’s achter deze producten nog verder te ontdekken? Elke regio heeft weer zo zijn specialiteiten: de paella van Valencia, de zeevruchten in Catalonië en de churros in Madrid. Een vakantie in Spanje is dus echt gegarandeerd een succes voor de liefhebber van lekker eten en drinken. Houd wel rekening met de Spaanse eettijden, Spanjaarden eten namelijk heel wat later dan wat wij gewend zijn.

4. De stranden

Vamos a la playa, laten we naar het strand gaan, en in dit land met bijna 5000 km kustlijn is dit zeker niet zo moeilijk. Spanje heeft echt prachtige stranden met helder water ten overvloed. En de stranden zijn heel verschillend: van kiezelstranden, uitgestrekte stranden met wit zand tot groene inhammen met rotsen. Zo bestaan er de populaire, drukbezochte stranden, zoals die van Lloret de Mar of Ibiza, maar zijn er ook de witte stranden met kristalhelder turquois water van Andalusië. En zelfs vlakbij de populaire vakantiebestemmingen, zoals de Costa Brava, vind je nog ongerepte en onontdekte stranden. Spanje is echt het land van de stranden en er valt hier nog een heleboel te ontdekken.

5. De steden

Spanje staat natuurlijk bekend om de stranden, maar ook qua cultuur, geschiedenis en architectuur is er heel veel te ontdekken in dit land. Alleen al qua steden kent Spanje een aantal die echt must-see opties zijn: van Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga tot Sevilla. En het mooie aan Spanje is dat deze steden ook heel goed gecombineerd kunnen worden met een strandvakantie. Zo kun je bijvoorbeeld in een hele mooie strand villa vlakbij Barcelona verblijven, zo heb je dé ideale combinatie van zon, zee, strand, stad, cultuur en het uitgaansleven.

6. De bergen

Wist je dat je in Spanje ook het strand kunt combineren met de bergen? Dit is namelijk het geval in de provincies Asturias en Cantabria. Spanje is namelijk na Zwitserland het meest bergachtige land van Europa. Dat had je zeker niet verwacht hè? Spanje wordt vaak niet direct geassocieerd met bergen.

7. De eilanden 

Stranden, steden, bergen, en dat is niet eens alles: Spanje kent namelijk ook prachtige eilanden die ook een heerlijke vakantiebestemming vormen. Mallorca, Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Ibiza… Stuk voor stuk zijn het zonovergoten eilanden waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de stranden, de cultuur, het uitgaansleven en veel meer.

8. De afstand

Het mooie aan Spanje is dat het op rijafstand ligt van Nederland. Natuurlijk is het wel een flinke rit, maar met een tussenstop in Frankrijk is de rit zeker te doen. Zo kun je dus ook samen met je familie en je hele hebben en houwen in de auto naar deze ideale vakantiebestemming. En vind je lange ritten in de auto toch niet echt te doen? Dan bestaan er tussen Nederland en Spanje ook hele goede vliegverbindingen. Vliegen naar Spanje is voordelig en je kunt vaak het hele jaar door hele goede aanbiedingen vinden.

9. De kunst

Ook voor diegenen die niet echt kunstliefhebbers zijn, blijft de Spaanse kunst integrerend. Denk hierbij aan kunstenaars zoals Pablo Picasso, Salvador Dalí, Joan Miró of El Greco, de lijst is ontzettend lang en de kunstenaars en hun kunstwerken zijn verweven in de Spaanse maatschappij.

Zo kun je bijvoorbeeld in Barcelona genieten van een kopje koffie in Picasso’s favoriete café, waarna je daarna het Picasso museum bezoekt. Dit geeft je bezoek net een extra bijzondere beleving!

10. Het uitgaansleven

Spanjaarden houden wel van een feestje, of het nou een uitbundige party is op Ibiza, urenlang tafelen met een grote groep vrienden of genieten van een avondje flamenco. Spanje is een veelzijdig land en dit is ook terug te zien in het uitgaansleven. Geniet met een lekker hapje eten en een verfrissend drankje van de koelere zomeravonden. Verder kent Spanje ook vele bijzondere festivals, bijvoorbeeld de Tomatina. Dit jaarlijks terugkerend tomatengevecht vindt in augustus plaats in het dorpje Buñol, in de provincie Valencia.

11. De architectuur

Spanje heeft de op drie na meeste UNESCO werelderfgoed plekken van de wereld, na China en Italië. Spanje kent namelijk 46 werelderfgoed plekken. De rijke en multiculturele geschiedenis van het land wordt nog steeds in leven gehouden door de vele indrukwekkende plekken die het land kenmerken: van de Romeinse Toren van Hercules in het noorden tot aan het adembenemende Alhambra-fort in het zuiden.

En ben je al om? Waarom is Spanje jouw ideale vakantieland? We zijn benieuwd naar jouw redenen en zien je reactie hierover graag tegemoet!