Santander, een paradijs voor surfers!

Santander is de hoofdstad van Cantabrië. Deze stad is qua naam vrij onbekend, maar staat op de 28ste plek van grootste steden van Spanje. Het is dus een grote stad! De stad ligt aan zee en wel aan de Golf van Biskaje. Er zijn bergen, zee en strand te vinden en er heerst zoveel ’s zomers als ’s winters een mild klimaat. Er kunnen wel eens buien blijven hangen door de bergen, en dat wisselende weer, en de golven die daar bij komen kijken, is een Santander een paradijs voor surfers.

In Santander zijn niet heel veel historische gebouwen meer terug te vinden vanwege een grote brand die plaatsvond in 1941. Het is nu een moderne, gezellige stad waar je lekker kunt winkelen of een terrasje kunt pakken.

Er zijn wel wat dingen te vinden in de binnenstad die weder opgebouwd zijn, zoals de kathedraal van Santander. In het aangrenzende en herbouwde klooster is het graf van Menédez Pelayo, een Spaanse filosoof en historicus, te vinden.

Ook is er een museum te vinden in Santander, waar ook onder andere werken van deze Menédez Pelayo te vinden zijn, zoals gedichten en een enorme collectie manuscripten en boeken. Verder is er veel kunst vanuit de 17e tot 20ste eeuw te bewonderen.

Vanuit Santander kun je op het schiereiland “La Magdalena” komen waar het paleis staat wat is gebouwd in opdracht van Koning Alfons XIII. Dit paleis heeft hij laten bouwen als zomerresidentie en heeft hij gekozen vanwege de prachtige locatie tussen de pijnbomen. Vandaag de dag heeft zich er een luxe hotel gevestigd. Ook is er een kleine dierentuin te vinden op het schiereiland. Zeker de moeite waard om een wandeling te maken op dit prachtige schiereiland!

Natuurlijk staat Santander bekend om zijn stranden, dus ook voor de zonaanbidders is Santander een aanrader! Er is een boulevard en een haven in Santander, dus er valt genoeg te zien en beleven. In de havens leggen vaak luxe cruiseschepen aan.

Aan het eind van het strand El Sardinero is een vuurtoren die je kunt beklimmen. Ook het huis van de vuurtorenwachter kun je bezoeken en er is een tentoonstelling van Eduardo Sanz, die vuurtorens schilderde.

Erg leuk om eens de Mercado del Este te bezoeken, de overdekte markt van Spanje, voor de lokale specialiteiten.

Ook is er een prehistorisch en archeologisch museum te vinden in Santander, voor degenen die daar van houden.

Aan het water is een bijzonder museum gebouwd, ontworpen door Renzo Piano. Hier bevind zich een museum met moderne kunst die je kunt bezichtigen tegen betaling, maar je kunt ook (gratis) vanaf het dak van het uitzicht over de baai genieten.

Santander is een prachtige stad, met helaas minder historische gebouwen vanwege de brand, maar nog steeds een veelzijdige stad en de stad bevind zich in een prachtige omgeving. Je kunt er een veelzijdige vakantie houden, omdat er bergen zijn, winkels, maar ook zee en strand en een prachtig landschap, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen!