Extremadura, de onbekende schat van Spanje

Algemene informatie over Extremadura

Extremadura ligt in zuid – west Spanje tegen Portugal en is een regio in Spanje. Deze regio is verdeeld in 2 provincies Cáceres en Badajoz. De hoofdstad van Extremadura is Mérida. Extremadura is 1 van de onbekendere regio’s, dus dat betekend dat er niet heel veel toeristen te vinden zijn. Dat is weer een voordeel! En onterecht overigens, want er is prachtige natuur te vinden en oude middeleeuwse dorpjes die je mee terug nemen in de tijd. Er zijn allerlei bewaarde sporen van het verleden terug te vinden, zoals Romeinse, Moorse en Christelijke overgebleven gebouwen, bruggen en noem maar op. In Extremadura ga je op vakantie voor je rust en om te relaxen. Je kunt er natuurlijk ook allerlei sporten beoefenen, dus ook een actieve vakantie kun je hier uitstekend plannen! Extremadura is ook zeer geschikt om rond te reizen en zo alles te bekijken wat je tegenkomt. Je zult adembenemende dingen tegenkomen! Er is geen rechtstreeks vliegtuig naar Badajoz vanuit Nederland, maar je kunt de regio goed bereiken. Als het niet per vliegtuig is, dan wel met de trein of de auto.

Bezienswaardigheden in Extremadura

De Romeinse brug in Alcántara is 1 van de best bewaarde Romeinse brug in Spanje, dus dat zijn punten voor Extremadura! Ook zijn in Mérida allerlei Romeinse overblijfselen te vinden. In Badajoz en Cáceres zijn Moorse invloeden te vinden. Cácares heeft een echte Middeleeuwse binnenstad, heel bijzonder om daar doorheen te lopen! Ook in Granadilla (het spookdorp) is een Arabisch fort. In Feria staat een prachtig oud kasteel waarvan je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Ook een dagje Alange mag zeker niet ontbreken in de vakantie. Daar kun je heerlijk relaxen in oude Romeinse thermale baden. Een deel daarvan is daadwerkelijk overgebleven uit de Romeinse tijd. Het toppunt van ontspanning! En als je dan toch in deze stad bent dan kun je ook de oude rotstekeningen bekijken.

Leuke weetjes over Extremadura

De beste Iberico hammen komen uit Extremadura. De hammen komen van zwarte varkens die vrij rondlopen en zich voeden met eikels. Als je in Extremadura bent zeker deze ham gaan proeven en je kunt ook zien hoe het proces verloopt. Hoe de ham gedroogd wordt. Erg leuk om te zien. Ook zijn er verschillende feesten in Extremadura die bijzonder zijn om mee te maken. Het is de moeite waard om je er in te verdiepen wanneer welke feesten gehouden worden. In Extremadura kun je nog stilte vinden. Echt pure stilte, met alleen de geluiden van de natuur! Dat is toch heerlijk als je op vakantie bent? Wat wil je nog meer! In Extremadura kun je als vogelliefhebber zeker wat vogels spotten en ook bijzondere vogels, vanwege de ongerepte natuur die Extramadura bezit. Cáceres staat bijvoorbeeld bekend om de vele ooievaars.

Extremadura leent zich prima om rond te reizen en zo de hele regio aan te doen. Elke stad of dorp heeft zijn eigen charmes en de natuurlijk is er adembenemend!