De beste toeristische attracties in Calpe

Calpe ligt in Costa Blanca en is een van de meest bezochte vakantie bestemmingen. Het is een vakantie oord aan de Oceanside en biedt veel interesante dingen om te zien en te doen. U zult het geweldig vinden om in Calpe te blijven omdat er zoveel activiteiten te doen zijn voor iedereen. De bestedingen om te doen en welke te zien zijn in Calpe worden hier vermeld.

Klim of loop Calpe Rock

Calpe Rock

Calpe Rock is een ongewone vulkanische rots en wordt in het Spaans Penon de Ifach genoemd. Het wordt elk jaar door duizenden toeristen bezocht. Het beste is om naar de top van de rots van Calpe te lopen. Het is een natuurreservaat vol met flora en fauna. Je kunt door de lange tunnel lopen en je zult genieten van de wandeling. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en u zult genieten.

De oude stad van Calpe

Oude binnenstad

Een andere attractie is de prachtige oude stad gelegen op de top van een steile heuvel. U kunt elk van de kleine zijstraten van de belangrijkste winkelstraat nemen. U bevindt zich op het gebied van geplaveide straatjes met prachtige kerken, kleine musea, terrasjes en bodega’s.

U zult genieten van de prachtige geschilderde en betegelde muurschilderingen op muren en huizen in de hele stad. U kunt klikken op foto’s van de prachtige rij stroken met planten en kleurrijke bloemen. Hier moet je een glas Sangria proberen, wat een heerlijke Spaanse wijnmix is ​​en een bord met een Spaans populair gerecht, paella, kunt bestellen.

Loop over de promenade

Promenade

Een ander mooi deel van Calpe zijn de lange betegelde promenades die zich langs het strand uitstrekken van de ene kant van de stad naar de andere. Je kunt van het ene uiteinde naar het andere lopen en je kunt de mooie strand cafés bekijken als je langskomt. Je vindt er ook prachtige zand sculpturen van enorme krokodillen, prachtige zeemeerminnen en exotische kastelen. U kunt vanuit elke hoek foto’s maken van het adembenemende uitzicht op de oceaan en Calpe Rock.

Ontspan in een strand café

Strand café

Een van de bestedingen om te doen is ontspannen in een strand café. Je kunt met je vrienden of familieleden in een café zitten en een kopje koffie bestellen, of een warme- of ijskoude chocolade met cognac en kijken naar mensen die voorbij lopen. Je kunt duizenden mensen uit de verschillende delen van de wereld zien aan de promenade, fietsen, skaten, speed walking, rolstoelen duwen en strandverkopers die hun waren verkopen. Je kunt de wereld zien bewegen door in een strand café te zitten. De cafés bieden speciale lekkernijen aan zoals appeltaart met koffie en  koffie met cognac.Calpe in Spanje is een uitstekende vakantiebestemming om te bezoeken en tijd door te brengen met uw gezin. Het voelt als een thuis weg van huis. Je kunt zo lang blijven als je wilt. U kunt een mooi huis of een villa huren om tijd met uw gezin door te brengen. U vindt een geschikte huurwoning nabij het strand of het centrum van de stad om comfortable te wonen.