Costa Dorada – Zoveel te bieden voor uw vakantie!

De Costa Dorada, een fantastische vakantiebestemming

De Costa Dorada (in het Spaans) of de Costa Daurada (in het Catalaans) is een prachtige kustregio die langs de Spaanse Mediterrane kust loopt over een afstand van iets meer dan 250 km. Het betreft de meest noordelijk gelegen kust van zuidelijk Catalonië: de hoofdstad is Tarragona.

Deze bevoorrechte locatie houdt in dat het over een zeer divers terrein beschikt, variërend van bergen tot kustgebied, omringd door de Middellandse Zee.

De Costa Dorada is gezegend met gouden stranden, die deze kustregio haar naam gaven. De naam “Costa Dorada” komt namelijk van de gouden kleur die het zand van de stranden aanneemt wanneer de zon schijnt. Aan de kust domineert de blauwe kleur van de zee op een spectaculaire manier, contrasterend met de schittering van het zand en de oranje kleur die het krijgt wanneer de zon ondergaat. De noordelijke Costa Dorada wordt vaak beschouwd als het meest familie-georiënteerde en rustige stukje kustlijn waar je kunt genieten van je vakantie terwijl het gebied tevens een geweldige culturele agenda, en een enorme scala aan gastronomie, wijn en vrijetijdsbesteding biedt.

In het noorden grenst de Costa Dorada aan de Costa Maresme. In het noordelijke gedeelte van de Costa Dorada vind je de internationale metropool en Olympische stad  Barcelona. De strategische locatie dicht bij Barcelona en Tarragona maakt deze kust tot een van de meest populaire toeristische gebieden van Zuid-Europa.

De kustlijn van de Costa Dorada begint in het noorden bij het kustplaatsje Segur de Calafell en eindigt in het zuiden bij Alcanar. Tussen deze twee punten vind je talloze vissersdorpjes en lieflijke kustplaatsjes zoals Salou, compleet met prachtige promenade uitgelijnd met palmen en een levendig nachtleven. Je vindt er bovendien de charmante en rustige stad Cambrills, Tarragona met zijn historisch centrum en Sitges met zijn romantische museum, om slechts een paar van de meest bekende plaatsen op te noemen. De uitlopers van de Catalaanse bergen vormen een magnifieke achtergrond van de binnenlanden van de Costa Dorada, die talloze pittoreske dorpjes herbergen. Bestuurlijk valt de Costa Dorada onder de provincies  Barcelona en Tarragona.

Klik hier om je fantastische villa aan de Costa Dorada te vinden!

Costa Dorada, tradities en lifestyle

De Costa Dorada is een speciale plek om te ontdekken

De inwoners van de Costa Dorada’s zijn over het algemeen tweetaling. De officiële taal is Spaans maar de meeste mensen spreken ook Catalaans, de lokale taal, die nauw verwant is aan het Latijns en Castiliaans. Het is wellicht interessant om te weten dat mensen aan de Costa Dorada Catalaans als hun moedertaal hebben. Ook al houden de Spanjaarden van hun siësta, deze traditie is niet zo veelvoorkomend aan de Costa Dorada. Het merendeel van de winkels blijven ’s middags open aangezien Catalanen over het algemeen hetzelfde ritme aanhouden als andere Europeanen. Aan de Costa Dorada verdienen de meeste mensen hun brood met wijnproductie en visserij. Catalonië is ook het meest industriële gebied van Spanje. Gezien de populariteit van haar gouden stranden is de Costa Dorada een belangrijke focus voor toerisme geworden. 

De Costa Dorada en haar milde Mediterrane klimaat

De Costa Dorada geniet van een typisch mediterraan klimaat, met milde temperaturen in de winter (14°C), warme zomers (31°C) en weinig regen. De geografische ligging van de Costa Dorada betekent dat het klimaat het hele jaar door stabiel blijft en ideaal is om het op iedere tijd van het jaar te kunnen genieten van een heerlijke vakantie zowel als allerlei buitenactiviteiten.

De temperatuur is een paar graden lager in de binnenlandse bergen. In de winter waait er een sterke wind, bekend als de mistral, Mistral of Serè, vanuit het noordoosten. Wanneer het briesje vanuit het zuidwesten naar de Costa Dorada waait, wordt het de Garbi genoemd. Deze winden verminderen de luchtvochtigheid en laten de mist verdwijnen. Zomers regent het zelden aan de Costa Dorada maar, aangezien het gevangen ligt tussen de bergen en de zee, kunnen er wel zomerregens voorkomen die het water in de rivieren flink laten stijgen. Deze regens zijn erg zeldzaam en verdwijnen vaak net zo snel als ze verschenen. De meeste regenval vindt plaats in de herfst en in de lente. Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde temperaturen gedurende het jaar:


Maand/
T. ºC
Maximum Minimum Dagen van
regenval
Januari 14 5 5
Februari 16 6 6
Maart 18 6 6
April 22 10 7
Mei 25 13 8
Juni 27 17 4
Juli 30 20 2
Augustus 31 20 6
September 28 18 7
Oktober 24 14 9
November 21 10 7
December 18 7 8

Verkeer en vervoer

De toegang tot de Costa Dorada in het algemeen en specifiek tot de Costa Dorada Norte (noord) is uitstekend dankzij zijn nabijheid van het vliegveld van Barcelona (30 km) en het vliegveld van Reus (40 km).

De snelweg A7 verbindt de gehele Costa Dorada vanaf Frankrijk. Als je op de luchthaven van Barcelona arriveert, zal je bij de uitgang de afrit naar de C-32 vinden, die ook over de gehele lengte van de Costa Dorada loopt en je direct leidt naar ons welkom- of incheckcentrum in Segur de Calafell. 

De trein loopt ook langs de gehele lengte van de kust, zodat alle dorpjes in het noordelijke gedeelte van de Costa Dorada makkelijk te bereiken zijn vanuit de hoofdstad Barcelona en vanuit de stad Tarragona.

Er zijn tevens hogesnelheidstreinen die Barcelona aandoen, waardoor een trip van Barcelona naar Madrid slechts 2 uur en 30 minuten duurt.

De Costa Dorada en haar schitterende, diverse landschappen

De Costa Dorada is uitgerust met een gevarieerd landschap, van lange gouden zandstranden tot rijke rurale landschappen, ruige bergen en prachtige natuurreservaten:

– De natuurreservaten van de Costa Dorada’s zijn prachtig dankzij het landschap. Ten zuiden van de Costa Dorada vind je het moeraspark van de Ebre Delta en het Ports de Tortosa Besseit National Park, waar je talloze soorten zeldzame vogels kunt aanschouwen. Het natuurlijke landschap bestaat uit stranden, baaien, duinen, moerasgebieden, lagunes, rijstvelden en riviereilanden, die een rijke verscheidenheid aan flora en fauna herbergen.

– Het Garraf Natuurreservaat, begrenst door zandstrand en bergen, is gelegen in Vilanova i la Geltú en biedt een bevoorrechte omgeving en klimaat, ideaal voor natuurliefhebbers, voor het maken van wandelingen, om te fietsen of watersport te beoefenen. Het Garraf natuurreservaat heeft een exotisch landschap en oorspronkelijke vegetatie, met name de palm. De natuurlijke rijkdom van het Garraf is een van de groene paradijzen langs de mediterrane kust.

– Het Parc Sama, gelegen tussen de steden Cambills en Montbrió, is de perfecte plek om jezelf weer op te laden. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de grotten en de watervallen.

– De Prades-bergen en de Sierra del Montsant vormen samen het landschap van de binnenlanden aan de kust. Zodra je het meer toeristische gebied van de Costa Dorada verlaat, nemen de kronkelwegen je mee naar ruige rotsformaties, maanlandschappen en bosrijke gebieden waar je nog steeds pittoreske historische dorpjes kunt vinden waar mensen in harmonie met de natuur leven.

– En vergeet ook niet om ondergronds Costa Dorada te bezoeken. In het kleine dorpje Benifallet zal je de grotten van Maravelles vinden, zes grotten van verschillende groottes waar je de prachtige stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen.

– Het rurale landschap wordt gekarakteriseerd door rijstvelden en wijngaarden, afgewisseld met heuvels bezaaid met pijnbomen. Stenen huizen, Romeinse en Gotische monumenten, modernistische gebouwen en kleine dorpjes vormen samen het culturele en economische leven van het binnenland van de Costa Dorada.

– Het ware toerisme aan Costa Dorada is echter vanzelfsprekend gelegen langs de kust waar oude vissersdorpjes langzaam maar zeker echte moderne kustplaatsjes geworden zijn, compleet met grote villa’s en appartementen. 

De Costa Dorada en haar gouden zandstranden, een centraal punt in de regio

De brede zandstranden zijn het middelpunt van de Costa Dorada. Ze staan bekend om hun enorme omvang, die op sommige plekken meer dan 100 meter tot aan de zee bedekt, en voor wat wordt gezien als een baanbrekend milieumanagementsysteem.  

De stranden van Calafell en Segur de Calafell waren de eerste gemeentes in Catalonië die het ISO-certificaat verkregen voor het toepassen van een milieumanagementsysteem bij hun stranden. Calafell, Segur de Calafell, Sitges en een paar anderen gemeentes van de Costa Dorada hebben stranden die bekroond zijn met de blauwe vlag. Dit internationaal erkende keurmerk garandeert dat de stranden voldoen aan de strengste waterkwaliteitseisen. Zo zijn er o.a. douche- en toiletvoorzieningen, noodvoorzieningen, strandwachten en EHBO’ers aanwezig.

Aangezien de stranden zacht afhellen naar de zee, is de Costa Dorada een ideale vakantiebestemming voor families met kinderen. Je hebt allerlei mogelijkheden om je te ontspannen in de zon en om je favoriete watersport uit te oefenen, zoals zwemmen, zeilen, surfen, jetskiën, waterskiën, kitesurfen en nog vele anderen.

Gelukkig vind je aan de Costa Dorada ook rustigere stranden waar je ver van de drukte kunt ontspannen, zoals het Eucalyptus-strand in Amposta, Punra del Fangar in Deltebre en Waikiki in Tarragona.

De Costa Dorada: een schat aan culturele activiteiten

De Costa Dorada zit vol verrassingen op het gebied van cultuur en monumenten

– In de stad Tarragona zijn verschillende overblijfselen getuigenissen van zijn belangrijke rol als haven in de Romeinse tijd. De ruïnes, waaronder het amfitheater, zijn een UNESCO Werelderfgoed. Meer informatie vind je in het Nationaal Archeologisch Museum van Tarragona.

– Bezoek ook het prachtige stadshart: het Franciscaans Klooster van de Clarissen en de Santa Maria Kathedraal, daterend uit de 12e eeuw en in 1900 uitgeroepen als een Spaans Nationaal Monument. Interessante museums in Tarragona zijn o.a. het Museum van het Plattelandsleven, dat het dagelijkse leven op het platteland laat zien, en het Havenmuseum, dat het verhaal vertelt van de haven vanaf de Romeinse tijd tot aan nu.

– In het historische stadje Tortosa kun je het Zuda Kasteel bezoeken, 59 meter hoog en gekarakteriseerd door Islamitische invloeden, zoals ook de Santa Maria Kathedraal. In deze vredige en niet-toeristische plek kun je fijn wandelen langs het Santa Clara Klooster en het magnifieke paleis.

Bezoek dit 11e-eeuwse kasteel en leer de geschiedenis in het museum

– Struin door de nauwe straatjes van Calafell, langs de middeleeuwse overblijfselen en de rotsen. Het mooiste gedeelte van deze stad bevindt zich op weg naar het Santa Creu Kasteel, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de omgeving. Dit kasteel dateert uit de elfde eeuw en behoudt de overblijfselen van boerenhutten en graansilo’s uit de achtste eeuw. Ook al is het kasteel in de zeventiende eeuw verwoest, je vindt er nog altijd zijn kerk uit de elfde eeuw met antropomorfe tombes en een altaar van het “Santa Crue” (Heilige Kruis), de bel uit de achttiende eeuw, de gevangenis uit de vijftiende eeuw en de cisterne, ook uit de vijftiende eeuw, waar je ondergronds de graffiti van de piratenschepen kunt aanschouwen. Het kasteel heeft een erg interessant museum dat de geschiedenis vertelt middels beelden en tekst. Er zijn ook rondleidingen voor volwassenen en speciale bezoeken met educatieve boeken voor scholen.

– Ciutadella Ibérica is een archeologische plek gelegen in Calafell, daterend uit de zesde eeuw v. Chr. (2.500 jaar geleden in de Iberische periode, de tweede IJzertijd). Wat er zo speciaal aan is, is dat het de eerste archeologische plek is op het Iberisch schiereiland die herbouwd is met experimentele archeologische technieken op de overblijfselen zelf. Reconstructie stelt je in staat om de huizen en muren te zien en te bezoeken, om de torens te beklimmen en de materiële objecten van de cultuur van de Iberiërs die woonden in Calafell/Costa Dorada te bekijken.

– De Iberische citadel van Calafell is een openluchtmuseum, vergelijkbaar met Biskupin in Polen, Unteruhldingen aan het Meer van Constance (Duitsland) of Eketorp in Öland (Zweden). Gedurende de maand augustus kan het ’s avonds bezocht worden voor zogenaamde “Iberische avonden” die een groot succes zijn bij bezoekers.

– De badplaats Sitges is een bezoekje meer dan waard voor zijn Can Llopis Romantisch Museum dat talloze objecten rond het thema romantiek tentoonstelt, zoals een oude paardenkoets, een historische fiets, oude poppen, etc.

– Museu del Ferrocarril (museum) in Vilanova i la Geltrú: Dit is een van de meest indrukwekkende spoorwegmuseums in Spanje. Het beschikt over een collectie van stoom- en diesellocomotieven, elektrische locomotieven en spoorwegmateriaal dat de geschiedenis van de treinen vertelt. We raden je aan om de “Audiovisual Multivisión” te zien over de geschiedenis van de spoorwegen, evenals de “Espacio Siglo XXI” (21e-eeuwse ruimte).

– In Torrelles de Llobregat kun je Catalonië in miniatuur zien, een van de 10 beste bezienswaardigheden in de regio.

– Het Montserrat Benedictine Klooster ligt genesteld in de rotsformaties op een hoogte van 700 meter.  De “Zwarte Madonna” van de basiliek zou over bijzondere gaven beschikken, waardoor dit klooster tot op de dag van vandaag een populaire pelgrimsbestemming is.

Sitges 

Een van de meest populaire bestemmingen

Sitges heeft zichzelf op de Europese markt gepositioneerd als een toeristenmerk en staat daarom bekend als vakantiebestemming voor het hele jaar door. Het is dus niet zo raar dat je er elke maand een permanente bezoekerspopulatie vindt. In Sitges hebben mensen een erg open geest en veel bezoekers voelden zich vrij om hun seksuele oriëntatie te uiten. Daarom is het een zeer gewaardeerde vakantiebestemming voor iedereen.

Sitges staat synoniem voor cultuur, zon en strand. De culturele bewegingen van de laatste eeuw hebben een fantastische architectonische en artistieke erfenis achtergelaten, die een van de redenen is voor bezoekers om naar Sitges te komen. Struin langs de Calle Bosc en ontdek de oude muren van het kasteel van Sitges. Beklim daarna de “Rincón de la Calma” (kalm hoekje) om het huis en werkplaats van de beroemde schilder Santiago Rusiñol te bezoeken. Dit is zeker een favoriete route langs de fantastische culturele bezienswaardigheden.

De kust van Sitges beschikt over een aantal kilometers met stranden en baaien die een trekpleister zijn voor bezoekers tijdens de zomermaanden. Sitges heeft een geweldig gastronomisch en commercieel aanbod met talloze plekken om te winkelen en een geweldig sfeervol nachtleven. Verschillende internationale evenementen, zoals het “Festival de Cine Fantástico” in oktober en het Carnival in februari, vinden ook plaats in Sitges!

Calafell en Segur de Calafell

Calafell, een erg charmante stad, is een van de eerste gemeentes en tevens het ontvangstpunt voor de Costa Dorada. Het wordt beschouwd als een van de meest belangrijke internationale leiders wat betreft toerisme.

De Iberiërs en de Romeinen, de Arabieren en de leenheren maken allen deel uit van de geschiedenis van Calafell. Als een haven die openstaat tot de Middellandse Zee verenigt Calafell zijn rijke erfenis met de sterke aantrekkingskracht van zijn vijf kilometer aan gouden zandstranden, dat recentelijk door de Europese Unie werd bekroond met het UNE-EN ISO 14001:2004 milieumanagementcertificaat en het EMAS-certificaat.

We mogen niet vergeten dat Calafell ook het Certificaat voor Familietoerisme heeft ontvangen van de Catalaanse Regionale Regering, wat betekent dat zijn aanbod grotendeels geschikt is voor families en dat het een breed scala heeft aan vrijetijdsbesteding en entertainment.

Tarragona – Tarraco

Tarragona was de eerste stabiele Romeinse militaire basis die buiten het Italiaanse schiereiland lag en het was op deze plek dat het toekomstige Hispania werd opgericht. De Romeinen, gefascineerd door de schoonheid van de stranden en door het aangename klimaat, bedachten een stedelijk plan dat geschikt was voor de complexiteit van het stedelijke terrein door kunstmatige terrassen te bouwen.

Tarragona heeft het erfgoed van de Romeinen goed behandeld en gerespecteerd. Als gevolg hiervan werd het gehele Romeinse archeologische terrein in Tarraco, dat tot op de dag van vandaag intact is, in december 2000 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Wat je niet mag missen is het “Circo” (circus) dat werd gebouwd in de eerste eeuw n. Chr. Het is een van de best bewaarde in Europa. Het circus had plaats voor zo’n 30.000 toeschouwers.
Langs een groot gedeelte van de Costa Dorada vind je overblijfselen uit de Romeinse periode en het is dan ook niet verrassend om er ruïnes tegen te komen in bijna het hele gebied. De meest bekende ruïnes buiten Tarragona zijn de Arc de Bara, de Duivelsbrug of het Tarragona aquaduct. 

Els “Castellers”: een traditioneel evenement aan de Costa Dorada

Een voorbeeld van de Castellers  voor de Sagrada Familia in Barcelona

Dit is een non-profitorganisatie en een geregistreerde liefdadigheidsinstelling. Elk jaar zijn er 7.000 “Castellers” in Catalonië, 60 geregistreerde groepen en 16.000 menselijke kastelen die de lucht ingaan. Dit zijn de statistieken van een unieke activiteit in de wereld, dat door UNESCO werd vermeld als een Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deelnemers van elke leeftijd participeren in vrijheid en als vrijwilliger, zonder sociale, politieke, culturele of religieuze verschillen. Ze komen samen met een en dezelfde ambitie: het samen bouwen van de “Castells”. Ze worden gemotiveerd door hetzelfde verlangen om democratische waarden te promoten, samenwerking en teamwerk, het idee van jezelf altijd uittesten en doorgaan om de top te bereiken.

Een traditie vol flexibiliteit en emotie die de hoogste onderscheidingen heeft ontvangen dankzij de declaratie van UNESCO.

De uitoefening van deze kastelen komt uit Catalonië en dateert uit de achttiende eeuw. Het zijn menselijke torens die wel tot 9 of 10 etages kunnen reiken.

De “castells” worden heel het jaar door uitgevoerd maar vooral in de maanden tussen april en november. De castellers organiseren ook culturele, sportieve, leerzame, sociale en gastronomische activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Je kunt menselijke piramides bewonderen tijdens het Sitges festival, Vilanova i la Geltrú, Segur De Calafell/Calafell, El Vendrell en in verschillende stadjes en dorpjes aan de Costa Dorada en langs de Catalaanse kust.

Als je ze graag wilt zien tijdens jouw vakantie, neem dan contact met ons op via sitges@clubvillamar.com. We zullen je informeren over de plekken en het programma zodat je met je eigen ogen een “Castell” kunt bewonderen.

De Costa Dorada, een gastronomisch paradijs voor foodies

De Costa Dorada is, zoals overal in Spanje, een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Je zult overal talloze restaurants vinden waar olijfolie, aardappelen, groente en fruit de voornaamste gezonde ingrediënten zijn voor een heerlijke maaltijd. Aan de Costa Dorada kun je op elk moment van de dag eten en je kunt er een zeer gevarieerde keuken vinden, voor elk budget en elke smaak. De paella, tortilla’s, patatas bravas, tapas, garnalen, inktvis, gazpacho, lamskoteletten en slakken met aioli zijn slechts een paar voorbeelden van de keuken in de Costa Dorada. En natuurlijk moet dit geweldige eten worden vergezeld door een goede regionale wijn. Begin met een cava of sangria als aperitief. De meeste Spanjaarden drinken een regionale wijn uit Penedès, Priorat of Tarragona bij hun maaltijd en eindigen met een likeur na het eten. Je kunt kiezen uit verschillende lokale likeuren zoals Licor 43, een kruidenlikeur en carajillo, een espresso met brandy of cognac.

 Gastronomie

De beroemde Spaanse paella

Het Middellands Zeegebied met zijn aroma’s en smaken is nadrukkelijk aanwezig in de gastronomie van de Costa Dorada. De combinatie van producten van de zee en van het platteland betekent dat er genoeg mogelijkheden zijn voor een geweldige variëteit aan maaltijden, vergezeld met Beschermde Oorsprongsbenaming-wijnen. Het zal bovendien niet veel moeite kosten om plekken te vinden waar je heerlijk gegrild vlees en zeevruchten kunt eten: de keuken is hier werkelijk van een zeer hoge kwaliteit. Je vindt hier een breed aanbod aan Spaanse en Catalaanse gerechten, waaronder de beroemde paella, gegrild vlees, tapas (kleine, diverse porties om te proeven) en heerlijke ham, en nog veel meer. De Catalaanse en Spaanse keuken is op het hoogtepunt van zijn populariteit en wordt over heel de wereld goed ontvangen.

Wijn en cava

De Penedès-regio, gesitueerd in de binnenlanden van Noord-Costa Dorada, wordt beschouwd als een van de meest belangrijke productiegebieden van wijn en cava (mousserende wijn). Binnen een straal van zo’n 20 kilometer vind je talloze wijngaarden, waaronder enkele die het meest belangrijk en internationaal erkend zijn, zoals de Cavas Freixenet en Cavas Codorniu. Beiden organiseren rondleidingen naar de oude kelders met proeverijen. De Penedès-regio heeft zijn eigen Beschermde Oorsprongsbenaming, en het kan zeker gezegd worden dat de Penedès Beschermde Oorsprongsbenaming een van de meest belangrijke in Catalonië is. Het bedekt een gebied van meer dan 27.542 hectaren aan wijngaarden.

Winkelen in de Costa Dorada 

Dankzij zijn nabijheid aan Barcelona en Sitges heeft het noordelijke Costa Dorada geweldige winkelopties. Er zijn alle soorten winkels: kleding, sportartikelen, accessoires, boetieks, juweliers, decoratie en interieur, elektronica en nog veel meer. Shoppen in Barcelona is een erg gebruikelijke activiteit. Barcelona is een van de meest belangrijke steden in de wereld dankzij zijn architectonische monumenten en zijn schoonheid, maar staat evenzo bekend om zijn winkels, waar je van alles kunt kopen voor lage prijzen zowel als luxueuze artikelen van ’s werelds grootste merken.

De Costa Dorada en haar omgeving…

Recreatie, waterparken en pretparken

De Costa Dorada beschikt over talloze opties voor het ondernemen van familieactiviteiten. Binnen een straal van 40 à 50 kilometer vind je de volgende parken: Port Aventura – In dit themapark vol met attracties kun je avonturen beleven in imperiaal China, het Wilde Westen, exotisch Polynesië, Azteeks Mexico en het prachtige Middellands Zeegebied. Het park staat boordevol attracties zoals de Dragon Khan, Hurakan Condor of de Furius Baco, gelanceerd in 2007. Je kunt er ook dans- en theatervoorstellingen en acrobatische shows bijwonen, evenals heerlijke maaltijden proeven van alle vijf continenten in een van de themarestaurants. Dat alles wordt vergezeld door Woody en Winnie Woodpecker, Popeye en Olijfje en de Pink Panther…

Costa Caribe – Een waterpark met maar liefst 9.000 m2 aan water om in af te koelen en plezier te maken in een tropische omgeving. Glijbanen, golfbanen, snelheid.. Een geweldige variëteit aan attracties die op je wachten in het themapark en die je zullen meenemen naar de Caraïben.

Aqualeon – Dit themapark dat gewijd is aan de natuur is het grootste in Catalonië. Je kunt er plezier maken in de vele waterattracties, op safari gaan of de dierententoonstellingen bezoeken.

Aquopolis – Het waterpark La Pineda (Vila-seca) heeft allerlei soorten waterattracties, zoals een dolfinarium met dolfijnen- en zeeleeuwenshows. Je kunt je uitleven in de Kamikaze-glijbanen met zo’n 50 km/u, of in de Black Hole of Aquamania, evenals de ietwat mildere glijbanen, de snelle bootrivier, het golfslagbad en het Amerikaans zwembad met aquatische obstakels zoals netten, ringen, katrollen en nog veel meer.

Tibidabo – Het Tibidabo pretpark is het oudste in Spanje en het op een na oudste in Europa. Het is een historisch park, meer dan 100 jaar oud, in de stad Barcelona, waar je kunt profiteren van meer dan 25 attracties. De meest emblematische rit is “El Avión” (een van de eerste vluchtsimulators aangedreven door zijn eigen propeller), de “Atalaya” (deze attractie werd gelanceerd in 1921 en doet het vandaag de dag nog steeds) en het “Museo de Autómatas” (museum met een collectie aan verkoopautomaten die dateren uit het einde van de negentiende eeuw tot aan het begin van de twintigste eeuw), de nieuwe achtbaan (attractie gelanceerd aan het einde van 2008 en uniek in Europa), evenals de “Miramiralls” (attractie die werd bekroond met de FAD-prijs voor architectuur).

Calafell Slide – Hier kun je met een slee op wielen afglijden van een glijbaan van 700-meter. Het is leuk, makkelijk, veilig en geschikt voor alle leeftijden.

Karting Vendrell

Golf – Aan de Costa Dorada vind je meer dan 5 golf- en pitch and puttbanen.

Barcelona Zoo – In 2012 werd er een feest gehouden ter ere van het 120-jarig bestaan van de dierentuin van Barcelona. De missie van de dierentuin richt zich nu op natuurconservatie en het gevecht tegen het verlies van natuurlijke habitatten. De dierentuin van Barcelona is ongetwijfeld een leuke plek voor families en vormt op deze manier een belangrijk element in het bewustzijn- en conservatiestrategie voor bedreigde diersoorten.

Het Barcelona Aquarium, een van ’s werelds meest belangrijke en meest populaire

Barcelona Aquarium – Dit leuke en educatieve centrum over zeeleven is het meest belangrijke in de wereld omtrent het Middellands Zeegebied. Er zijn 35 aquariums, 11.000 exemplaren van 450 verschillende diersoorten, een 80-meter lange onderwatertunnel, zes miljoen liter water en een immens Oceanarium, uniek in Europa, wat het centrum een uniek schouwspel maakt en een referentiepunt voor vrijetijdsactiviteiten dat door meer dan 14.000.000 mensen is bezocht in Barcelona.

Andere activiteiten: Paintball, watersporten, scubaduiken, wandelen, boottochten, fietsen, etc. 

Port Aventura: een van de topbezienswaardigheden aan de Costa Dorada

 Port Aventura is erg bekend aangezien de hoogste achtbaan in Europa hier staat: Shamballa. Het is een echte uitdaging om met 134 km/u een afdaling van 78 meter te maken! Maar er zijn nog veel meer attracties die per jaar meer dan 3.540.000 bezoekers aantrekken om een onvergetelijke dag te besteden. In tegenstelling tot andere parken is Port Aventura elke dag van het jaar open.

Het pretpark is makkelijk te bereiken en ligt op slechts 800 meter afstand vanaf het centrum van Salou, van de waterkant en van het strand. Je kunt het park gemakkelijk bereiken binnen één uur vanuit Barcelona. Je kunt ook de trein pakken, aangezien het park zijn eigen station heeft met verbindingen naar de belangrijkste stations in de regio. Er is ook een bus die regelmatig stopt en vertrekt vanuit het park.

Zodra je de ingang van Port Aventura bent gepasseerd kun je beginnen een reis over de hele wereld te maken. Je zal van China naar het Wilde Westen gaan, van Polynesië naar Mexico en zelfs van het Middellands Zeegebied naar Sesame Street. Het zal een onvergetelijke dag in je vakantie worden!

Snelheidsuitdagingen voor de gekste en dapperste jonge mensen

Voel de adrenaline door je lijf gieren in een van de achtbanen of op de rivieren. Een ritje met de Shamballa is een ervaring als geen ander. Maar Port Aventura heeft meer: la Stampida bijvoorbeeld (dubbele wagon op houten rails) of zelfs de Hurakan Condor (vrije val), Dragon Khan (achtbaan die 8 keer dezelfde looping maakt), Furius Baco en de Kon-Tiki Wave (boot).

Families, de kleintjes en tieners

De kleintjes en tieners zullen hun hart ophalen bij de Sésamo Aventura. Ze zullen er beroemde personages ontmoeten zoals Bert, Ernie, Koekiemonster, Elmo en Grover. Er zijn natuurlijk ook fantastische attracties waar ze een geweldige tijd zullen beleven! Probeer de Tami Tami (achtbaan) of verander vaan zone en word nat in de Silver River Flume, Tutuki Splash of de Grand Canyon Rapids. In een ander gedeelte van het park kun je genieten van een ritje in de El Diablo (sneltrein door een mijn). Probeer ook de Sea Odyssey uit (simulator) en vervolgens de Yucatán (carrousel). Houd je van watergevechten? Dan is Ankor de perfecte plek voor jou!

Je kunt natuurlijk al lopend het park en zijn verschillende themagebieden verkennen, maar je kunt het ook per boot ontdekken!

Besteed een geweldig moment samen en geniet van een magische show

Een aantal voorbeelden van shows die je kunt bijwonen: Templo del Fuego (show met vuur), China Town (dans en acrobatiek), Aves del Paraiso (show met papegaaien), Aloha Tahiti (show met traditionele dans), Xu Xop Xou (Chinese poppen) en Fiestaventura. Er is zoveel te doen in dit pretpark dat je er met gemak een hele dag mee kunt vullen. Om het af te maken ligt ook de Costa Caribe er pal naast, voor diegenen die van water houden.

Klinkt leuk, nietwaar? Wees gegarandeerd van een geweldige vakantie en bezoek Port Aventura!
Uit ervaring kunnen we je aanraden om een express ticket bij het kaartjesloket te kopen. Je betaalt een beetje meer dan de normale entreeprijs, maar het is het dubbel en dwars waard. Je kunt namelijk vaker in de attracties gaan en je hoeft niet in de rij te wachten.

Ben je op zoek naar een rustige vakantiebestemming of een fijne plek voor een langdurig verblijf? Aan de Costa Dorada zul je zeker vinden wat je zoekt! Boek jouw droomvilla vandaag nog:

Zoek en reserveer jouw perfecte villa hier.