Top 10 restaurants in Tossa de Mar

Goed eten tijdens je vakantie in Spanje? Dat is het begin van geluk!

In dit land van het goede leven speelt eten een grote rol! Naast de beroemde tapas, kun je hier verschillende Spaanse en Catalaanse specialiteiten proeven.

Geniet uitgebreid van je vakantie in Tossa de Mar! We hebben voor jouw de 10 beste restaurants van de stad geselecteerd.

De Spaanse en Catalaanse gastronomie

Van de Spaanse specialiteiten kent iedereen natuurlijk paella en crème catalana. Maar er is aan de Costa Brava nog veel meer te ontdekken op gastronomisch gebied. Maak van je verblijf aan de Tossa de Mar gebruik om je smaakpapillen te stimuleren en de culinaire specialiteiten van dit oude vissersdorpje te ontdekken.

Laten we beginnen bij het begin: tapas! Deze hapjes worden door alle vakantiegangers gewaardeerd en doen meteen denken aan Spanje. Je hoeft maar naar videos over Spanje te kijken op bijvoorbeeld Youtube om dit te weten! Het zijn kleine koude en warme hapjes waarvan je kunt smikkelen tijdens het aperitief bij “una cana” (een tapbiertje) of een vers glas Sangria. In Catalonië kun je ook genieten van tapas op basis van zeevruchten en hele goede charcuterie.

Daarnaast vind je er de gebruikelijke gerechten zoals paella en alle variaties daarop. In Catalonië moet je zeker de “fidéau” niet overslaan, waarin vermicelli de rijst vervangt, en de “arros negre” op basis van inktvisinkt en zeevruchten.

Daarnaast heeft de Iberische keuken ook een hele nieuwe stroming dankzij nieuwe gedurfde chefs. Je verblijf aan de Costa Brava is misschien wel de ideale gelegenheid om van deze innovatieve keuken te proeven, zoals veel foodbloggers ook deden.

Geniet ervan tijdens je vakantie in Tossa de Mar !

Waar kun je goed eten in Tossa de Mar?

Na deze korte achtergrond van de Spaanse gastronomie, heb je vast honger gekregen…

Bekijk onze selectie van de 10 beste restaurants in Tossa de Mar om er zeker van te zijn dat je van jouw verblijf zult genieten. Er is voor elke smaak, elk budget en elke verwachting wel iets te vinden!

Volg de gids en ontdek de smaken van de Catalaanse keuken!

Tapas del Mar

La Lluna

Can Pini

Can Sophia

La Placeta

Castell Vell

La Cuina de Can Simon

El Portal

La Roca de Tossa

Restaurant Marina

Wil je liever zelf koken met verse producten? Maak heerlijke gerechten in je vakantiehuis in Tossa de Mar!

Vakantiehuizen bekijken.