Boodschappen doen en shoppen in Tossa de Mar

Doe jezelf een plezier tijdens jouw vakantie in Tossa de Mar: ga een dagje shoppen! Lokale producten, lekkernijen, gastronomie of kleding en accessoires: wij vertellen alles over de beste plaatsen om te shoppen in deze kleine badplaats.

Je vindt in dit artikel ook praktische informatie over betalingsmiddelen in Spanje.

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s in Tossa de Mar

Betalingsmiddelen in Spanje

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn de betalingsmiddelen in Spanje? In tegenstelling tot Nederland, wordt in Spanje, en vooral door Spanjaarden, nog veel met contant geld betaald. Sommige restaurants en winkels hebben dan ook een minimumbedrag voor het betalen met een kaart of je kunt er soms zelfs helemaal niet pinnen.

Maar wees gerust: er zijn genoeg geldautomaten in Tossa de Mar! Kijk hier om te zien waar.

Als je geld opneemt in Europa, mag jouw bank niet meer kosten inhouden dan gebruikelijk aan je gefactureerd wordt. Maar neem zeker even contact op met je bank voor informatie over geld opnemen in het buitenland.

Buitenlandse cheques worden niet geaccepteerd, dus die kun je thuislaten. Als je vakantiecheques hebt kun je die wel gebruiken tijdens jouw verblijf in Tossa de Mar.

Ga naar Spain Info om meer te weten te komen over de betalingsmiddelen in Spanje.

Als je pinpas gestolen wordt of je deze verliest, verwijzen wij je naar het artikel over geld en betalingsmiddelen in Lloret de Mar, waar je alle praktische informatie vindt over wat je moet doen in dat geval.

Waar boodschappen doen in Tossa de Mar?

Zoals in de meeste steden en dorpen in Spanje, is er in Tossa de Mar een wekelijkse markt. Deze vindt elke donderdag plaats van 9u tot 13u ter hoogte van de Rambla Pau Casals en de omliggende straten.

De markt is in Spanje een echte traditie en je vindt er een groot aanbod producten. Naast de groente- en bloemenstallen staan er visstallen, slagerijen of bloemenstallen en er worden ook kleren en souvenirs verkocht.

Er zijn natuurlijk ook genoeg kleine winkeltjes in Tossa de Mar. Het zal je nergens aan ontbreken voor jouw maaltijd.

Shoppen in Tossa de Mar

Heb je zin om te shoppen? Eerlijk gezegd is de hoeveelheid winkels in Tossa de Mar nogal beperkt. Hoewel er wel enkele kleding- en souvenirwinkels zijn is het moeilijk om een hele middag te shoppen in de kleine badplaats.

Daarvoor kun je beter naar Lloret de Mar gaan, dat op zo’n twintig minuutjes rijden ligt. Of een tripje naar Girona of Barcelona plannen om te shoppen.

Kies voor een ontspannen vakantie aan de Costa Brava en kies een vakantiehuis in Tosssa de Mar

Boek HIER uw luxe villa in Tossa de Mar