Wandelen rondom Lloret de Mar

Ontdek de kustlijn en het binnenland van de Costa Brava! Met verschillende routes tot hun beschikking kunnen vakantievierders alles uit hun verblijf in Lloret halen door te gaan wandelen in een uitmuntende omgeving.

Kom meer te weten over de geschiedenis terwijl je wandelt door de wijde natuur

Ver weg van de drukte van de stranden en het stadscentrum kun je genieten van een wandeling rondom Lloret de Mar. Met zijn vele gemarkeerde paden door pijnboombossen en interessante historische plekken langs de route, biedt de stad wandelaars een prachtige setting. Het is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de menigte van de kustplaatsjes en om te genieten van een vakantie op het platteland. Let langs de route op de informatieve borden die je meer zullen vertellen over de monumenten die je onderweg tegenkomt.

Waarom niet alles uit je vakantie in Lloret de Mar halen en fit blijven door te wandelen? Langs de kust, met de familie, of op de routes door het binnenland, alle paden vertrekken vanuit Lloret!

Vergeet niet om goed uitgerust te zijn voor je vertrekt voor een wandeling. Zo kan de zon aan de Costa Brava erg sterk zijn: vertrek dus niet zonder water, zonnebrandcrème en een hoofddeksel!

En waarom niet een ander soort wandelen uitproberen? Lloret de Mar is een bekroonde Europese bestemming voor het uitoefenen van Nordic walking. Ga, uitgerust met stokken, op pad op een van de wandelpaden van Catalonië!

7 routes om de omliggende gebieden van Lloret de Mar te ontdekken

Naast de verschillende andere routes, vind je er hier 7 die je zeker niet zullen teleurstellen. Bewonder de baaien van de kust, ontspan in de schaduw van een eikenboom en ontdek de verscheidenheid aan Mediterrane flora en fauna.

De routes van Catalonië zitten boordevol elementen die vakantievierders die gek zijn op sport en natuur zeker zullen verleiden.

– GR 92-2: 14 km in een richting, 3 uur en 30 minuten
– Caulès-route: 31 km heen en terug, 6 uur en 30 minuten
– Lloret strandwandeling: 9.4 km, 3 uur
– Hermitages-route: 19 km, rondwandeling, 4 uur
– Montbarbat-route: 22.5 km heen en terug, 5 uur
– Oude weg naar Tossa: 15 km een richting, 3 uur en 30 minuten
– Lloret de Mar-route – Videres via de Caulès-hermitage: 21.4 km een richting, in totaal 4 uur en 50 minuten

Ben je op zoek naar rustige accommodatie in de buurt van Lloret de Mar?

Reserveer jouw goedkope villa vandaag nog!