Tuinen van Santa Clotilde – Natuur in Lloret de Mar

Dit park van 27000m², gelegen op een heuvel die uitkijkt over de Middellandse Zee, is een klein stukje paradijs in Lloret de Mar.

Struin langs de planten en sculpturen in de tuinen van Santa Clotilde en geniet van een moment van rust in deze oase van kalmte en schoonheid!

Tuinen van Santa Clotilde

Een unieke, natuurlijke setting

Bovenop de kliffen, tussen de stranden van Fenals en Cala Boadella, liggen de tuinen van Santa Clotilde in een exceptionele natuurlijke setting. Aangelegd in de 19e eeuw, en tegenwoordig beschermd als “nationaal cultureel erfgoed”.

De fonteinen, lagunes en sculpturen worden hier samengebracht in Renaissancestijl in één locatie, met gevarieerde en typisch Mediterrane flora.

Vanuit de tuinen van Santa Clotilde kun je genieten van een subliem uitzicht over de zee: het is de perfecte plek om de kustlijn van de Costa Brava te bewonderen en enkele foto’s te nemen.

Geniet van deze vredige tuinen die op steenworpafstand van Lloret de Mar liggen.

Een mix van natuur en cultuur: zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van een bezoekje! Een goed idee voor een familie-uitje in Lloret de Mar en de kans om te genieten van een moment van kalmte. Relax in de schaduw van een pijnboom, met uitzicht over zee, ver van de drukte in het stadscentrum. Je kunt de tuinen van Santa Clotilde ook bezoeken na een romantische wandeling langs de kustlijn van Lloret de Mar. Dit romantische uitje biedt enkele prachtige uitzichten over zee en onvergetelijke herinneringen om mee terug naar huis te nemen!

Natuurliefhebbers zullen de diversiteit aan plantsoorten in deze tuinen zeker waarderen. Ze kunnen hun bezoek zelfs verlengen met een bezoek aan de tropische botanische tuinen in Lloret de Mar, Pinya de Rosa. Deze meer exotische tuinen zijn uniek dankzij de aanwezigheid van duizenden plantsoorten van over heel de wereld die er verzameld zijn.

Duik in een ongelooflijke omgeving op slechts een paar minuten van Lloret de Mar!

Combineer een sportactiviteit en een cultureel uitje door de tuinen te bezoeken op een segway vanuit Lloret de Mar. Het is voor zowel familie als vrienden een originele en leuke manier om jezelf te verplaatsen!

Bereid je vakantie aan de Costa Brava voor:

Boek meteen jouw villa in Lloret de Mar:

Handige informatie over de tuinen van Santa Clotilde

Adres: Paratge de Santa Clotilde, Lloret de Mar
Contact: +34.972.37.04.71
Openingstijden: Hoogseizoen (april-oktober) dagelijks geopend van 10.00u tot 20.00u. Sluit om 17.00u van november tot januari, om 18.00u in februari en maart. Gesloten op 25 december, 1 en 6 januari
Ticket: 5€ voor volwassenen, gereduceerde prijs 2.50€ (gepensioneerden, kinderen, grote families, mensen met een handicap). – De tuinen van Santa Clotilde zijn onderdeel van het Lloret de Mar Open Museum.