Ontdek de bergketen Cadiretes

De bergketen Cadiretes, gelegen tussen de steden Lloret, Tossa en Sant Feliu de Guixols, is een uniek en goed behouden natuurgebied.

Wil je de stress van het dagelijkse leven doorbreken? Dit is de perfecte plek! Het trekt natuurliefhebbers en liefhebbers van ecotoerisme aan.

Ontsnap het dagelijkse leven in de bergketen Cadiretes!

De bergketen Cadiretes, een verademing aan de Costa Brava

De bergketen Cadiretes is een adembenemend natuurreservaat in de provincie van Gerona. Als de groene long van Catalonië is het een beschermde natuurlijke bron.

Vanaf het hoogste punt bij Puig de Cadiretes (519 m), kun je van een adembenemend panoramisch uitzicht genieten. Je kunt begroeiing die wat ongebruikelijk is voor het Middellandse Zeegebied bewonderen, die afsteekt tegen het blauw van de oceaan.

Alle originaliteit en aantrekkelijkheid van deze plek zit hem in de flora die meer thuis lijkt te horen in het Atlantische Zeegebied dan het Middellandse Zeegebied. In het massief, gelegen op het kruispunt van een aantal valleien, zijn er planten- en dierensoorten te vinden die je niet vaak ziet in het Middellandse Zeegebied.

Vele delen van dit bergachtige gebied zijn vrij ongerept gebleven, waardoor er een toevluchtsoord voor dieren is ontstaan. Naast het uitzonderlijke berglandschap kun je ook de baaien en inhammen van de Catalaanse kustlijn bewonderen. Een adembenemende natuurlijke schoonheid!

Geniet tijdens je vakantie van een fantastisch uitzicht op zee als je een villa huurt in Lloret de Mar!

Bekijk vakantiewoningen met zeezicht in Lloret.

Wandelen, trektochten en fietsen: hoe het Massief te ontdekken

Te voet, op de fiets of met de auto: er zijn vele manieren om de bergketen Cadiretes te ontdekken. Wat je ook kiest, we raden je aan voorzichtig te zijn. Rijd langzaam met de auto om te genieten van het uitzicht én om een aanrijding met een dier te voorkomen. Als je te voet of op de fiets bent wil je misschien liever een begeleide excursie maken en als je alleen bent, dwaal dan niet van de uitgestippelde routes af! Denk eraan voldoende water mee te nemen aangezien de Catalaanse zon erg sterk kan zijn!

Volg, om de bergketen Cadiretes met de auto te ontdekken, de kleine slingerende weg van Tossa de Mar naar Sant Feliu de Guixols. Op deze manier doorkruis je het massief terwijl je langs de kust rijdt. Als je bij de kleine baai in Salions komt, kun je de weg volgen die naar Llagostera gaat. Nu doorkruis je de heuvels van oost naar west. Zorg dat je ook even stopt bij het heiligdom van Sant Grau om van het sublieme uitzicht te genieten.

Merk echter op dat de beste manier om optimaal te profiteren van de locatie is om te kiezen voor “trage”, dat wil zeggen milieuvriendelijke, vervoersmiddelen.

Het Toeristenbureau in Tossa de Mar heeft suggesties voor 3 mountainbikeroutes in het Ardenya-Cadiretes Massief: twee van de circuits zijn moeilijk en de derde is heel moeilijk. Als je geen ervaren fietser bent raden we je aan het Toeristenbureau in Tossa te bezoeken of contact met ze op te nemen via tossainfo.eu voor informatie over routes die geschikt zijn voor jouw niveau. Bergwandelaars kunnen het beste kiezen voor een begeleide excursie met een professionele gids.

Het is goed om te weten dat er regelmatig originele uitstapjes worden georganiseerd die vetrekken vanuit Tossa de Mar, zoals bijvoorbeeld een workshop om een houten wandelstok te maken, gevolgd door een trektocht in de Cadiretes.

Onderweg vind je oude relikwieën, kunstmatige grotten, schuilplaatsen en hermitages. Deze getuigen allen van de vreedzaamheid van de plek, alsmede diens strategische locatie aan de Costa Brava. Een bezoek aan de bergketen Cadiretes brengt je voor een paar uur naar een volledig andere plaats en tijd!

Handige informatie:

Cadiretes Massif
Tossa de Mar Tourist Office
Adres: Av. Pelegrí, 25 Ed. La Nau, Tossa de Mar
Tel.: +34.972.34.01.08
E-mail: info@infotossa.com
Website
 
Kom meer te weten over de bergketen Cadiretes