Hoe Lloret de Mar te bereiken

Lloret de Mar, gelegen aan de Mediterrane kust tussen Barcelona en de grens met Frankrijk, is goed voorzien van openbaar vervoer.

Per auto, vliegtuig of trein: er zijn meerdere manieren om Lloret de Mar te bereiken.

Per auto naar Lloret reizen.

De stad Lloret ligt op 130 km (81 mijl) van de Franse stad Perpignan: na de Franse grens is het nog maar één uur voordat je dit kustresort bereikt. Een zeer goede snelweg, de AP7, zal je er naartoe brengen. Neem afrit nummer 9.

In Spanje is het wegennetwerk grotendeels gratis, maar op enkele snelwegen moet tol betaald worden. De kosten van de Spaanse tol is afhankelijk van welke sectie je rijdt en er is altijd een alternatief of B-route die gratis is.

Als je er voor kiest om met de auto naar Lloret de Mar te komen en langs de kust te rijden, lees dan de volgende praktische informatie. Ten eerste is het handig te weten dat de Spaanse verkeersregels in het algemeen hetzelfde zijn als de Nederlandse wetgeving. Als je bovendien in Spanje wilt rijden en Europees burger bent, dan heb je alleen een geldig Nederlands rijbewijs nodig.

Wat betreft de snelheidslimieten zal het je opvallen dat ze anders zijn dan in Nederland. Dus wees voorzichtig. Let ook op dat de alcohollimiet in het bloed 0.5g/L is.

Je moet een veiligheidshesje in je auto hebben liggen (niet in de kofferbak), evenals twee gevarendriehoeken. Als je in een situatie terechtkomt waar je uit moet stappen op de vluchtstrook moet je dit hesje dragen. Als je het niet doet loop je de kans op een boete van €90.

In het geval van een ongeluk bel je 112, net als in Nederland. Als er alleen materiële schade is, bel dan de Mosso de Esquadra (regionale politie) op 088.

Om meer te weten te komen over noodgevallennummers, raadpleeg dan ons artikel “Welke nummers te bellen in het geval van een noodgeval in Lloret de Mar?”

Per trein naar Lloret reizen

Je kunt met een directe trein vanuit Nederland via Frankrijk naar Lloret de Mar reizen. Dankzij de hogesnelheidslijn tussen Parijs-Barcelona kun je de Costa Brava bereiken in 6-7 uur vanuit de Franse hoofdstad. Om een treinticket van Parijs-Barcelona te boeken ga je naar een SNCF-treinstation of maak je gebruik van de website voyages-sncf.com.

Eenmaal aangekomen in Barcelona kun je de trein genaamd “rodalies” nemen die je in 1 uur en 30 minuten naar Blanes brengt. Met elk half uur een trein vanuit Barcelona, is het niet nodig om een ticket van tevoren te reserveren. Van daaruit brengt een bus of taxi je naar Lloret de Mar.

Per vliegtuig naar Lloret

Een andere optie om vanuit Nederland naar Lloret de Mar te reizen is met het vliegtuig. Met twee vliegvelden dichtbij, Girona en Barcelona, is het kustresort goed te bereiken.

Er zijn vaak goedkope vliegtickets naar de Costa Brava te verkrijgen, vertrekkend vanuit Nederland, België en vlak over de grens vanuit Duitsland. Vooral tijdens het hoogseizoen kun je kiezen uit een breed aanbod van vluchten naar Girona of Barcelona-El Prat.

Girona is de dichtstbijzijnde luchthaven van Lloret de Mar, maar vluchten naar Barcelona-El Prat zijn vaak goedkoper.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld is het makkelijk om Lloret te bereiken. Vanuit Girona brengt een bus je naar het centrum van Lloret de Mar. Als je in Barcelona landt, zijn er shuttles naar Lloret met de SAFRA-bus die bijna elk uur vertrekt. Ze kunnen je afzetten bij het busstation van Lloret de Mar of op het strand van Fenals.

Als je liever wat rustiger aan wilt doen, dan is een kleine stop-over in Barcelona wellicht een mooie kans om de stad te bezoeken!

Nog een mogelijkheid om Lloret de Mar te bereiken vanaf een van deze vliegvelden is om een auto te huren. Als je een hoop bagage hebt en met veel mensen reist, is dit wellicht een handige optie. Dit stelt je in staat om Lloret de Mar te laten voor wat het is en de Costa Brava en zijn binnenlanden te ontdekken.

Genoeg vluchten naar de Costa Brava.

Een auto huren in Spanje

Om een auto te huren zal je een Nederlandse ID-kaart of paspoort, een creditcard en een geldig rijbewijs moeten kunnen overleggen bij het verhuurbedrijf.

In Catalonië zal je dezelfde grote huurbedrijven vinden als in Nederland (Sixt, Hertz, Europcar…), evenals andere kleinere bedrijven. In alle gevallen is het belangrijk om je goed in te lezen wat betreft huurvoorwaarden en opties.

Een tweede bestuurder toevoegen, bijvoorbeeld, leidt tot een dagelijkse extra toeslag, evenals wanneer de bestuurders onder de 25 jaar zijn of voor diegenen die minder dan 5 jaar hun rijbewijs hebben. Ten slotte zal je gevraagd worden om een grote borgsom te bevriezen op je creditcard of op een extra verzekeringstoeslag te betalen.

Je moet ook niet vergeten om te vragen welke brandstof je moet gebruiken voor jouw auto. Handig om te weten dat “gasolina” benzine betekent en niet diesel…. Een detail dat enkele lastige situaties kan voorkomen!

Bereid jouw vakantie in Lloret de Mar nu voor:

Huur jouw villa tegen een betaalbare prijs!